Σχέδιο Γιενί Λίρα και στη Λήμνο;

Άστραψε και βρόντηξε ο Ηλίας Κότσαλης για  αυτούς που είπαν τα ευρήματα του Α Δημοτικού, Τούρκικα, και είχε απόλυτο δίκιο. Δεν ξέρω αν είναι η αφέλειά ή σκοπιμότητες ορισμένων που  κάθε φορά που έχουμε τέτοιου είδους εύρηματα  τα αποκαλούν ως «τούρκικα» !!!

Αυτό που είδαμε από τις εσκαφές για την αποχέτευση, ήταν μία μικρή  τοιχοποιία και μια αψίδα από τούβλα,  που προφανώς κατασκευάσθηκαν τότε ,  για τα νερά του χειμάρρου  καθώς και   την αποστράγγιση των  όμβριων υδάτων που σήμερα είναι η  πλατεία ΚΤΕΛ,  με τις πλημμύρες της!


Ο πληθυσμός του Νησιού ήταν συντριπτικά ελληνικός και οι κατασκευές,  γινόταν από ελληνικά χεριά, για τον ελληνικό πληθυσμό, αφού ελάχιστοι  τούρκοι υπήρχαν τότε στο νησί. Γιατί «σώνει και καλά» προσπαθούν να αναδείξουν την Τουρκική κληρονομιά του νησιού, εξυπηρετώντας την Τουρκική προπαγάνδα για τα νησιά του Αιγαίου;

Το σχέδιο ‘Yeni Lirasi’ ή ‘Γενη Τζαμί’ των Τούρκων στη Λέσβο, με τη δημιουργία Ελληνοτουρκικής φιλίας έχει αποδώσει πλήρως και με τις ευλογίες των προεστών του νησιού, που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Η Άγκυρα προχωρεί σταθερά και με μεθοδικότητα τη δημιουργία φιλοτουρκικής κάστας στο νησί και  στο τέλος θα δούμε πράγματα που δεν θέλω καν να σκέπτομαι. Μην κάνουμε λοιπόν  και εμείς τα ίδια.

Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα. Ξέρετε τι έκανε ο Τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος στο νησί πριν μερικούς μήνες; Τον είδανε συμπολίτες από το Μούδρο να φωτογραφίζεται στο Συμμαχικό νεκροταφείο στο Μούδρο μπροστά στο μνημείο των Τούρκων αιχμαλώτων που ενταφιάστηκαν εκεί από την στρατιωτική επιχείρηση. Έμαθα όμως ότι  έστειλε υπόμνημα στους Άγγλους ζητώντας να θεωρείται το μνημείο Τουρκικό στρατιωτικό νεκροταφείο, δηλαδή τουρκικό έδαφος. Τι πάθατε; Αλήθεια είναι και μη χειρότερα.

Πείτε τα λοιπόν τούρκικα και βλέπω σύντομα αναστήλωση του τζαμιού στο κάστρο και στο Τούρκικο μαχαλά και το Δεσπότη να παθαίνει έμφραγμα. Μπράβο στο Ηλία Κότσαλη και πάλι.

Μόλλη







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.