Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών

Από τον Παρατηρητή

Πριν από αρκετό καιρό έγραψα για την κατάσταση της ενώσεως αλλά κανένας δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Νόμιζαν ότι αυτά που έλεγα δεν τους ακουμπούν αλλά τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη. Τώρα έρχεται η καταστροφή και το θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Ο κόσμος πως θα μπορέσει να εισπράξει τους κόπους του και πως θα ζήσουν.

Σίγουρα κάποιοι ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ένωση γεωργικών συνεταιρισμών Λήμνου. Στην κατάσταση που οδηγήθηκε η ένωση την οδήγησαν συγκεκριμένοι άνθρωποι οι όποιοι θα πρέπει να κληθούν να δώσουν λόγο. Η κουτοπόνηρη ενεργεία να κληθούν όλοι οι συνεταιριστές να ενημερωθούν και να λάβουν θέση για τις μελλοντικές εξελίξεις είναι παγίδα για να μοιράσουν ευθύνες σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν αλλά και οι υπεύθυνοι να κρυφτούν πίσω από τον κόσμο. Θα πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι οποίοι θέλουν να ασχολούνται με τα κοινά ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και ότι δεν υπάρχει πλέον καλύψει από τα κόμματα εάν δεν θίγονται πρόσωπα και καταστάσεις που να ακουμπούν τους ιδίους τους κυβερνώντες φεουδάρχες. Ας καθίσουν να ασχοληθούν με τα προβλήματα και ας αφήσουν τους λεονταρισμούς και τις απειλές διότι με τις ενέργειες τους μόνον θυμηδία προκαλούν.

Πως αλήθεια σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση? Ποια μέτρα σκοπεύουν να λάβουν? Διότι έρχεται η παράγωγη των σιτηρών και των κρασιών και αυτοί αλλά ψάχνουν. Όλοι οι εργαζόμενοι στην ένωση έπρεπε να εργάζονται με ζήλο για την ένωση και έπρεπε να γνωρίζουν ότι τα όποια αποτελέσματα θα έχουν αντίκτυπο στους ίδιους και τις οικογένειες τους . Οι θέτοντες υποψηφιότητα εκλογής έπρεπε να έχουν αφήσει τις κομματικές ταυτότητες στο σπίτι τους και όχι να κάνουν την ένωση κομματική αρένα όπου αντιπαραβάλλονταν οι κομματικές οργανώσεις και όχι οι συνεταιριστές . Όλοι έπρεπε να προστατέψουν τα συμφέροντα της ενώσεως και όχι να κονταροχτυπιούνται για την καρέκλα, και το βόλεμα των δικών τους. Το χρέος των 5 εκατομμυρίων ευρώ είναι τεράστιο πόσο για τα δεδομένα της ενώσεως. Είναι κάτι ανάλογο με το ελληνικό χρέος. .Αλλά τώρα τι γίνεται ?Όσα και να γράψω δεν λύνουν το πρόβλημα , από μια ένωση που οι πατεράδες μας έκαναν στην δεκαετία του 70 να είναι κερδοφόρα και υπόδειγμα ,την έκαναν κάποιοι τύποι το 2011 μπο……… . Εκείνο όμως που πρέπει όλοι να γνωρίζουν είναι ότι ένα πρόβλημα λύνεται αφού εντοπιστεί και αφού βρεθούν τα αίτια που το προκαλούν. Με την μικρή ενημέρωση που έχω και εάν κάτι είναι λάθος επιθυμώ την κατανόηση σας έχω να τους προτείνω τα παρακάτω.

1. Έλεγχος από αρμοδίους ελεγκτές για τον ακριβή προσδιορισμό του χρέους και των οφειλών τρίτων προς την ένωση διότι η ένωση έχει να λαμβάνει.

2. Έλεγχος όλων των δαπανών και περιορισμό των εξόδων στα πλέον απαραίτητα λειτουργικά έξοδα. (Περιορισμός των άσκοπων και πολυέξοδων ταξιδιών χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος και έργα που δεν αποδίδουν κέρδος )

3. ΕΛΕΓΧΟΣ από ορκωτούς λογιστές όλων των ετών και καταλογισμός ατασθαλιών σε όσους έχουν βάλει το δάχτυλο στο μελί εάν τέτοιοι εντοπιστούν…..?????

4. Περιορισμός του προσωπικού στο πλέον απαραίτητο με απόδοση εργασίας και όχι απλή παρουσία κάποιων που παρασιτούν .

5. Αξιοποίηση της περιουσίας της ενώσεως με ανάθεση σε ειδικούς και όχι από αναρμόδιους.

6. Αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της ενώσεως με προώθηση των προϊόντων για να υπάρξει εισροή χρημάτων.

7. Αίτηση για πάγωμα των χρεών όσο το δυνατό στο μέλλον για να υπάρξει ανάσα.
Και πολλά αλλά μέτρα για να σωθεί η ένωση εάν μπορεί να σωθεί. Σίγουρα όμως μην περιμένετε να σας σώσει κανένας διότι η εποχή που περνάμε είναι πολύ δύσκολη αλλά και αυτά που έρχονται ακόμη δυσκολότερα.

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ. ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ… ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!!!!!!!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.