Τα ΜΜΕ υπηρέτες του συστήματος

Είναι μεγάλη η δύναμη των ΜΜΕ, όσον αφορά στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και δικαιολογημένα χαρακτηρίζονται ένα πανίσχυρο μέσον προπαγάνδας. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να μείνουν ανεκμετάλευτα από τούς πολιτικάντηδες που αποτελούν την φανερή όψη του Συστήματος.

 Με κάθε είδους οικονομική ενίσχυση (χορηγίες κρυφές και φανερές, αναθέσεις έργων, συνεχή αναβολή της φορολόγησης των διαφημίσεων κ.λπ.) η  κλίκα του Συστήματος (ανεξάρτητα 



αν βρίσκεται στην εξουσία ή όχι) τα χρησιμοποιεί για να περνάει  τα μηνύματά της. Τούτο είναι φανερό όχι μόνο στις ειδήσεις, αλλά σε κάθε εκπομπή τους ακόμη και στις διαφημίσεις για τον οξυδερκή παρατηρητή. Είναι άλλωστε γνωστό ότι τα ΜΜΕ «ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις», αποτελώντας (ειδικά ο Τύπος) την «τέταρτη εξουσία».

Όμως η κλίκα του Συστήματος ασφαλώς δεν είναι ελεύθερη επιρροής από το ίδιο το Σύστημα. Και όχι μόνον αυτό, αλλά το υπηρετεί. Το ίδιο το Σύστημα, που αποτελείται (επιφανειακά και αυτό) από το Κεφάλαιο (κεφαλαιοκράτες, τραπεζίτες και « τοκογλύφους») χρησιμοποιεί τούς πολιτικάντηδες, αφού τους πληρώνει στην κυριολεξία με διάφορες χορηγίες, κρυφές και φανερές, για να τους έχει υπό τας διαταγάς του! Όλος ο κόσμος το ξέρει τι είναι οι πολιτικάντηδες. ΄Πουλημένοι΄ στο Κεφάλαιο είναι οι άνθρωποι! 

Έτσι λοιπόν, αφού τα ΜΜΕ υπηρετούν την κλίκα η δε τελευταία υπηρετεί το Κεφάλαιο και όλα τα άνομα συμφέροντα που συνδέονται με αυτό και είναι γνωστά σαν «σκοτεινές δυνάμεις», με λίγα λόγια το Σύστημα, έπεται σύμφωνα με τη μεταβατική ιδιότητα της Μαθηματικής Λογικής ότι τα ΜΜΕ είναι στην ουσία υπηρέτες του Συστήματος.

Αλλά και πιο ύπουλα τα ΜΜΕ υπηρετούν απ’ ευθείας το Σύστημα με την πλύση εγκεφάλου που γίνεται από αυτά στον Λαό περνώντας του «συστημικά» μηνύματα και όχι απλώς «πολιτικά». Έτσι μπορούμε να βρούμε πληθώρα από τέτοια μηνύματα, όπως η ελληνοτουρκική «φιλία» (δείτε τι γίνεται στη Μυτιλήνη π.χ.), η αντιπολεμική διάθεση γενικότερα (που κυμαίνεται από την αντιπολεμική υστερία μέχρι το ύπουλο δηλητήριο που χύνουν στις συνειδήσεις), ο διεθνισμός, η «δημοκρατία», η «ισότητα», ο φεμινισμός, η ομοφυλοφιλία και άλλα πολλά. Κάθε εκπομπή τους βρίθει από τέτοια στοιχεία. Ώστε τα ΜΜΕ στην ουσία υπηρετούν το Σύστημα και μόνο σαν δικαιολογία για να υπάρχουν προβάλλουν την ανάγκη ενημέρωσης του κόσμου!



Το μόνο μας όπλο!
Κλείστε τα ραδιόφωνα και μη διαβάζετε εφημερίδες. Ίσως τότε θα αντιληφθούν κάποιοι 'ναύτες' ότι δεν πρέπει να κανουν 'γαργάρα' καταγγελίες που στεναχωρούνε τον εκλεκτό και κολλητό τους! Γιατί θα αντηληφθούν ότι το ψέμμα δεν γέρασε ποτέ. 
 πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.