Προσέξτε τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας


Είναι αλήθεια ότι η συνεχιζόμενη κρίση έχει εξαθλιώσει τους περισσότερους Έλληνες. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κρίση για τη χώρα μας, θα μπορούσαμε να δεχθούμε ότι είναι εύλογη η εστίαση όλων των προσπαθειών για τη σωτηρία της πατρίδας από τον οικονομικό θάνατο που είναι η χρεοκοπία, με τη μείωση του κρατικού ελλείμματος που σημαίνει περιορισμός στις κρατικές δαπάνες και ταυτόχρονα αύξηση της παραγωγής, της παραγωγικότητας ή με άλλους τρόπους  αύξηση των κρατικών εσόδων από τις υπάρχουσες πηγές.

Αυτό όμως που δεν μπορούμε να δεχθούμε είναι η εγκληματική παράληψη ή παραμέληση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μέσα σ’αυτή τη συγκυρία. Η έλλειψη ενημέρωσης από τα ΜΜΕ δυστυχώς ακρωτηριάζει κάθε φωνή διαμαρτυρίας ειδικά όταν ο προϋπολογισμός ............

λειτουργίας τους έχει μειωθεί πάνω από 50 % και η μισθοδοσία των στελεχών έχει μειωθεί κατά 33%. Αυτό που συνιστά πραγματική αδικία είναι το γεγονός ότι σε δημόσιους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ σκέπτονται αν θα γίνει 10 %.

Θα πει κάποιος, κοίτα γύρω σου τους άνεργους, το μαρασμό της αγοράς, τον ιδιωτικό τομέα που στενάζει. Θα συμφωνήσω και θα διαφωνήσω ταυτόχρονα. Τα συμπτώματα της οικονομικής κρίσης με κυριότερο αυτό της κατάθλιψης, χαλαρώνει τη πειθαρχία τη δεοντολογική συμπεριφορά εξαφανίζοντας το συνεκτικό τους ρόλο στο στρατό την αστυνομία και το λιμενικό. Είναι αυτονόητο ότι δεν έχουν την ίδια επίδραση τα συμπτώματα αυτά μεταξύ των απλών πολιτών και του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας. Δεν είναι λοιπόν σωστό να τίθενται αυτά τα διλήμματα.

Σωστό θα ήταν να τεθεί το εξής ερώτημα. Θα μπορέσουν οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας στα πρόθυρα οικονομικής εξαθλίωσης του προσωπικού τους να εκτελέσουν την αποστολή τους.

Η απάντηση είναι άμεση. Ασφαλώς ΟΧΙ. ΗΘΙΚΟ και ΦΙΛΟΤΙΜΟ υπάρχει ακόμα μέχρι πότε όμως;

Βενιαμίν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.