Τι κρύβεται πίσω από τη φυλάκιση του Αγιορείτη Εφραίμ


Τι κρύβεται πίσω από τη φυλάκιση του Αγιορείτη Μοναχού ηγούμενου της μονής Βατοπεδίου;

Γιατί είναι τόσο σημαντική είδηση που έγινε διεθνές γεγονός;
Γιατί βλέπουμε την μέχρι χθες 'ορθή'  Ελληνική δικαιοσύνη να υποκύπτει στις σκοτεινές προθέσεις ορισμένων κύκλων;  
 Ας ξετυλίξουμε όμως τον μίτο της Αριάδνης  πίσω από αυτή τη πολύκροτη ιστορία.

Ο ηγούμενος Εφραίμ είναι ένας από τους υποψήφιους για μία  Μητρόπολη στη Κύπρο. Μελλοντικός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. 

Όπως είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο η Αρχιεπισκοπή Κύπρου είναι η πλουσιότερη στο κόσμο από πλευράς ακίνητης περιουσίας.  Αυτός είναι ο λόγος που  οι συντεχνίες και οι προθέσεις πολύ σκοτεινών και ευκατάστατων κύκλων από τη μεγαλόνησο και  από το Λονδίνο άρχισαν να τον πολεμούν. Γι αυτό και δικαιολογούνται οι επιθέσεις που δέχεται ο Εφραίμ από το νησί. 
Θέλουν να τον εξουδετερώσουν μια και καλή.  Φυσικά όπως πάντα οι Έλληνες είναι φρόνιμα παιδιά  και σφυρίζουν αδιάφορα  στο ρυθμό ‘‘mind your own business.’’

Η Ρωσία δεν κατάφερε επί Γερμανών στη κατοχή να βάλει πόδι στο Άγιο Όρος, με τον χαρισματικό ηγούμενο τότε της ιεράς Μονής του Αγ. Παντελεήμονα και προσπαθεί τώρα με την ευκαιρία του Εφραίμ, λαμβάνοντας σαφέστατη θέση υπέρ του. Ο λόγος  είναι να πάρει τα απαραίτητα προνόμια για τώρα να φανεί ως ο προστάτης και αρωγός του Αγίου Όρους  αλλά στοχοποιώντας το  μεθαύριο που θα αναλάβει αρχιεπίσκοπος Κύπρου ο Εφραίμ να της χρωστάει. Φυσικά ο Ελληνισμός και εδώ απών.

Το χειρότερο όμως σχέδιο είναι ηο επιθυμητός για τους σκοτεινούς κύκλους διαχωρισμός του Κράτους – Εκκλησίας  στην Ελλάδα. Αυτό είναι  που κρύβεται πίσω από αυτή τη φυλάκιση. Αυτό θα πρέπει να περιμένουμε ως το επόμενο βήμα, μετά από τη δικαιολογημένη αντίδραση των πιστών που αναμένεται.

Σίγουρα ότι και να συμβαίνει, η φυλάκιση αυτή μέσα στα Χριστούγεννα είναι ένα κτύπημα στην Ορθοδοξία, στο Άγιο Όρος, στον Ελληνισμό. Αλλοίμονο μας  για αυτό που έρχεται.

Ο εκ Λήμνου Βενιαμίν

2 σχόλια:

Γ.Ν είπε...

Άρα γιατί προφυλακίστηκε ο μοναχός Εφραίμ;
Στην περίπτωση του μοναχού Εφραίμ έχει τελεστεί κακούργημα ή κάποιο πλημμέλημα για το οποίο προβλέπεται φυλάκιση πάνω από 3 μήνες; Είναι ύποπτος φυγής ή κρίνεται σαν ιδιαίτερα επικίνδυνος;
Στην εξεταστική για το Βατοπέδι έψαξαν τα πάντα σε λογαριασμούς και δεν κατάφεραν να βρούνε ΟΥΤΕ ΜΙΑ συναλλαγή της μονής, ενώ ο ηγούμενος Εφραίμ δεν έχει ΟΥΤΕ ένα ευρώ στο λογαριασμό του.
Ο Μοχανός Εφραίμ για ένα μήνα όργωσε όλη την Ρωσία συναντούμενος με Πούτιν, Μεντβέντεφ, τον Πατριάρχη και όλους τους αξιωματούχους της χώρας και γύρισε για να απολογηθεί στην Ελληνική δικαιοσύνη. Δεν έφυγε, δεν ζήτησε άσυλο, δεν πήγε καν να μείνει “έγκλειστος” στο Άγιο Όρος.

ka.st είπε...

Οι Ρώσσοι επιθυμούν να πάρουν την υπόθεση της ορθοδοξίας στά χέρια τους.
Ο Κ.Εφραίμ φαίνεται να μήν εχει τέτοιους ενδοιασμούς.
Η διάθεση του να αναλάβει την αρχηγία της Κυπριακής εκκλησιας,τουλάχιστον για την Κύπρο,σημαίνη και πολιτικές σκοπιμότητες, αν μή τι αλλο.

Προφανώς,έστω και για τους τύπους,τέτοιου είδους δραστηριότητες δεν συνάβουν με την μοναχική ιδιότητα ενός Αγιορείτη.Δεδομένου λοιπόν οτι υπάρχει και εστω υπόνοια οικονομικού σκανδάλου,κάποιοι αλλοι κύκλοι,αντίθετοι με τους παραπάνω,το εκμεταλεύτηκαν σε βάρος του.Τέτοιοι κύκλοι δεν θάναι οικονομικοί,δεν θάναι πολιτικοί,αλλά και θρησκευτικοί βεβαίως...?Μήπως όμως και ιστορικοί?
Αλλά εμείς ως λαός,ακόμα και σε καιρούς που η πληροφορία ρέει μέσω απο διάφορες πηγές πληροφόρησης,τελικά υπο "μανδραγόρα καθεύδουσι"τί μπορουμε να κανουμε?

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.