Να μην ξεχάσουμε να τους ξαναψηφίσουμε

Άρης Νόμπελης

Τελικά σε τούτη τη χώρα την ηρεμία μου δεν θα τη βρω ποτέ. Πήγα στο μέρος που και ο βασιλιάς επισκέπτεται μόνος του με την απαραίτητη συντροφιά της κυριακάτικης εφημερίδας, η οποία στην προκειμένη περίπτωση ήταν το «Πρώτο Θέμα». Ως εδώ όλα καλά, μέχρι που το μάτι μου πέφτει στο πολιτικό ρεπορτάζ και πιο συγκεκριμένα αυτό της ΝΔ: Ο συντάκτης ενημερώνει για μυστική συνάντηση σε σπίτι γνωστού στελέχους της παράταξης (και πάλι καλά ίσαμε δω), ώσπου… βγαίνω από τα ρούχα μου: στην κρυφή συνάντηση συμμετείχε και ο Χρήστος Χατζηεμμενουήλ!

Τι, δεν γνωρίζετε αυτό το γαλάζιο μπουμπούκι; Κατ’ αρχάς να σας πληροφορήσω πως στη ΝΔ


συναντάς ακόμη… φιλάνθρωπους! Ετσι, ορισμένα στελέχη, είτε κυβερνάει το εν λόγω κόμμα είτε όχι, είτε επικρατεί η μία τάση είτε η άλλη, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τοποθετηθούν σε κάποια θέση τα στελέχη αυτά. Ασφαλώς θα αναρωτιέστε: Εχουν ιδιαίτερες δυνατότητες που τα κάνουν για κάποιον απροσδιόριστο λόγο ξεχωριστά; Είναι καλύτεροι από τους υπόλοιπους νεοδημοκράτες; Δεν θέλω να είστε αφελείς. Στο «γαλάζιο» κόμμα συμβαίνει το αλλόκοτο μερικοί να διαθέτουν έναν φύλακα-άγγελο που τους βοηθάει πάντοτε να τακτοποιούνται. Κατά μια περίεργη και επαναλαμβανόμενη σύμπτωση είναι πάντα τα ίδια πρόσωπα. Ενα φαινόμενο που παρατηρείται και στον δήμο μας αλλά ας μην επεκταθούμε εδώ (κάνει τζιζ…).

Ο γνωστός, λοιπόν, κ. Χατζηεμμανουήλ με την ανάληψη της πρωθυπουργίας Καραμανλή το 2004, αμέσως ανέλαβε το νευραλγικό πόστο του προέδρου στα Ολυμπιακά Ακίνητα με τεράστια επιτυχία όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων. Αφού μας επισκέφθηκαν από τη… Βαρκελώνη για να θαυμάσουν τα πεπραγμένα μας και να μας… αντιγράψουν-για τέτοια αξιοποίηση μιλάμε…
Ε, με τέτοιο έργο ήταν δυνατόν να μην ανταμειφθεί από τον αρχηγό αυτής της πολύπαθης παράταξης και πρώην πρωθυπουργό;

Τοποθετείται επομένως πρόεδρος του ΟΠΑΠ. Και μια από τις πρώτες του κινήσεις είναι να κόψει τη διαφήμιση του οργανισμού από όλον τον τοπικό Τύπο.

Σου λέει, πεινάνε που πεινάνε αυτοί οι ρακένδυτοι, θα τους δίνουμε και διαφήμιση; Αστους εκεί να ψοφολογήσουν… Βεβαίως τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα συνεχίζουν να εισπράττουν κανονικά. Η δικαιολογία γι’ αυτή την ανεκδιήγητη απόφαση ήταν πως ο πρόεδρος του Οργανισμού δεν γνώριζε το τιράζ της κάθε τοπικής εφημερίδας. Ναι, ρε άπιστοι Θωμάδες, είχε απόλυτο δίκιο ο άνθρωπος. Τι, δηλαδή, επειδή υπήρχαν κάτι… παλιόχαρτα που τα λένε τιμολόγια και κάποια άλλα που ονομάζονται δελτία αποστολής και γράφουν πόσα φύλλα έχουν τυπωθεί, μπορεί κοτζάμ πρόεδρος να ασχολείται με τέτοιες ασήμαντες λεπτομέρειες; Και μας στέλνει να πνιγούμε.

Και έρχεται η κυβέρνηση Παπανδρέου. Και κάποιος από τους χαζοχαρούμενους κομματάρχες αποφασίζει να καταργήσει την ταχυδρομική ατέλεια και δίνει τη χαριστική βολή στον τοπικό και επαρχιακό Τύπο. Γιατί σκέφθηκε αυτός ο Αϊνστάιν της πολιτικής: Αμα τους καταργήσω και την τελευταία διευκόλυνσή τους, αυτοί θα συνεχίσουν να στέλνουν τις εφημερίδες ταχυδρομικώς, μπαίνοντας μέσα με τα μπούνια, και το κράτος θα τρελαθεί στις εισπράξεις. Εμ, τι νομίζατε, ο καθένας σας μπορεί να γίνει πολιτικός και να τα συλλάβει όλα αυτά τα υψηλά νοήματα; Ολοι ίσια κι όμοια θα καταντήσουμε;

Γι’ αυτό στις ερχόμενες εκλογές υπάρχει η λύση να μαυρίσουμε το ΠΑΣΟΚ. Ετσι όμως θα επιστρέψει και ο Χατζηεμμανουήλ να ολοκληρώσει το αριστούργημά του.
Μήπως έφθασε η ώρα, λοιπόν, να τους στείλουμε όλους στον αγύριστο και να ησυχάσουμε μια και καλή από δαύτους;

Ο Άρης γράφει στο Προφίλ της Πόλης και είναι ένας πολύ καλός φίλος 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.