«Αυτού γαρ και Λήμνος και πήδημα»


Κύριε Δήμαρχε,Κυρίες και Κύριοι

Με λύπη μου πληροφορήθηκα από την ιστοσελίδα του Δήμου και από την παρέμβαση του βουλευτή του νομού κ. Γαληνού στο Ελληνικό κοινοβούλιο  την πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρήσει το υπάρχον πλοίο “Aqua Maria” για τη Λήμνο και να μην επαναφέρει  όπως προέβλεπε η σύμβαση το πλοίο Ταξιάρχης.

Το ότι φθάσαμε στο σημείο να λέμε  ότι επιδίωξη μας είναι να κρατήσουμε τον Ταξιάρχη   αν μου επιτραπεί  η έκφραση είναι ‘ξεφτίλα’  και ‘ρεζιλίκι’. Θα είχα να πω πολλά σε σας και στους κρατούντες τα ηνία του Δήμου Λήμνου αλλά θα σιωπήσω σεβόμενος την φιλοξενία του blog αφού οι ντενεκέδες της φέτας που κρατούσαν οι κύριοι και κυρίες στο Σύνταγμα έκαναν αρκετή φασαρία για το τίποτα.  Το θέμα αυτό μάλλον ήταν θέμα αυτοπροβολής τους  όπως πολύ σωστά έλεγε ο τότε Έπαρχος Δημήτρης Σάραγκας παρόλο που έχει και αυτός τις ευθύνες του.....................

Κύριοι και κυρίες της τότε Συντονιστικής επιτροπής Αγώνα και πράσινα άλογα, το μόνο που έχω να σας πω «Ιδού η Λήμνος ιδού και το πήδημα.» Τι κραυγές απόγνωσης και κόκκινες γραμμές μας αραδιάζετε;. Αν θέλετε να σας το πώ και σοσιαλιστικά όπως το έλεγε ο Μάρξ «ιδού το τριαντάφυλλο,  χόρεψτε τρυγύρω του».

Που είναι η παρέμβαση της περιφέρειας; Αντίπεριφερειαρχη δεν έχουμε…… καλά να πάθουμε. Κύριε Βαλερτζή γιατί δεν παραιτείστε σε ένδειξη διαμαρτυρίας; Τουλάχιστον ο κ.Γιαρμαδούρος είναι παλικάρι και το έκανε. Αν είχαμε όλοι εμείς φωνή και δεν κλαίγαμε σαν τις ‘’μυξοπαρθένες’’ δεν θα είμαστε σε αυτό το χάλι.

Στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος κύριε Δήμαρχε και το ξέρετε. Δεν το περιμένατε; Φυσικό είναι κάποιοι να θέλουν να κερδίσουν εις βάρος της ασφάλειάς μας. Αφήστε λοιπόν τις δακρύβρεχτες εκκλήσεις και θυμηθείτε  το τραγούδι ΄Τα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια’.  Μήπως πρέπει να σκεφθείτε το «Κατάληψη του πλοίου στο λιμάνι εδώ και τώρα;» Αυτές είναι λύσεις όχι ραβασάκια και υπομνήματα..

Ένα νησί, όπως η Λήμνος, επιθυμεί να προστατέψει όλους τους συντελεστές της τοπικής της ισχύος, μέσα στο σύνολο που λέγεται Δήμος, περιφέρεια και κατ’ επέκταση στο μεγαλύτερο που λέγεται Ελλάδα. Και ο βασικός συντελεστής της είναι οι άνθρωποί της, που εκλέγουν και εκλέγονται, είμαστε εμείς με το μυαλό μας και τις σωματικές μας ικανότητες, είμαστε εμείς που συγκροτούμε τον ζωντανό θώρακα της πατρίδας. Μην το ξεχνάτε!!!!

Ο εκ Λήμνου Βενιαμιν

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα της επίλυσης των καραβιών είναι μια ιστορία η οποία έρχεται από το παρελθόν για να θυμίζει την ανικανότητα αλλά και την ασυνεννοησία των διοικούντων το νησί. Η λύση του προβλήματος είναι τόσο απλή αλλά δεν μπορεί να δοθεί λύση διότι αυτοί που ασχολούνται με το θέμα προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά ή κάποιοι άλλοι οικονομικά. Διότι και στο νησί μας όπως σε όλοι την Ελλάδα υπάρχουν τα συμφέροντα τα οποία αγωνίζονται να επικρατήσουν. Το πρόβλημα σήμερα είναι να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε διότι αυτοί που θέλουν να λύσουν το πρόβλημα δεν ξέρουν τι θέλουν. Κανένας εφοπλιστής δεν θα βάλει το καράβι του στο νησί εάν δεν κερδίζει. Αντί να απαιτήσουμε από το ανίκανο κράτος να επιδοτήσει τις γραμμές οι οποίες επιδοτούνται από την ΕΟΚ, αντί να καθίσουν οι διοικούντες το νησί περιφέρεια , Δήμος κ.λπ. να ασχοληθούν με το θέμα συλλογικά κλαψουρίζουν να το λύση ποιος? Τόσα χρόνια δεν δόθηκε λύση γιατί δεν ήθελαν οι κυβερνήσεις? Όχι διότι δεν ξέρουμε εμείς τι θέλουμε. Έρχεται το επόμενο καλοκαίρι και να το θυμόμαστε δεν θα έχουμε ούτε το ακουα-μαρια και θα ψάχνουν να βρουν κανένα ποταμόπλοιο . Υπάρχουν όμως πολύ που κρίνουν από τους διοικούντες όταν είναι αυτοί οι όποιοι έφεραν το νησί στην σημερινή κατάσταση για να γίνουν αντιδήμαρχοι και όχι μόνο . Να τους χαιρόμαστε και περαστικά μας.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.