Ανεμόεσσα και ρύπανση στη Λήμνο


Γράφει ο Ήφαιστος

Σας παραθέτω παρακάτω το δελτίο τύπου της ΑΝΕΜΟΕΣΣΑΣ για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. 
Για την αποθείωση βέβαια του εργοστασίου της ΔΕΗ στη θάλασσα  κουβέντα. Τυχαίο;....Περιμένουμε!!!!!!.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΜΟΕΣΣΑΣ
Στη συνάντηση που είχε το Προεδρείο της ΑΝΕΜΟΕΣΣΑΣ με το Δήμαρχο Αντώνη Χατζηδιαμαντή στις 11 Απριλίου 2011 συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν στα προβλήματα του νησιού και της Μύρινας . Τα θέματα αυτά είχαν τεθεί στο Δήμο και κατά το παρελθόν χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα .Ελπίζουμε όμως πως σήμερα βρίσκουμε μία δίοδο εποικοδομητικής επικοινωνίας.

Θεωρούμε ότι, με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και κυρίως τις οικονομικές δυσκολίες, η στάση της ΑΝΕΜΟΕΣΣΑΣ, σε ότι αφορά  στα αιτήματα της, πρέπει να είναι ρεαλιστική και να προβάλλεται η διάθεση συνεργασίας και ουσιαστικής υποστήριξης σε όσα θέματα είναι ταυτόσημα.

Ως πρώτο βήμα και με αφορμή την αφαίρεση των γαλάζιων σημαίων από τις παραλίες του ΠΛΑΤΥ, του ΡΩΜΕΙΚΟΥ ΓΥΑΛΟΥ και των ΡΗΧΩΝ ΝΕΡΩΝ ανακινήσαμε και πάλι το θέμα της ρύπανσης του θαλάσσιου χώρου –και όχι μόνο -από τα βοθρολύμματα  που καταλήγουν  εκεί που κολυμπάμε και εκεί απ’όπου αντλούμε το νερό μας.

Ο υδροφόρος ορίζοντας που καταλήγει στη θάλασσα και στα ρέματα  δεν παραμένει στάσιμος σε ένα σημείο αλλά ρυπαίνει όλο το νησί και τις παραλίες . Αυτός όπως και η θάλασσα αποτελούν δημόσιο πλούτο που ανήκει σε όλους και αφορά το μέλλον όλων.

Επειδή πρέπει το πρώτο βήμα να γίνει από εμάς τους ίδιους , επισημαίνουμε στα μέλη μας, των οποίων τα σπίτια διαθέτουν απορροφητικούς βόθρους ,ότι θα πρέπει να καλούν σε τακτά διαστήματα το βυτιοφόρο του Δήμου και να αδειάζουν το βόθρο τους. Το επιχείρημα πως η φυσική απορρόφηση των βοθρολυμμάτων ήταν μέχρι σήμερα  αποδεκτή και δεν προκαλούσε ρύπανση δεν ισχύει πλέον .Οι χημικές ουσίες των σύγχρονων απορρυπαντικών και η κατάσταση του κορεσμένου υπεδάφους ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ανεπανόρθωτα το νησί μας . 

Αυτό μας ωθεί στην ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ λήψης άμεσων μέτρων. Υποχρέωσή μας είναι να δώσουμε το παράδειγμα με τις δικές μας ενέργειες.
                                                                       
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΕΜΟΕΣΣΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.