Τα μόμολα της ΝΔ (Το τρίο καμπαλέρο)

Αγαπητέ  Άρη

Πως είναι δυνατό να μην διακωμωδείς αυτά που συμβαίνουν σήμερα;

Δεν είναι μόνο το Χαλάνδρι που έχει αυτή την αποκλειστικότητα. Στη Λήμνο συμβαίνουν  ακριβώς τα ίδια και χειρότερα. Αναφέρομαι στην τόσο γλαφυρή σου περιγραφή γι’ αυτόν τον  συνάδελφό σου, που  θα μπορούσε να είναι η προσωποποίηση της Νέας Δημοκρατίας. Η μόνη διαφορά είναι ότι εσύ αναφέρεσαι σε έναν, ενώ εδώ στη Λήμνο έχουμε το τρίο καμπαλέρο της ΝΔ. Τα «μόμολα», όπως τα λέτε εσείς οι Επτανήσιοι.

Χαρακτηριστικά τους είναι το μίσος για την επιτυχία, η στέγη σε μισαλλόδοξους, η απομάκρυνση των ικανών, η κοροϊδία στους πιστούς οπαδούς, τα παραμύθια στους φανατικούς ψηφοφόρους, η αδιαφορία για τα προβλήματα των υποστηρικτών της, το βόλεμα σε μια μικρή κλίκα κολλητών και η υστερική προσκόλληση στη δεκαετία του '80. Ακριβώς τα ίδια! Καρμπόν! Όπως τα είπες.


Πως είναι δυνατόν να μην εξοργίζεσαι όταν βλέπεις συνεχώς τα ίδια πρόσωπα με τις φιγούρες  του κοτζαμπάση και του χωροφύλακα,  -τα 3 μόλολα, που οδήγησαν τη Λήμνο σε αυτά τα χάλια- να σε πλησιάζουν στο καφενείο, στη ταβέρνα, στην αγορά και να προετοιμάζουν την ψήφο σου υπενθυμίζοντας την  τάδε βοήθεια που προσέφεραν σε σένα η στην οικογένεια σου κάποτε που το ρουσφέτι ήταν αγώνας επιβίωσης στη διαφθορά και τη λαμόγια της κοινωνίας που αυτοί δημιούργησαν;

Αυτοί οι αναξιοπρεπείς και αντιπαθητικοί ταυτόχρονα,  είναι γλείφτες και σέρνονται πίσω από τον κάθε Μητσοτάκη ώστε να κάνουν την δουλειά τους. Ο κόσμος τους βαρέθηκε, τους σιχάθηκε, δεν πιστεύει πλέον σ αυτούς, γιατί κανείς τους δεν έχει να τους προσφέρει το όραμα ή την ελπίδα για κάτι καλύτερο. Όπως ταιριάζει σ’ όλους αυτούς τους χρεοκοπημένους που σέβονται τον εαυτό τους, θα έπρεπε να είχαν αποχωρήσει. Αντ’ αυτού παριστάνουν το τρίο μπελκάντο της νεοφιλελεύθερης σωτηρίας.

Ο χειρότερος όλων είναι ο ‘Πιτσιρικάς’. Καράβλαχος τσάμπα φραγκάτος, τζόβενο  και  υποψήφιος για Νόμπελ Καταγγελιας. Ο δεύτερος Φιλόσοφος και ποιητής …''καλά κρασιά'' και ''παρ'το αυγό και κούρευτο''. Ο τρίτος, ο επίτιμος άνεργος, που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του και το μόνο που ξέρει είναι να πουλάει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες στα κεντρικά του κόμματος.

Τι έχουνε αλήθεια να δώσουν στους νέους ανθρώπους σήμερα;  Παραμύθια! Αυτά μπορούν να τα λένε  άφοβα στα εγγόνια τους, όχι όμως στους νέους ανθρώπους που διψάνε ελπίδα για μια ωραία ζωή που δυστυχώς την αναζητούν στη ξενιτιά ερημώνοντας τη Λήμνο  εξαιτίας τους.

Τι θα πούνε για την αξιοκρατία. Αφού και στους τρεις τους είναι λέξη άγνωστη.

Θα μιλήσουν για καλύτερη ζωή; Πως είναι δυνατό αυτό να γίνει αφού όταν ήταν στην εξουσία το μόνο που φρόντισαν ήταν να χαϊδεύουν  το κεφάλαιο και τα οικονομικά συμφέροντα.

Εγώ έκανα το λάθος να ασχοληθώ με τη πολιτική και μάλιστα με τη ΝΔ. Δυστυχώς ο πρόσωπό μου έχει γίνει στόχος αναίτιων επιθέσεων  από τη δικιά μου παράταξη - Από το τρίο μόμολο.   Ανώνυμες καταγγελίες,  καταγγελίες και ΕΔΕ για τη δουλεία μου, κατευθυνόμένα δυσφημιστικά δημοσιεύματα στο τοπικό τύπο εναντίον μου, αποκλεισμό από το τοπικό ραδιόφωνο, συκοφαντίες και όλα αυτά που συνθέτουν το παζλ μιας λάθος απόφασης που φυσικά διόρθωσα με την παραίτηση μου. Έχει όμως πίσω η αχλάδα την ουρά.........

Αγαπητέ μου φίλε Άρη. Είναι αλήθεια! Μύρισαν εκλογές και τώρα ζητούν από τα "πρόβατα να ξαναμπούν στη στάνη". Με πήραν και μένα. Το τρένο δυστυχώς έφυγε. Ας τα βγάλουν πέρα με τα μόμολα.  Όπως είπες και εσύ πάνω απ’ όλα αξιοπρέπεια.

Μόλλη



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

΄0που υπάρχει καπνός ,υπάρχει και φωτια λενε κάποιοι και δεν εχουν αδικο οποτε...

Ιωσηφ είπε...

Η αντιστροφή της γνωστή παροιμίας «καπνός χωρίς φωτιά δεν γίνεται», δεν έρχεται παρά για να υπενθυμίσει ότι απέναντι στο κακό μπορεί να υπάρχει ένας καπνός που πιθανόν να κρύβει κάποιο μεγαλύτερο κακό. Η εκ προθέσεως φωτιά, η οποία για λόγους εκβιασμού, ή εσωκομματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να μειώνεται ως γεγονός μπροστά στις ευθύνες που έχουν αυτοί που καταγγέλλουν με σκοπό να αποτρέψουν να φανερωθούν παράνομες ενέργειες. Πέρα από τους καπνούς που ανέπνευσαν οι κάτοικοι στη Λήμνο, ένας καπνός σκεπάζει τη σκοπιμότητα να εκτεθεί με κάθε τρόπο η γράφουσα.
Τα επικίνδυνα παιχνίδια που με ένα τρόπο αβαντάρονται από συγκεκριμένους , θα τα ξαναβρούν μπροστά τους όσοι τα αβαντάρουν. Όταν νομίσουν ότι καθάρισαν με αυτήν, ένα νέο τέρας πιο ισχυρό θα είναι μπροστά τους. Και θα το έχουν θρέψει με τα ίδια τους τα πληκτρολόγια ή τα μολύβια που έγραψαν τα ασύστολα ψεύδη τους

admin είπε...

Προσπαθώ το blog να έχει επίπεδο ευπρέπειας και να μη θίγει πρόσωπα ευθέως αλλά να καυτηριάζει νοοτροπίες. Προς τούτο είχα αποφασίσει να σταματήσω εδώ και να μη δώσω συνέχεια. Δυστυχώς όμως τα 2 τελευταία σχόλια με αναγκάζουν να τα δημοσιεύω προς αντικειμενική κρίση. Λυπάμαι που το αναφέρω αλλά επιβεβαιώνομαι. Θα παρακαλούσα δε την 'ανώνυμη' συντάκτρια ή να γίνει επώνυμη όπως εγώ, ή να σταματήσει.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.