Οι περισσότεροι θυμόσαστε το πρόσφατο γεγονός με την κοπέλα που συνελήφθη στην Ακρόπολη γιατί έβγαλε Ελληνική σημαία με την οποία φωτογραφήθηκε με φόντο τον Παρθενώνα... Δυστυχώς ανέκαθεν, η προδοσία καλά κρατούσε (και κρατεί). Η ανάρτηση (όχι μόνο σε ιστό) Ελληνικής σημαίας σε οποιονδήποτε αρχαιολογικό χώρο είναι απαγορευμένη με νόμο από το 1981 !!!
Και ενημερωτικά, όπως σας έχω ξαναγράψει, κανένας μεγάλος αρχαιολογικός χώρος δεν μας ανήκει. Εμείς απλά έχουμε την υποχρέωση της φυλάξεως και το δικαίωμα κοπής των εισητηρίων.. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Υπενθυμίζω:
- Στην UNESCO ανήκουν η Ακρόπολη και η Δήλος
- Στην Αμερικανική αρχαιολογική αποστολή ανήκουν
- Αρχαία αγορά (περιλαμβανομένου και του τάφου του Θησέως τον οποίο ονομάζουν σήμερα ναό του Υφαίστου και της Αθηνάς)
- Νεμέα (Συγχρηματοδότηση Πανεπιστημίου Berkley και Casino Λουτρακίου)
- Ναός επικούριου Απόλλωνα (φαίνεται σαν εταιρία συνεργαζόμενη με την UNESCO)
- Ιθάκη (όλα τα διάσπαρτα αρχαία, συμπεριλαμβανομένης της Σχολής του Ομήρου)
- Ακροκόρινθος, Αρχαία Κόρινθος
- Στην Γαλλική αρχαιολογική αποστολή ανήκουν οι Δελφοί
- Στην Γερμανική αρχαιολογική αποστολή ανήκουν η Ολυμπία και ο Ναός Αφαίας (Αίγινα – με το σπίτι του εκάστοτε επικεφαλής μέσα στον αρχαιολογικό χώρο)
Για τα υπόλοιπα, ή δεν ξέρω ή δεν θυμάμαι ...
ΥΓ Δεν ξέρω από που ξεκίνησε η όλη ιστορία (που προφανώς προκειται για διακρατική συμφωνία), αλλά όλοι υποψιαζόμαστε... έτσι δεν είναι; Αν υπήρχαν σημαίες δίπλα στα αρχαία, οι περισσότεροι δεν θα έβλεπαν ποτέ το εθνικό τους σύμβολο πράγμα που θα υπενθύμιζε διαχρονικά σ΄αυτούς και θα έδειχνε στα παιδιά τους, πόσο απίστευτα μικροί είναι.....
H ανάρτηση της ελληνικής σημαίας σε αρχαιολογικούς χώρους απαγορεύεται από το 1981!
Πρόκειται για μια απίστευτη και όμως αληθινή διάταξη του κανονισμού λειτουργίας των μνημείων της εθνικής μας κληρονομιάς που ισχύει τα τελευταία 30 χρόνια, προκαλώντας εύλογες απορίες για τη χρησιμότητα της στις παρούσες συνθήκες.
Η απαγόρευση της ανάρτησης του εθνικού μας συμβόλου σε όλους τους χώρους πολιτισμικής αναφοράς του Ελληνισμού είναι νόμος του κράτους από το 1981, αποτελώντας οδηγό για τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού όλο αυτό το διάστημα.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, όποιος πολίτης βρεθεί να κρατήσει τη σημαία της πατρίδας του με φόντο τα μνημεία των προγόνων του ή να επιχειρήσει να φωτογραφηθεί με τη γαλανόλευκη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη.
Η τέλεση της ανωτέρω πράξης επισύρει ποινικές κυρώσεις αφού προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως τρεις μήνες χωρίς τη δυνατότητα μετατροπής της σε χρηματική.
Η τροποποίηση του νόμου το 1984 οδήγησε στην περαιτέρω αυστηροποίηση των κυρώσεων, με την ποινή φυλάκισης να φτάνει το ένα έτος για ανάλογες πράξεις, ενώ από το 2001 η απαγόρευση κυματισμού του εθνικού συμβόλου από επισκέπτες αρχαιολογικών χώρων αποδίδεται από υπαλλήλους του υπουργείου στον νόμο περί υπαίθριας διαφήμισης.
ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΘΗΚΙΑ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.