Νοσοκομείου Λήμνου, μία αμαρτία που εξελίσσεται σε δράμα για το νησί

Το νοσοκομείο της Λήμνου απ¨ ότι λένε πρόκειται να αλλάξει και από ανεξάρτητο να ενσωματωθεί με το νοσοκομείο της Μυτιλήνης . Εάν αυτό γίνει θα είναι μια πισώπλατη μαχαίρια στην υγειονομική υπηρεσία του νησιού. Η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών θα είναι καίριο πλήγμα για την ανάπτυξη του νησιού. Αντί να βρουν τους κλεφτές αντί να οδηγήσουν τα λαμόγια στην φυλακή για τα χρέη στα νοσοκομεία τα κλείνουν. ΑΙΣΧΟΣ…


Στη Λήμνο αντί να εξεγερθούν όλοι και να ζητήσουν από όλα τα κόμματα να μην επιτρέψουν μια τέτοια ενεργεία βρίσκονται Λημνοι οι οποίοι λένε ότι αυτό θα είναι μια θετική ενεργεία. Αλλοίμονο όταν τέτοιοι άνθρωποι βρίσκονται στα κοινά και προσπαθούν για την ανάπτυξη του νησιού?!!!!!
Έχει σκεφθεί κανένας τι προβλήματα θα δημιουργήσει μια τέτοια ενεργεία και ποιες οι παρενέργειες ? Ας αναλύσουμε μερικές από την λίγη πληροφόρηση που έχουμε.

1. Η υπαγωγή στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης θα έχει ως αποτέλεσμα την παύση των διοικητικών υπηρεσιών. Οι προμήθειες θα γίνονται από το κεντρικό νοσοκομείο με αποτέλεσμα να χτυπηθεί η αγορά του νησιού και να φύγουν αρκετά χρήματα προς Μυτιλήνη που αφορούν λειτουργικές ανάγκες του Νοσοκομείου και όχι μόνο.

2.Αλλαγη του οργανογράμματος του νοσοκομείου με μείωση του προσωπικού ,νοσηλευτικού και ιατρικού. Μείωση των θέσεων εργασίας και χάσιμο από το νησί ενός σημαντικού εισοδήματος σε αρκετούς ανθρώπους και θέσεων εργασίας .

3. Η μείωση των κλινών θα έχει αλυσιδωτές ενέργειες στην μείωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγειονομική επάρκεια στο νησί. Εάν δεν υπάρχει επάρκεια νοσοκομειακής υποστήριξης τότε ο κόσμος θα είναι αναγκασμένος να πηγαίνει στην Μυτιλήνη η στην ηπειρωτική χωρά . Έχει σκεφτεί κάνεις τι σημαίνει αυτό για τους υπερήλικες αλλά και τις οικογένειες τους? ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ.

4. Με την ανεπάρκεια των συγκοινωνιών , την απόσταση της Λήμνου από Μυτιλήνη και την ηπειρωτική Ελλάδα θα ευχόμαστε να μην αρρωστήσουμε, διότι πιστεύει κανένας ότι θα προλάβει να φτάσει για να νοσηλευτεί μετά την υποβάθμιση του νοσοκομείου?

5. Η τυχόν πληθυσμιακή αύξηση σε τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες πως σκοπεύουν να την αντιμετωπίσουν? Διότι ένας βασικός παράγοντας για την τουριστική ανάπτυξη είναι και η υγειονομική κάλυψη. Αλλά αυτό φαίνεται δεν τους ενδιαφέρει.

Και πολλά ακόμη θα μπορούσα να αναφέρω. Και όμως βρέθηκαν Λημνοι που λένε ότι θα είναι καλύτερα. Αλλοίμονο στον τόπο που έχει τέτοιους ΡΑΓΙΑΔΕΣ. Μου θυμίζει τον Παπαμηχαήλ στον Παπαφλέσσα. Εάν δεν ξυπνήσουμε τότε αυτό που είπε «ραγιάδες εσείς ραγιάδες και τα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας» ισχύει για όλους μας .

Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και ας απαιτήσουμε να σταματήσει η διάλυση του νησιού από αυτούς που έπρεπε να είναι φυλακή, και οι οποίοι μας οδηγούν σε μαρασμό. Έκλεισαν τα σχολεία , κλείνουν το νοσοκομείο , διέλυσαν τις υπηρεσίες , οι κλέφτες μένουν ατιμώρητοι και τόσα αλλά …..ως ΠΟΤΕ !!!!!!!!! ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΝΑ ΤΕΡΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ !!!!!
ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟ.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.