Ν.Ε.Λ.Κ.ΑΓ.Ε Λήμνος και εμείς τα πρόβατα


Για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.
Δεν είναι πρόσφατο ούτε πρωτόγνωρο το πρόβλημα του ακτοπλοϊκού ζητήματος στη Λήμνο. Παρακολουθούμε διαχρονικά τις προσπάθειες που καταβάλουν


οι τοπικοί παράγοντες άλλοτε σαν καραβοκύρηδες και άλλοτε σαν θεατές. Πριν από 30 χρόνια με την ιστορία της ΝΕΛΚΑΓΕ   σαν πρόβατα πιστέψαμε στη λύση αλλά τελικά τι έγινε; Οι μετοχές μας κουρελόχαρτα, και τα χρήματα;  Δεν λέμε ότι οι πρωτεργάτες  είχαν ιδιοτέλεια ή δεν ήθελαν πραγματικά να λύσουν το πρόβλημα. Αντιθέτως οι περισσότεροι είχαν αγαθή βούληση και ήταν πολύ καλοί άνθρωποι . Τα παθήματα όμως πρέπει να γίνονται μαθήματα. Για όλους μας λοιπόν  αμνηστία δεν σημαίνει αμνησία.  Το αναφέρουμε γιατί το ίδιο λάθος πήγε να κάνει και ο προηγούμενος Δήμαρχος ευτυχώς όμως που δεν συνέχισε.

Είδαμε συγκεντρώσεις, διαβήματα, διαμαρτυρίες, ψηφίσματα επιστολές και όλα αυτά να λαμβάνουν χώρα διαχρονικά αλλά με τι αποτέλεσμα; Καράβια από τη εποχή του Πάγκαλου και σκυλοπνίχτρες.

Οι εκάστοτε προύχοντες έχουν Ευθύνες αλλά πάνω από όλα έχουμε εμείς. Εμείς οι ευκολόπιστοι, οι αγαθοί που επιτρέπουμε σε κάθε επίδοξο τοπικό άρχοντα να μας παρασύρει. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι ότι δεν είναι κομματικό το θέμα. Αφορά την επιβίωσή μας στο νησί.

Δεν χρειάζονται συμβατικές λύσεις. Θα συμφωνήσω με τη κατάληψη του πλοίου. Το εμπάργκο κάθε είδους συγκοινωνίας για 15 ημέρες ακόμα και αεροπορικές. Το κυριότερο όμως που πρέπει να γίνει είναι να μιλήσουμε εμείς με τους πλοιοκτήτες. Όχι το υπουργείο. Να σκεφθούμε υπερβατικά. Έχω την εντύπωση ότι έχουμε στεγνώσει από μυαλά και κουράγιο. Μήπως αγαπάμε όμως περισσότερο τον εαυτό μας από τη Λήμνο;

Θα είμαι στο λιμάνι τη Πέμπτη όχι γιατί θα γίνει τίποτα. Θα είμαι εκεί γιατί είμαι από τη Λήμνο. 

 


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στεκομαι στη τελευταία φράση. Θα είμαι εκεί γιατί είμαι από τη Λήμνο. έχω όμως να πω στο κ. Δήμαρχο ότι θα πρέπει να προσέξει το ad hominem πρωτεργατών της κινητοποίησης.

Ανώνυμος είπε...

θέλω να κάνω μια ερώτηση τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν που είναι; Υπάρχουν και εάν ναι πως σκοπεύουν να τα αξιοποιήσουν; Είναι ένα εύλογο ερώτημα .
Παρατηρητής.

Ανώνυμος είπε...

Είναι μεγάλο λάθος την ώρα που γίνεται μια προσπάθεια για την τραγική συγκοινωνία του νησιού από κάποιους , έστω και εάν διαφωνεί κάποιος με τις τυχόν επιλογές να τις πολεμά. Το σίγουρο είναι ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση . Αυτοί που ανέλαβαν αυτή την δράση κάτι είχαν στο μυαλό τους . Ας συμπαραταχτούμε μαζί τους και ας ευχηθούμε να γίνει κάτι θετικό , έστω και μια αντικατάσταση από ένα άλλο καλύτερο πλοίο θα είναι καλό. Σίγουρα όμως να μην είναι ένα άλλο σαπιοκάραβο σε στυλ ταξιάρχη ή Θεόφιλου. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

admin είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον Παρατηρητή. Η αντικατάσταση του Aqua Marina με ένα πλοίο όπως ο Ταξιάρχης ή το Θεόφιλος δεν είναι επιτυχία. Απαιτείται υπερβατική λύση. Επί του παρόντος ας συμπαραταχθούμε με τη πρωτοβουλία.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.