Νέος βιολογικός στη Ν.Κούταλη

Διάβασα προχθές σε ένα ρεπορτάζ της Αναστασίας Σπυριδάκη μία ενδιαφέρουσα είδηση που πραγματικά μου έδωσε μεγάλη ικανοποίηση. Υπογράφηκε η  σύμβαση κατασκευής του έργου «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων του πρώην Δήμου Νέας Κούταλης», με προϋπολογισμό στα 5.974.000 ευρώ.

Επιτέλους είπα μέσα μου και  θυμήθηκα  μία κουβέντα που είχα με έναν παλαιό δήμαρχο που μου έλεγε ότι είναι ένα έργο  που είχε ωριμάσει εδώ και πολύ καιρό αλλά κατά περίεργο τρόπο ένα αόρατο χέρι το έσπρωχνε προς τα πίσω.


 Η κατασκευή αυτή που θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια  είναι πολύ σημαντική, και θα εξυπηρετήσει τους οικισμούς  του πρώην Δήμου Νέας Κούταλης, Κοντιά, Τσιμάνδρια, Πορτιανού, Αγκαρυώνες, Νέα Κούταλη, Πεδινό, και Λιβαδοχώρι, λύνοντας σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών της περιοχής.

Το κέρδος όμως θα είναι περιβαλλοντολογικό. Θα σταματήσει επιτέλους αυτό το έγκλημα στη περιοχή της Κακαβιώτισσας. Το παράξενο είναι βέβαια ότι στο Λιβαδοχώρι ήδη λειτουργεί ένας βιολογικός πολύ μεγάλων δυνατοτήτων και εξυπηρετεί μόνο το στρατόπεδο . Γιατί δεν τον αξιοποίησαν; Δεν θέλω να σκέπτομαι κακόπιστα αλλά σίγουρα θα ήταν μία επιλογή που θα εξοικονομούσε χρήματα.

Το σημαντικό γεγονός όμως που δεν θα ήθελα να παραλείψω  είναι ότι κάτι κινείται θετικά στη Λήμνο, παρά τη κρίση.
Ιωσήφ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.