Nόμος Νατουρα και ο νέος Νόμος -Η ταφοπλακα της Λήμνου

Γράφει ο Παρατηρητής

Eγίνε πρόταση από τον Δήμο Μούδρου για νέο οικιστικό στην περιοχή της Ανατολικής Λήμνου.Δεν ξέρω πόσοι , ενημερώθηκαν και αν έγινε ενημέρωση του κόσμου με τη νέα πρόταση ώστε να γνωρίζει τι θα γίνει , αλλά με τον νόμο περί Νατούρας , με τον Νέο Νόμο που ψηφίστηκε σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πιστεύω ότι τελικά εκείνα που πρέπει να χαίρονται είναι τα αγριοκούνελα.

Ο κύριος Σιφουνακης αλλά και όσοι ασχολήθηκαν με αυτά περί οικιστικών προγραμμάτων Νομών κ.λ.π θα έπρεπε να μας πουν γιατί τέτοια πρεμούρα να σταματήσουν την όποια οικιστική ανάπτυξη.Να σώσουν λέει το

περιβάλλον. ΣΥΜΦΩΝΩ , αλλά τι προτείνουν για τους ανθρώπους που θέλουν να κτίσουν , τι προτείνουν για τα σχέδια πόλεως και πως σκοπεύουν να οδηγήσουν το Νησί στην Ανάπτυξη; Δεν ακούμε τίποτε.Δεν γίνεται τίποτε μόνον απαγορευτικές διατάξεις.Η ανικανότητα , και η αδιαφορία σε όλο της το Μεγαλείο.
Ρώτησαν τους κατοίκους στο Νησί πως θα κτίσουν; Πως θα παραμείνουν οι νέοι άνθρωποι στο νησί όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι; Πως ένας νέος θα βρεί το ποσό των 200.000€ να αγοράσει ένα οικόπεδο το οποίο δεν μπορεί να κτίσει; Διότι, η αγορά οικοπέδου και η κατασκευή σπιτιού σε αυτά που υπάρχουν είναι απαγορευτικά.
Βέβαια οι κυβερνήσεις αλλά και οι άνθρωποι που εξελέγησαν τα τελευταία χρόνια οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή.Ζούμε σήμερα αυτό που δεν μπορούσε κανένας να φανταστεί. ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.
Δυστυχώς οι ίδιοι άνθρωποι συνεχίζουν να οδηγούν την χώρα στην πλήρη αποδιοργάνωση λόγω ανικανότητας ,βλακείας ,και ανεπάρκειας.
Προτάσεις και νόμους για ανάπτυξη έχουν; ΟΧΙ. ΜΟΝΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ!!!
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ; ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΠΗΚΑΝ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;

6 σχόλια:

ΑΚΡΙΤΑΣ είπε...

Νατουρα
Φίλε παρατηρητή έχεις απόλυτο δίκιο οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με το πρόγραμμα Νατουρα η Κοσταντιου ,ο Μοσχοβακις , ο Αδαμιδις και πολύ άλλοι πρόεδροι κοινοτήτων, προοδευτικοί κατά την ιδεολογία που ανάθεμα με αν μπορούσαν να διαβάσουν τους χάρτες η να καταλάβουν αυτά που έγραφαν οι επιτήδειοι
Μέσα σε όλους αυτούς και ο καλλιτέχνης Υπουργός Συφουνακης ήθελαν να κάμουν ένα νησί πρότυπο οικιστικής ανάπτυξης .
Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν εκτελώντας κομματικές εντολές με ελλιπή πληροφορήσει του κόσμου με ωραιοποιήσεις χαρτών και λόγου, εξαπάτησαν τους κατοίκους της Λήμνου
Συνέχεια του Νατουρα ο νόμος Συφουνακη και το Νησι με τον ΚΑΛΟ
Αποτελείωμα της όλης αυτής προσπάθειας η ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ τη να πω γι αυτή την υπουργό ότι το φκιαρι και τα σ….τα
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;
Ξέχασα να αναφέρω τον κοτσαλη που ως οικολόγος πρωτοστατούσε ,τώρα θα μου πείτε με τη ασχολούμαι ;
Ανθρωπάκια του βολέματος και της ματαιοδοξίας
Φέρεται ακέραια την εύθηνη
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ !!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το θεμα αυτό είναι γνωστό σε λίγους παραθέτω ένα link παρακάτω για ενημέρωσή τους.
http://filotis.itia.ntua.gr/biotopes/c/GR4110001/
Δεν θα συμφωνήσω με τον παρατηρητή και τα ανγραφόμενα στο άρθρο

Ανώνυμος είπε...

Νατούρα θέλατε ψευτο-κουλτουριάρηδες καλά να πάθετε.
Ανυπολόγιστες θα είναι, οι συνέπειες στην οικοδομική δραστηριότητα. Το βέβαιο είναι ότι το κόστος απόκτησης ενός οικοπέδου στη Λήμνο θα εκτοξευτεί στα ύψη, καθώς θα μειωθούν δραστικά τα διαθέσιμα οικόπεδα στο νησί.
Η αύξηση στις τιμές των οικοπέδων μπορεί να αποφέρει κάποια επιπλέον έσοδα σε όσους έχουν οικόπεδα προς πώληση, όμως η οικοδομική δραστηριότητα θα δεχθεί ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα, κι αυτό τη στιγμή που έτσι κι αλλιώς παρουσιάζει κάθετη πτώση.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου καταργούνται ακόμη και οι αρτιότητες οικοπέδων που είχαν πουληθεί πριν την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, καθώς δεν αναγνωρίζεται καμία παρέκκλιση. Αλλά, πέρα από αυτό, όταν ψηφίζονται νόμοι, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τα μεγέθη των οικοπέδων που υπάρχουν στα νησιά μας.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Αγαπητέ Φίλε Ανώνυμε είδα την απάντηση σου στο άρθρο που δημοσιεύθηκε σχετικά με τον ΝΑΤΟΥΡΑ και με παραπέμπεις σε ένα σε σαϊτ για να ενημερωθώ λέγοντας ότι ‘’αυτό που έγινε είναι για λίγους ‘’ και δεν ενδιαφέρει τους πολλούς(δικό μου).
Δυστυχώς αυτό ήθελα να πω και συμφωνώ μαζί σου διότι ότι έγινε τα τελευταία είκοσι χρόνια σε αυτή την χώρα έγινε από λίγους για λίγους. Ποτέ δεν ελήφθη υπ’οψιν ο κόσμος. Εγώ όμως ο οποίος κατάγομαι από την Καλλιόπη και βλέπω το τι γίνεται εξανίσταμαι. Βλέπω δυστυχώς λίγοι να τα οικονομούν, λίγοι να συμμετέχουν, ψίχουλα να δίνουν στον κόσμο και ψεύτικες ελπίδες για καλύτερες ημέρες που δεν έρχονται. Όλα αυτά τα οποία επαγγέλλεται ο νόμος ΝΑΤΟΥΡΑ εφαρμόστηκαν; ΟΧΙ. ΓΙΑΤΙ; Κάποιος τέλος πάντων δεν φταίει; Σίγουρα δεν φταίει ο κόσμος.
Φθάσαμε σήμερα σε οικονομική εξαθλίωση και μαρασμό. Βλέπουμε τον τόπο να ερημώνει, σχολεία να κλείνουν , χωριά να συρρικνώνονται χωρίς ‘Ελπίδα’. Οικονομική δραστηριότητα να μην υπάρχει, αλλά και το κυριότερο να μην ενδιαφέρεται κανείς αλλά μόνον να μετράνε λογιστικά τους πάντες και τα πάντα για το κέρδος.
Μια πολιτική ηγεσία στην κυβέρνηση η οποία δεν ξέρει τι κάνει (ξέρει τι κάνει υπηρετεί αυτό που έκανε τόσα χρόνια, τους κλέφτες).
Μια τοπική εκλεγμένη Διοίκηση η οποία υπηρετεί το κόμμα αλλά και τις εντολές τους υποταγμένη στο σύστημα.
Εσύ λοιπόν που έχεις διαφορετική άποψη τι βλέπεις; Βλέπεις κάτι που εγώ δεν ξέρω; ΟΧΙ τι λένε τα χαρτιά αλλά η πράξη. Ξέρεις τι έγινε με την αγορά της Λήμνου, που κάποιοι λένε ότι έγινε ένα φανταστικό έργο; Οι πέτρες ήλθαν λένε από την ΙΤΑΛΙΑ!!!!!! Συμφωνείς; Θα έλθει όμως η ώρα που θα αναφερθώ σε αυτό το θέμα.
Η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι πρωταρχικώς στόχος όλων όσοι ασχολούνται με τα κοινά αλλά αυτό όμως δεν πρέπει να είναι ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη, κάποιοι όμως χρησιμοποιούν την προστασία του περιβάλλοντος για αλλότριους σκοπούς.

.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑΤΟΥΡΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ.ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΜΑΘΩ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑΤΟΥΡΑ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ ΠΕΡΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΤΣΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ-ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΘΑΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΝΤΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΠΡΟΣ ΦΡΑΓΜΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΝΕΒΓΑΤΗ ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΠΑΡΑΛΙΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΙΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΜΟΥΔΡΟΥ.ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ .Η κ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΑΝ (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΗΜΑ).ΕΔΩ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ? ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΜΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΑΤ' ΚΟΜΑΤ' ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ.ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΗΞΕΡΟ.ΕΧΩ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.ΘΑ ΔΟΥΜΕ.ΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ? ΤΙΠΟΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ κκ. μηχανικοι της τσεπης και του στενου συμφεροντος.. χτιστε τη Λημνο να γινει σαν την Μυκονο .... !! Η ομορφια της Λημνου υποτιθεμενοι εραστες του νησιου ειναι η απλοτητα και η αυθεντικοτητα του τοπιου της ...οχι τα ΤΟΥΒΛΑ που θελετε να χτισετε οπου υπαρχει ενα ελευθερο κομματι γης...! Αλοιμονο ...μωραινει Κυριος ους βουλεται απολεσαι...! Το κακο ειναι οτι θα την πληρωσουν μαζι σας και "δικαιοι" !!

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.