Ανακοινωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Λήμνου

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Λήμνου από την πρώτη στιγμή που δραστηριοποιήθηκε στην ακαδημαϊκή μονάδα της Λήμνου είχε ως πρωταρχικό σκοπό την βελτίωση των συνθηκών επιβίωσης των φοιτητών και την διασύνδεση του αντικειμένου μας με την τοπική κοινωνία.
Η Πανεπιστημιακή Μονάδα της Λήμνου ξεκίνησε υπό τις καλύτερες προοπτικές και συνθήκες. Η κατάσταση αποτέλεσε ‘άθλο’ ,καθώς 112 φοιτητές και οι οικογένειες τους, 5 ΔΕΠ και 3 ΕΤΕΠ, 6 διοικητικοί υπάλληλοι, αποφάσισαν να συμμετέχουν στο νέο εγχείρημα για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου 2009-2010.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΙΓΑΙΟΥ παρατηρούμε και καταδικάζουμε την άδικη στάση του Υπουργείου Παιδείας ως προς το τμήμα μας στην Λήμνο.
Καταγγέλλουμε τα λεγόμενα του Υφυπουργού κυρίου Πανάρετου σχετικά με ότι «το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει πολύ λίπος να κάψει ακόμη» για να μπορέσει να ορθοποδήσει.
Η πανεπιστημιακή μονάδα της Λήμνου διανύει την δεύτερη χρονιά με περισσότερους φοιτητές να έχουν έρθει και να συμμετέχουν και όμως παρατηρούμε τα προβλήματα να διογκώνονται.
Αρχικά ,οι καθηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν πληρώνονται .Ενέργειες όπως φθηνότερη μετακίνηση από και προς την Λήμνο δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Η στέγαση είναι ακριβή στην κατά τα άλλα «δωρεάν παιδεία» του Υπουργείου Παιδείας και ενημερωθήκαμε ότι δεν θα υπάρχει σίτιση γιατί δεν έχει πληρωθεί ο ιδιώτης που σίτιζε τους φοιτητές.
Ζητάμε άμεσα από όλη την Πανεπιστημιακή κοινότητα να είναι δίπλα στο τμήμα και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει
Επίσης ,ζητάμε στην επόμενη Σύγκλητο να παρθούν αποφάσεις γενναίες για το τμήμα με την προοπτική να βρεθούν άμεσες λύσεις.
Συγχρόνως, ζητάμε από την τοπική κοινωνία της Λήμνου, τους φορείς και τον κάθε Λημνιό ξεχωριστά που σέβεται και αγαπά το Πανεπιστήμιο να έρθουνε σε συνάντηση άμεσα με την προοπτική να βρεθούν λύσεις ,έστω και ευκαιριακές μέχρι το καλοκαίρι .
Είμαστε νέοι που θέλουμε να συνεχίσουμε να σπουδάζουμε την επιστήμη για την οποία έχουμε έρθει στην Λήμνο, όπως και σε όλο το Αιγαίο.
Είμαστε μελλοντικοί επιστήμονες και «κόβετε» εν μία νυκτί το τμήμα της Λήμνου, καθώς δεν ανήκει στο Αθηνο-κεντρικό σύστημα.
Οι οικογένειες μας πληρώνουν αδρά την «δωρεάν παιδεία» του Υπουργείου Παιδείας και δεν σέβεστε ότι αποφασίσαμε να σπουδάσουμε στα ακριτικά νησιά που εδρεύει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Ζητάμε άμεσα συνάντηση με όλους τους φορείς της Λήμνου για να μπορέσουμε να δούμε τι θα κάνουμε και πώς θα προχωρήσουμε σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.
Δεν επιθυμούμε να συμβιβαστούμε με αποφάσεις που θα οδηγήσουν στο κλείσιμο του τμήματος.
Είμαστε αυτοί που θα είναι πρωτοπόροι.
Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της Πανεπιστημιακής μονάδας στην Λήμνο.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΙΓΑΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.