Αγορά ακινήτων στη Λήμνο

Η αγορά ακινήτων στο νησί μας ευρίσκεται σε κρίση όπως σε όλη την χώρα φυσικό επακόλουθο της οικονομικής κρίσης που περνάμε. Αυτό όμως θα έπρεπε να έχει προβληματίσει αυτούς που διαθέτουν ακίνητα είτε για αγοροπωλησία είτε για ενοικίαση και να έχουν γίνει οι αναγκαίες αναπροσαρμογές έτσι ώστε να ενθαρρύνουν τους ενδιαφερομένους και να υπάρξουν συναλλαγές που θα κινήσουν την αγορά στην οικοδομή , αλλά και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν καλύτερα τα ακίνητα τους.

Σε αντίθεση με την ηπειρωτική χωρά όπου έχουν γίνει τέτοιες προσαρμογές στην Λήμνο δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο. Αυτό βέβαια θα έχει στην συνεχεία επιπτώσεις σε όλη την αγορά ακινήτων και στην οικοδομή διότι θα στρέψει το ενδιαφέρον των εν δυνάμει αγοραστών σε άλλες περιοχές. Τα χρήματα που υπάρχουν για τέτοιες επενδύσεις στα επόμενα χρόνια θα είναι περιορισμένα με δεδομένη την άρνηση των τραπεζών να δίνουν δάνεια.

Το κόστος γης στην Λήμνο είναι υπέρ εκτιμημένο κατά την κρίση των ιδιοκτητών που σε μερικές περιπτώσεις είναι υπερβολικό. Με δεδομένο την έλλειψη πολεοδομικού σχεδίου αλλά και την αδιαφορία μέχρι σήμερα της δημοτικής αρχής να οργανώσει το πολεοδομικό της Λήμνου οι προοπτικές δεν είναι ευοίωνες. Για να μπορέσουμε όμως να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον των αγοραστών θα πρέπει όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το ακίνητο να ενημερώνουμε και να είμαστε υπεύθυνoι, για τους ιδιοκτήτες και τους αγοραστές έτσι ώστε να μην ζημιώνει κανένας.

Η αγοραπωλησία ενός ακίνητου είναι μια σύνθετη ενεργεία όπου οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να είναι στο τέλος ικανοποιημένοι και κανένας δυσαρεστημένος . Κάθε ακίνητο έχει την δική του άξια ,οικονομική και συναισθηματική. Όταν όμως αποφασίζεται να τεθεί προς διαπραγμάτευση τότε οι κανόνες είναι διαφορετική και δεν εξετάζονται τα συναισθηματικά αλλά μόνον τα οικονομικά για να έχουμε την καλύτερη απόδοση. Για τον λόγο αυτό η απόφαση πρέπει να λαμβάνεται οικογενειακά και η διάθεση να γίνεται με εμπορικούς ορούς και όχι υποκειμενικά.

Στην αγοροπωλησία ακινήτων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα λαμβάνουν μέρος ξένοι αγοραστές οι οποίοι έχουν μια τελείως διαφορετική κουλτούρα στην αγορά από την δική μας. Για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον των αγοραστών πρέπει να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι αλλά και συνεργάσιμοι για να αυξήσουμε τον τουρισμό στο νησί μας προς όφελος όλων των κατοίκων του νησιού. Οι ξένοι δεν γνωρίζουν την λέξει «παζάρ»

Το ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» αντιλαμβανόμενο τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται είναι έτοιμο να δώσει το παρόν συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις στις νέες προκλήσεις που δημιουργούνται για την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων προς όφελος των ενδιαφερόμενων ώστε η κάθε αγοροπωλησία να γίνεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις .


ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΗΦΑΙΣΤΟΣ
τηλ. 2254020040
κιν. 6936584489
ΚΑΝΤΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.