Δήμος Λήμνου το νέο Δάνειο

Σήμερα 18-2-2012 διάβασα ότι τελικά εγκρίθηκε το νέο δάνειο του δήμου Λήμνου ποσού 1.154.000 ευρώ για 10 χρόνια ,και με επιτόκιο 6,02% το οποίο μεταφραζόμενο ανέρχεται περίπου στο ποσό των 900.000 τόκους ,που πρέπει να καταβληθούν με το ποσό του δανείου και θα τα πληρώσουμε όλοι μας.

Στην σημερινή συγκύρια με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε η σύναψη οποιουδήποτε δανείου σημαίνει υποθήκευση με απροσδιόριστο αποτέλεσμα. Διότι ο δήμος προχώρησε στην συνάψει ενός δανείου για λειτουργικές ανάγκες και όχι για ανταποδοτικά οφέλη. Αποτέλεσμα κατά την γνώμη μας είναι η αύξηση των χρεών και η οικονομική καχεξία του δήμου στα επόμενα χρόνια. Το δάνειο είναι σίγουρα αντιαναπτυξιακό.........


Ο δήμος προχώρησε στην αύξηση των δημοτικών τελών για την εισροή στα ταμεία ζεστού χρήματος , κάτι βέβαια που βρίσκει αντίθετους σχεδόν το σύνολο των κατοίκων του νησιού. Με την αλόγιστη σπατάλη που επικρατεί στον δήμο την παρούσα περίοδο και τον άμμο της θάλασσας να είχε πιστεύω ότι δεν θα του έφταναν. Θέλω να ξέρω ως απλός πολίτης του νησιού εάν η αντιπολίτευση προσυπέγραψε το δάνειο και με ποιο σκεπτικό. Γιατί δεν πήραν μόνον τα χρέη δηλαδή 839000 για να πληρώσουν τον κόσμο , αλλά πήραν πολλαπλάσια των αναγκών?

Δυστυχώς φίλοι μου στην δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας και το νησί μας αντί να είμαστε προσεκτικοί στην όποια απόφαση μας κάποιοι συνεχίζουν να ενεργούν ΟΧΙ για το συμφέρον του κόσμου αλλά για λογιστικά νούμερα ή δεν ξέρω για ποιους άλλους λόγους. Το σίγουρο είναι ότι και στο νησί μας έρχονται δύσκολες μέρες. Τα οικονομικά του δήμου πρέπει να συμμαζευτούν διότι τα έσοδα από τα κρατικά ταμεία θα μειωθούν τους προσεχείς μήνες .

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.