Ο ευνούχος της πολιτικής μας ζωής

Τι σημαίνει στην πραγματικότητα να σπουδάσεις αριστερός;  Να πάρεις την εφαρμοσμένη τεχνογνωσία τού να ζεις απροβλημάτιστα μέσα από τη διαχείριση των προβλημάτων των άλλων. Να ζεις ως επώνυμος και προπάντων πλούσιος, διαχειριζόμενος τα προβλήματα άσημων και φτωχών. Να μάθεις να ζεις ως πλούσια "μοιρολογίστρα" στις "κηδείες" των "άλλων". Να μάθεις να χαίρεσαι στις ντάτσες, όταν απ’ έξω οι οπαδοί σου πεινάνε. Αυτή είναι η "τεχνογνωσία",   του "νομπελίστα" Λένιν. Η τεχνογνωσία του "πρύτανη" Στάλιν.

Από εκεί και πέρα, μετά το πέρας των "σπουδών", ο καθένας επιλέγει πού θα στήσει το "μαγαζί" του και τι θα χρησιμοποιήσει ως κεφάλαιό του. Όλοι οι μηχανικοί μαθαίνουν την ίδια στατική και την ίδια αντοχή υλικών, αλλά, όταν βγαίνουν στην αγορά, δεν κάνουν τα ίδια πράγματα. Με τις ίδιες γνώσεις από το ίδιο Πολυτεχνείο άλλος φτιάχνει γέφυρες και άλλος σπίτια. Δεν έχει σημασία αυτό. Η γνώση "μπαίνει" εκεί όπου συμφέρει τον ιδιοκτήτη της να τη βάλει.

Ο ήρωάς μας έμαθε την τεχνογνωσία τού πώς να γίνεσαι "πατερούλης" εργατών και όταν βγήκε στην αγορά επέλεξε την "εξειδίκευσή" του. Δεν ήθελε να μπει στην κορεσμένη από το ΚΚΕ αγορά των "εργατοπατέρων". Διάλεξε νέα κι ακόμα πιο προχωρημένη "αγορά". Διάλεξε την αγορά της γενιάς των άνεργων και πτυχιούχων των 700 ευρώ. Προσπάθησε να εμφανιστεί σαν "πατερούλης" της. Με την καλή "τεχνογνωσία", που πήρε από την ΚΝΕ, ήταν εύκολο να το καταφέρει. Ως γνήσιος σταλινικός "ξεκαθάρισε" το τοπίο στον ανταγωνισμό και ανέλαβε επικεφαλής. Ως γνήσιο παιδί του Στάλιν "διορίστηκε" από τον πρόεδρο του κόμματος στη θέση κλειδί και μετά τον "έφαγε".

Όλα αυτά δεν είναι "τυχαία". Μιλάμε ότι ο άνθρωπος έχει κάνει καλές "σπουδές". "Σπουδές", που δεν θα τον αφήσουν ποτέ να πεινάσει. Ό,τι κι αν προκύψει στο επαγγελματικό του μέλλον, αυτός τη γνωρίζει τη φάμπρικα. Ακόμα κι αν αποτύχει στην "αγορά" που επέλεξε, δεν τον "φοβόμαστε". Θα τη βρει την άκρη. Η "τεχνογνωσία" που πήρε είναι άριστη.

Ακόμα ψάχνετε να βρείτε ποιος είναι;

Φιλοκτήτης για την επιμέλεια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.