Τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στα φιλικά παιχνίδια


Φίλοι ή κάτι παραπάνω;
Η ερώτηση αυτή  είναι νομίζω κλασσική σε θέματα φιλικών  σχέσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών. Το πώς θα εξελιχθεί σίγουρα εξαρτάται από το κατά πόσο  επιθυμούν και οι δύο  να  προχωρήσουν σε κάτι περισσότερο.  Γενικά όμως υπάρχει ένας φόβος. Ο φόβος αυτός φυσικά και είναι δικαιολογημένος καθώς υπάρχει ήδη η φιλική σχέση και το δέσιμο αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις ο καθένας αντιδρά διαφορετικά.


Εσύ και ο καλύτερός σου φίλος: λέτε τα πάντα ο ένας στον άλλο, χωρίς φόβο και πάθος, κρίνετε τους αγαπημένους ο ένας του άλλου και μπορείτε να βγείτε να τα πιείτε μέχρι τελικής πτώσης. Μέχρι που ένα βράδυ βρίσκεστε στο αμάξι σκοτεινά αγκαλιασμένοι στη παραλία  κι εκείνος σου λέει "σ' αγαπώ". 

Τι έχει όμως προηγηθεί;  Οι φίλοι σας κάνουν σχόλια για το πόσο ταιριάζετε, την χημεία που έχετε μεταξύ σας και φυσικά το πόσο ωραίο ζευγάρι θα κάνατε εάν δεν ήσασταν φίλοι.  Μιλάτε διαρκώς: γραπτά μηνύματα, μακρόσυρτα τηλεφωνήματα, e- mails, τσατ στο msn και φυσικά καταλήγετε να μιλάτε με τον κολλητό για όλα και όλους. Έχετε υιοθετήσει ψευδώνυμα και ιδιαίτερη γλώσσα μεταξύ σας: το πού είσαι βρε φιλαράκι ή το τι κάνεις κολλητή, μετατράπηκε σε γλυκούλα μου, καρδούλα, αγαπούλα μου, γατούλα μου. Ούτε οι σχέσεις σου δεν σε αποκαλούν έτσι, κι όμως εσύ βρίσκεις απολύτως φυσιολογικά τα υποκοριστικά που σου φόρτωσε ο κολλητούλης. Κάποια στιγμή ξεκινούν και οι χειρονομίες και πέφτουν μερικές αγκαλιές. 

Σε κάθε περίπτωση είναι άδικο να θέτεις τον εαυτό σου σε ένα διαρκές δίλημμα εφόσον μέσα σου είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και ουσιαστικά δεν αισθάνεσαι μόνο φίλη του.
Αν δεν είσαι ακόμα σίγουρη, θα πρέπει να ξέρεις ότι οι φίλοι  μιλούν ανοιχτά για την ερωτική τους ζωή, καταλαβαίνουν απόλυτα γιατί τους στήνεις τελευταία στιγμή για να βγεις με τον καλό σου και  χαίρονται με τις ερωτικές επιλογές των κολλητών. Μήπως όμως αυτά τα αδιέξοδα έχουν απλοποιηθεί στη σύγχρονη κοινωνία ;

Τα σενάρια γνωστά από τα παλιά όπως το «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι» ή  ένα φιλαράκι να μου πει πως μ’ αγαπάει στ’ αλήθεια…  Μιλάμε για δύο ενήλικες που απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου, και καλύπτουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες σε περιόδους που είναι ελεύθεροι και οι δύο, χωρίς πρόβλημα.  Όπως βγαίνεις για ποτό με τον φίλο σου, πηγαίνεις σινεμά, παίζεις επιτραπέζια τα βράδια που δεν έχεις όρεξη να βγεις, έτσι κάνεις και σεξ».

Τα προνόμια της «φιλικής σχέσης με προνόμια» δεν είναι καθόλου αμελητέα για τις γενιές του millennium και της οικονομικής κρίσης που είναι πολύ απασχολημένες/ πολύ αγχωμένες/ πολύ ανασφαλείς για να επενδύσουν χρόνο και συναίσθημα σε μια «κανονική» σχέση. Πρώτο και προφανέστερο, αυτό του σεξ χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς προβληματισμούς και –το κυριότερο– χωρίς υποχρεώσεις. Κανείς εκ των δύο μελών της σχέσης δεν πρόκειται να περάσει κανένα βράδυ αγρύπνιας, αναλύοντας τα λόγια του άλλου, την κρυμμένη σημασία πίσω από αυτά, ή το πού πηγαίνει αυτή η σχέση. Κανείς εκ των δύο δεν πρόκειται να στεναχωρηθεί ή να νιώσει τύψεις επειδή ξενύχτησε στη δουλειά, ξέχασε την επέτειο τους, ή φλέρταρε στο μπαρ.

«Δεν χρειάζεται να την εντυπωσιάσεις, ξέρεις ήδη ότι της αρέσεις, αφού είστε φίλοι. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος, ούτε στο κρεβάτι ούτε οπουδήποτε αλλού –ξέρει ήδη ότι δεν είσαι, και δεν την πειράζει. Το σεξ είναι καλύτερο έτσι», χωρίς το άγχος του εντυπωσιασμού που έχεις όταν είσαι ερωτευμένος με τον άλλο.

Ας θυμηθούμε λοιπόν αυτό που συνήθως λένε στις αντροπαρέες και ας αφήσουμε να μιλήσει η χημεία. Τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στα φιλικά παιχνίδια!!!!!!

Λίλιαν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.