Άνοιξε το Γραφείο απεμπλοκής επενδύσεων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου


Ενημερωθήκαμε για μία  πρωτοβουλία τoυ Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με σκοπό τη  καταγραφή επενδύσεων, των οποίων η υλοποίηση καθυστερεί λόγω γραφειοκρατικών, διοικητικών ή άλλων εμπλοκών που έχουν σχέση με τη λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών, ώστε να απεμπλακούν το συντομότερο δυνατό.  Επειδή αιφνιδιαστήκαμε πολύ θετικά από τη πρωτοβουλία αυτή  επικοινωνήσαμε με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και συγκεκριμένα με τον κ. Διαμαντόπουλο ο οποίος μας απάντησε ευγενικά και  άμεσα.

Μας ενημέρωσε λοιπόν ότι για το λόγο αυτό δημιουργείται υπό τον Γενικό Γραμματέα Α.Δ. Αιγαίου ειδικό γραφείο καταγραφής, παρακολούθησης και απεμπλοκής των επενδύσεων στο Αιγαίο. Μέσω του συγκεκριμένου γραφείου θα ενημερώνεται και η Ομάδα Εργασίας Απεμπλοκής Επενδύσεων της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης. Με αυτόν τον τρόπο η Α.Δ. Αιγαίου συμμετέχει αποφασιστικά στις προσπάθειες της κυβέρνησης για ενεργοποίηση των πολιτικών, διοικητικών και νομοθετικών πρωτοβουλιών που είναι αναγκαίες ώστε να υπάρξει άμεση απεμπλοκή των επενδύσεων, ενίσχυση της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης.

Παραθέτουμε το κείμενο της απάντησής τους.

Subject: Απεμπλοκή Επενδύσεων στο Αιγαίο- Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου
Sent: Thu, Jan 5, 2012 10:07:37 AM

Καλημέρα σας κ. Μαχαίρα,

Σας επισυνάπτω το δελτίο τύπου (7-12-2011) που αφορά στη δημιουργία του γραφείου απεμπλοκής επενδύσεων, τη φόρμα που καλούμε τους ενδιαφερόμενους να συμπληρώσουν, ώστε να έχουμε το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για την πορεία της εκάστοτε κυβέρνησης, καθώς και την επιστολή που στείλαμε σε Δημάρχους και τοπικούς φορείς για την προώθηση της δράσης του γραφείου μας.
Σας ευχαριστούμε  για τον ενδιαφέρον που δείχνετε για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της ΑΔΑ, κ. Φώτη Χατζημιχάλη, και ελπίζουμε και με τη δική σας συνδρομή να καταφέρουμε το καλύτερο για τις επενδύσεις τόσο στη Λήμνο όσο και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

 Με εκτίμηση,
Έλλη Κολτσιδοπούλου
Γραφείο Τύπου ΑΔΑ

Πειραιάς, 05 Ιανουαρίου 2012

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
Άρχισε η λειτουργία του γραφείου απεμπλοκής επενδύσεων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου 

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την ευρύτερη συνεργασία στο θέμα των μπλοκαρισμένων επενδύσεων δημιουργήθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της ΑΔΑ, κ. Φώτη Χατζημιχάλη, το γραφείο καταγραφής, απεμπλοκής και παρακολούθησης των επενδύσεων στο Αιγαίο. Μέσω του συγκεκριμένου γραφείου η ΑΔΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση των διαδικασιών, την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την προώθηση κάθε επένδυσης στο Αιγαίο.
 
Το  γραφείο καταγραφής, απεμπλοκής και παρακολούθησης των  επενδύσεων της  Α.Δ.Α. άρχισε ήδη τη δημιουργία σχετικού πίνακα με τη συγκεντρωτική καταγραφή και παρουσίαση των επενδύσεων  που χρήζουν αρωγής και παρέμβασης για την απεμπλοκή τους και ο οποίος περιλαμβάνει:
  • Στοιχεία, περιγραφή, χαρακτηριστικά της επένδυσης.
  • Καταγραφή των ολοκληρωμένων και των προς διεκπεραίωση σταδίων.
  • Προσδιορισμό των καθυστερήσεων στη υλοποίηση του έργου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για κάθε πληροφορία, επαφή ή αποστολή στοιχείων στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της ΑΔΑ.

Ήδη με επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΑ έχει επικοινωνήσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Περιφέρειες- Δήμους- Επιμελητήρια κλπ.) με στόχο την άμεση ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων και τον καλύτερο συντονισμό όλων των υπηρεσιών, ώστε να επιταχυνθεί η απεμπλοκή επενδύσεων που λιμνάζουν στο Αιγαίο και να ενισχυθούν οι αναπτυξιακές προσπάθειες στην περιοχή.


Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.