Καταραμένη Λημνιακή διχόνοια !!!!


Είμαστε απαράδεκτοι τελικά εμείς οι Έλληνες. Θέλουμε να μας λένε ότι είμαστε οι καλύτεροι, οι ομορφότεροι και οι εξυπνότεροι. Ο Mr V ή οι επαναστάτες, αλλά όταν μας λένε «βάλε πλάτη» τότε κάνουμε το Κινέζο. Αυτή η γενική παρατήρηση δεν είναι μία γενική θεωρηση αλλά απορρέει από τη διαπίστωση μου από τα τεκταινόμενα στη Λήμνο ειδικά τώρα τελευταία.

Είμαστε μία μικρή κοινωνία, μία γειτονιά και αντί να είμαστε μονοιασμένοι, καλύτερες σχέσεις έχουμε με τους Τούρκους παρά μεταξύ μας. Με άρθρα μου και επιστολές έχω επισημάνει την έλλειψη εκπροσώπησης της Λήμνου στη περιφέρεια αλλά και γενικότερα με την απουσία του Λημνιού αντίπεριφερειαρχη. Τα αποτελέσματα τα είδαμε. Υποβάθμιση του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ Μύρινας σε γραφείο κοινωνικής ασφάλισης. Ακτοπλοϊκό: συνεχής εμπαιγμός  και κοροϊδία και στο τέλος διώξεις κατά του  Δημάρχου. Επικείμενη εξαφάνιση του νοσοκομείου της Λήμνου. Θα έλεγα και άλλα όπως το θέμα της ΔΕΗ και το νέο θέμα με τα αιολικά πάρκα που τόσο ντόρος έγινε αλλά κανείς δεν σκέφθηκε το γεγονός ότι Natura και αιολικά πάρκα δεν γίνονται για λόγους που γνωρίζουν αυτοί που ασχολούνται με τα πτηνά


Δεν θα ήθελα να παρουσιάσω εδώ αναλυτικά τις απόψεις μου  αν και στο παρελθόν στο blog έχω αναφερθεί για τα περισσότερα. Με τον ρόλο μου ως πολίτης αυτού του νησιού δεν μπορώ πλέον να σιωπώ όταν βλέπω ένα Δήμαρχο -που ας μην ξεχνάμε ότι είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Λήμνου - να ζητάει εμμέσως λαϊκή συμπαράσταση με τον τρόπο που αυτός επέλεξε να τη ζητήσει  και σαν απάντηση εξαιτίας αυτής της καταραμένης Λημνιακής διχόνοιας να εισπράττει άρνηση.

Για προσωπικούς λόγους επί του παρόντος, έχω επιλέξει να μην συμμετέχω ενεργά στα κοινά  Δεν υποστήριξα τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου ούτε τον υποστηρίζω. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάθε τι που κάνει είναι απαράδεκτο και κατακριτέο. Θα κριθεί για τις καλές και κακές του επιλογές θεσμικά. Η Υγεία για παράδειγμα δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας ούτε της Τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά ο Δήμαρχος θα πρέπει να παρεμβαίνει όταν  και όποτε χρειαστεί και αυτό θα πρέπει να συμβαίνει τακτικά, αφού τα προβλήματα στον τομέα αυτό είναι πολλά και ποικίλα. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η εκκλησία  και δεν το κάνει καθόσον όλοι γνωρίζουμε ότι έχει μεγάλη επιρροή σε άλλα ‘φόρα.

Ορισμένοι από εμάς θεωρούμε ότι έχουμε αποκλειστικότητα στο χειρισμό ορισμένων θεμάτων και το παίζουμε «παράγοντες» για τους δικούς ανόητους και εγωιστικούς μας λόγους. Πείτε μου τι είναι πιο σημαντικό η ποιότητα ζωής στο νησί μας ή η προσωπική μας επίδειξη στο μικρόκοσμό μας που λέγεται συντεχνιακή κάστα.

Αυτό που θα ήθελα να πω σε κάθε Λημνιό ή Λημνιά που μας διαβάζει είναι ότι δεν έχουμε άλλο εκπρόσωπο της Λήμνου. Δήμαρχος με λαϊκή και καθολική στήριξη σημαίνει δύναμη διαπραγμάτευσης. Οι επιτροπές αγώνα και τα υπόλοιπα απεδείχθησαν παρά τη προσπάθεια τους ανεπαρκείς. Στηρίξτε τον και ας μην τον ψηφίζετε. Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις είναι σωστά. Ενημερωθείτε!!! Τώρα θέλει πλάτη. Αυτόν θα βάλουμε μπροστά θα τον οπλίσουμε με τη στήριξή μας και θα λύσουμε όλα τα προβλήματά μας.

Όταν έρθουν οι εκλογές τότε ας φαγωθούμε για τις μικροδιαφορές που δημιουργεί η κοινή μας αγάπη που είναι η Λήμνος.

Μόλλη Μαχαίρα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κ. Μόλλη δεν έχουμε άλλη εξουσία εκτός από τόν Δήμαρχο; Δέν έχομε καί ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ; Σέ όλες τίς εκδηλώσεις καί παρελάσεις είναι προτοκαθεδρία. Mόνο γιά αυτό τόν έχουμε; Tελικά έχει αρμοδιότητες όπως τουλάχιστον λέει, η ειναι για τίς εκδηλώσεις μόνο.......

Ανώνυμος είπε...

Aυτός είναι μόνο γιά κλωτσιές.......

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.