Λήμνος - Μύρινα Αναπτυξη και Στασιμότητα

Γράφει ο Παρατηρητής

Συνεχίζοντας την καλόπιστη κριτική έστω και εάν καποιοι θα ενοχλούνται, εάν βέβαια έχουν φιλότιμο, θα αναφερθώ στα εξής.

α. Μαρίνα 
Κάποτε δόθηκαν κάποια χρήματα για να γίνει μαρίνα στη Μύρινα. Από αδέξιους χειρισμούς, από ανικανότητα, βλακεία, χάθηκε ένα έργο που θα έδινε ζωή στη πόλη μας και στο νησί. Και όμως κανένας δεν ευθύνεται. Δικαιολογίες χίλιες, το αποτέλεσμα γνωστό. Και όμως αυτοί οι πρωταγωνιστές ασχολούνται και σήμερα με τα κοινά χωρίς να έχουν την ανάγκη να πουν τουλάχιστον ένα συγγνώμη.


β. Διοικητικές Υπηρεσίες.
Προσωπικά πιστεύω ότι οι διοικητικές υπηρεσίες του νησιού δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε για την εξυπηρέτηση του πολίτη και φυσικά για την υπάρχουσα κατάσταση την κυρία ευθύνη φέρει το ίδιο το κράτος για την απαξίωση, διότι τελικά το πρόβλημα το έχουμε όλοι με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Λαμβάνουμε υπόψη όμως της αποδιοργάνωσης μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.

γ. Ένωση γεωργικών συνεταιρισμών.
Μια αμαρτωλή ιστορία με τραγικά αποτελέσματα. Από αναπτυξιακός παράγοντας του νησιού έχει γίνει το αδηφάγο τέρας που στο τέλος θα κατασπάραξη όλο τoν αγροτικό πληθυσμό. Όπου και εάν κοιτάξεις χρέη και κανένας δεν ευθύνεται για τίποτε. Και όμως καποιοι αισθάνονται ότι επιτελούν έργο. Και ο αγροτικός κόσμος στα καφενεία διαγωνίζονται ποιος ξέρει περισσότερα για λοβιτούρες . Η Ελλάδα σε μικρογραφία. Στο τέλος κάποιοι θα φύγουν από το νησί όπως έγινε και με καποιους άλλους, αλλα το σίγουρο είναι ότι το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι αγρότες και οι οικογένειες τους. Θα το αναλύσουμε το θέμα όταν θα υπάρχουν όλα τα στοιχεία.

δ. Κοινωφελή Ιδρύματα και δωρεές.
Εδώ τα τελευταία χρόνια κάποιοι έχουν γίνει ειδικοί. Κανένας δεν γνωρίζει τι γίνεται. ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ, τι είναι αλήθεια και τι ψέμα? Το σίγουρο είναι ότι όλα γίνονται εν κρυπτό. Και έχουμε πολλά τέτοια στο νησί. Αυτοί που τα δώρισαν δεν μπορούσαν να φαντασθούν ότι αυτή η χώρα θα ξευτελίζονταν από την ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΙΕΠΡΕΠΕ ΣΤΗ ΚΛΕΨΙΑ, και έναν υπερήφανο(?) Λαο ο όποιος θα ανέχονταν όλα αυτά ΣΑΝ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΣ.

ε. Προγράμματα- Μελέτες για ανάπτυξη.
 Καποιοι προεκλογικά υπερηφανεύονταν διότι λέει έκαναν μελέτες βάσει των οποίων το νησί ΘΑ γίνει παράδεισος ανάπτυξης. Εγώ θα χαρώ να δω αυτές τις μελέτες ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΧΟΝΤΡΑ, να γίνουν έργα .

ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Παρατηρητής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.