Οικονομική κατάρρευση ή πόνος με μέτρα

Σήμερα η χώρα μας βιώνει την χειρότερη περίοδο της ιστορίας της που όμοια της δεν έχει να δείξει στο παρελθόν παρ’ ότι έχουμε πτωχεύσει άλλες τρεις φόρες. Τότε βέβαια ήταν άλλες εποχές με την δραχμή, με την δική μας παράγωγη κ.λπ. Σήμερα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Ακούμε να λένε ότι το μνημόνιο θα γίνει με την εγγύηση του Αγγλικού νομικού συστήματος. Δεν ακούσαμε όμως κανένα να μας λέει γιατί του Αγγλικού και όχι του Γαλλικού ή κάποιου άλλου. Όλοι νομικοί και πολιτικάντηδες σιωπούν γιατί? Ποιος τολμά να πει ότι τυχόν παράβαση έχει ανυπολόγιστες συνέπειες , και δίνει την δυνατότητα στον αντίδικο να χρησιμοποίηση τα πάντα για να πάρει το χρέος ; Εάν κάνω λάθος τότε κάποιος νομικός ας μου πει τι ισχύει. Διότι μέχρι πρόσφατα έτσι ήταν.

Το ΠΑΣΟΚ έκλεψε την ψήφο του λαού με ψέματα. Έκαναν ένα μνημόνιο το οποίο μας έφερε στο χείλος της καταστροφής . Πιστεύω ότι σήμερα είμαστε στο σημείο ΜΗΔΕΝ. Εάν δεν κάνουμε την σωστή επιλογή δεν θα υπάρχει αύριο , αλλά μια κατάσταση η οποία θα μας φέρει πολλά χρόνια πίσω με μια δραχμή που θα είναι μόνο για παιχνίδι των μικρών παιδιών. Βλέπουμε δε ακόμη και σήμερα κάποια κόμματα να μην αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και να κάνουν στείρα πολίτικη αντιπαράθεση , κάνοντας ανεύθυνη προπαγάνδα.

Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι μόνον η υπογραφή της συμβάσεως αλλά το αύριο. Τι θα γίνει μετά? Θα πάμε σε εκλογές και ΠΟΤΕ? Θα γίνει τροποποίηση του συντάγματος , ώστε να αρθούν όλα τα προνόμια των υπουργών , βουλευτών και των διοικούντων, και όσες διατάξεις τους απαλλάσσουν από κάθε παρανομία; Θα δώσουν κάποτε λόγο όσοι ευθύνονται γι’ αυτήν την κατάσταση η θα τους δούμε να επιβραβεύονται. Διότι δυστυχώς στην χώρα μας οι κλεφτές επιβραβεύονταν. Μέχρι το 2008 υπήρχε δικαιολογία ότι δεν ξέραμε , ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΜΙΑ γιατί όλοι γνωρίζουμε τι φταίει. Η όποια επιλογή μας πλέον σε κάθε πρόσωπο πρέπει να είναι η εντιμότητα του και οι αγώνες του . ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

ΠΑΡΑTΗΡΗΤΗΣ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τό γιατί προτιμήθηκε τό Αγγλικό δίκαιο καί οχι άλλο, έγινε λεπτομερής αναφορά χθές στην τηλεόραση .Τό καλό ειναι να μην χρειαστεί να γίνει χρήση κανενός δικαίου, γιατί αν χρειαστεί,φωττιά στά μπατζακια μας.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.