Έχει κάτι το καθησυχαστικά οικείο αλλά και το ανακουφιστικά διαφορετικό η Λήμνος. Ναι μεν σου καλύπτει την νησιώτικη-αίσθηση την οποία αποζητάς για να ξεχάσεις το δύσκολο χειμώνα που πέρασες , αν δεν είχες καμία προηγούμενη σχέση με το νησί δεν σε αφήνει να βαρεθείς αφού την καλύψεις –πράγμα που κανονικά θα συμβεί σε μία με δύο μέρες. Έχει συγκλονιστικές παραλίες και κουκλίστικα χωριά. Έχει, όμως, και περίτεχνα αρχοντικά, και ακαταμάχητη ενδοχώρα, και τρεχούμενα νερά –ναι, και καταρράκτες– και βιότοπους.
Ας αρχίσουμε από τα ταξί τα οποία στη Λήμνο υποκαθιστούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι τουρίστες θεωρούν δεδομένο ότι τα ταξί δεν παίρνουν διπλές και τριπλές κούρσες, είναι πεντακάθαρα, οι οδηγοί μιλούν αγγλικά και στο τέλος της κούρσας θα πάρουν και απόδειξη.
Η φυσική ομορφιά δεν είναι δημιούργημα ανθρώπου και είναι δυνατό να τραβήξει τουρισμό. Είναι ένα είδος φυσικού πόρου, που συχνά δεν συνυπολογίζεται, ίσως γιατί ο τουρισμός αποδίδεται στον
τριτογενή τομέα της οικονομίας, αλλά στην πραγματικότητα εκτός από την παροχή υπηρεσιών «πουλάει» και ότι όμορφο ή ενδιαφέρον έχει η ευρύτερη τουριστική περιοχή. Ευτυχώς για εμάς στη Λήμνο δεν το ξεχάσαμε και ευτυχώς δεν έχουν φτιαχτεί τερατουργήματα που προσφέρουν πιθανότατα καλύτερες υπηρεσίες, αλλά συχνά υποβαθμίζουν ή και καταστρέφουν τη φυσική ή άλλη ομορφιά της περιοχής και σταματάει να πουλάει τουριστικά.
Ο τουρίστας επιλέγει το νησί μας με κριτήριο τη φυσική ομορφιά, τις καλές παραλίες και την ησυχία. Δεν το επιλέγει όταν αναζητεί τόπο προορισμού με βάση τη διασκέδαση, τη φιλικότητα στα παιδιά, τα αξιοθέατα, την οικολογία. Όχι γιατί εμείς δεν διαθέτουμε τις προϋποθέσεις, αλλά γιατί δεν το ξέρουμε ή δεν θέλουμε να προσφέρουμε τις κατάλληλες υπηρεσίες.
Ας αρχίσουμε από τα ταξί τα οποία στη Λήμνο υποκαθιστούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι τουρίστες θεωρούν δεδομένο ότι τα ταξί δεν παίρνουν διπλές και τριπλές κούρσες, είναι πεντακάθαρα, οι οδηγοί μιλούν αγγλικά και στο τέλος της κούρσας θα πάρουν και απόδειξη.
Οι Σκανδιναβοί και ιδιαίτερα οι Φιλανδοί μετά τα γεγονότα στη Βόρεια Αφρική, έχουν σχεδιάσει διακοπές στο νησί μας. Οι τελευταίοι είναι οικολόγοι έχουν αισθητική και αγαπούν την καθαριότητα. Είναι ευγενικός λαός και εξαιρετικά ακριβής στην ώρα τους. Πίνουν λίγο παραπάνω αλλά ανήκουν στον ποιοτικό τουρισμό. Πόσο είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχθούμε και να τους προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες?
Βέβαια η Λήμνος υποφέρει από το ακτοπλοϊκό, την ώρα που το επιτελείο της κυβέρνησης αναζητά, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, τρόπους για να εξασφαλίσει έσοδα προκειμένου να καλύψει τα δάνεια και τις μεγάλες οικονομικές της υποχρεώσεις, την ίδια ώρα που ένας από τους δύο πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός-ο άλλος είναι η ναυτιλία- βλέπει να «ψυχορραγεί» ένα αναπόσπαστο κομμάτι του, ο θαλάσσιος τουρισμός. Άγνωστο κεφάλαιο για τη Λήμνο στο οποίο θα πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά σε υποδομές και υπηρεσίες.
27 ευρώ Αεροδρόμιο - Μύρινα.. και 100 (το λιγότερο) τα αεροπορικά απο Αθήνα? Δεν πάει στην αίγυπτο καλύτερα τώρα που ησυχάσανε και τα πράγματα? Με τα 27 ευρώ θα περάσει βασιλιάς 5 μέρες, έχει καλύτερες παραλίες και καλύτερη εξυπηρέτηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι απαράδεκτο το γεγονός ότι τα ταξί είναι μονοπώλειο στη μεταφορά του κόσμου από και προς το αεροδρόμιο, τι να λέμε τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη στιγμή μάλιστα που ο δήμος -πλέον Λήμνου- έχει στη κατοχή του δυο λεωφορεία και τα χει και κάθονται και το πολύ να πάνε μια βόλτα μέχρι τον Αϊ Νικόλα όταν έχει καράβι!
Τόσο ταμάμ τα έχει ΚΑΙ η καινούρια τοπική αυτοδιοίκηση με τους ταξιτζίδες και δεν έχει κάνει κάποια κίνηση τόσους μήνες να τα στείλει να εξυπηρετήσουν το κόσμο στο αεροδρόμιο;
Posso makri orama ine na ginun osa anaferis pio pano ... Otan to souvlaki kostizi sti limno 2,50 ke stin Athina 1,80 . to orama apomakrinete akomi pio poli. tha pane oli stin Turkia ke fetos.
ΑπάντησηΔιαγραφήvangelis gar