Ο λογαριασμός μας ήρθε

Αγαπητοί φίλοι ο λογαριασμός ήρθε. 

Έχουμε άλλη επιλογή από να πληρώσουμε τα χρέη μας;  Ποιά χρέη μας; Αυτό είναι άλλη υπόθεση, ας μην το σχολιάσω καλύτερα. Χωρίς να μας γνωρίζει  θα μας σκοτώσει αργά ή γρήγορα, διότι στις Δημοκρατίες έτσι κάνουμε. Η πλειοψηφική σε χαρτάκια μερίδα ορίζει το Ηθικό και το Νόμιμο. Η ζωή μας ορίστηκε να είναι, κατά την Δημοκρατία μας, Ανήθικη και Παράνομη.  Έχουμε κρίση εδώ.

Πολλοί θα αναρωτιέστε τι έπαθα και άρχισα τη φιλολογία Σαββάτο πρωί. 


Τι να πάθω!! Διάβασα την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει 151 ΔΕΚΟ και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι θα πρέπει να στείλουν εντός δύο εβδομάδων τις λίστες με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία. Να! Δείτε τις και σεις.

Στην εγκύκλιο γράφει ότι , προτεραιότητα στην επιλογή θα έχουν όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και όσοι έχουν φθάσει σε συντάξιμη ηλικία και έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα. Οι δεύτεροι στην επιλογή θα είναι το πλεονάζον προσωπικό γενικών διοικητικών καθηκόντων, καθώς και υπάλληλοι σε τμήματα διοικητικής μέριμνας και γραμματειακής υποστήριξης.  Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών ζητά να συμπεριληφθεί τουλάχιστον το 10% του συνόλου των εργαζομένων του κάθε φορέα. Ανησυχώ!

Σε δεύτερη φάση το σύνολο των υπόλοιπων εργαζόμενων που θα παραμείνουν, θα τεθεί σε διαδικασία αξιολόγησης με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων που θα προσληφθούν με ευθύνη του φορέα και θα τελούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.  Δηλαδή το ΑΣΕΠ από επιτροπή προσλήψεων έγινε επιτροπή απολύσεων;

Από την μία η σφαγή του μισθού από την άλλη η εφεδρεία, τι να κάνω. Το να αγανακτείς είναι πολυτέλεια. Το να βλαστημάς είναι σπατάλη οργής και λόγων. Το να απελπίζεσαι είναι λίγο.  Πρέπει να κάνω κάτι. Προς το παρόν παραμιλάω και παρακαλώ να είμαι στη τοπική εφεδρεία του στρατού παρά στου Δημοσίου γιατί διαφορετικά αλλοίμονο. Δεν ξέρω τι θα κάνω σκέπτομαι με πολύ θυμό και περιμένω.......

Βενιαμίν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.