Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της συνεταιριστικής τράπεζας Λέσβου-Λήμνου!


Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας τριών μικρών συνεταιριστικών τραπεζών, της Αχαϊκής, Λαμίας και Λέσβου – Λήμνου, προχώρησε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ΤτΕ έκρινε αναγκαία την υπαγωγή των «παραπάνω τραπεζών στα μέτρα εξυγίανσης που προβλέπει ο Νόμος 3601/2007″, καθώς παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες δεν κατέστη δυνατή η λήψη μέτρων που αποκαθιστούν τη βιωσιμότητα τους.



Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον σχετικό νόμο, θα διενεργηθεί άμεσα η προβλεπόμενη διαδικασία για την ανεύρεση αναδόχου των καταθέσεων συνολικού ύψους περίπου 300 εκατ.ευρω και της μεταφοράς τους σε άλλη τράπεζα. Ήδη, σύμφωνα με την ΤτΕ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπορικές τράπεζες, οι οποίες διαθέτουν παρουσία στις περιοχές αυτές.
www.thronio.gr

Σχόλιο

Θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση από τους τοπικούς βουλευτές για την κατάθεση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την ανασυγκρότηση των συνεταιριστικών τραπεζών, οι οποίες αποτελούν ιδιωτικές και όχι δημόσιες τράπεζες και οι οποίες δεν πρέπει να εξαιρεθούν από τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος, ιδιαίτερα εκείνων που συμμετείχαν στο PSI.
Σε αυτό το σημείο θα αναφέρω ένα απόσπασμα από το άρθρο του Ν. Μανάβη από την εφημερίδα 'Εμπρός'  το οποίο με προβλημάτισε έντονα ..........." η διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου, αν και γνώριζε πολύ καλά την κατάσταση της Τράπεζας, δεν είχε προχωρήσει σε συγχώνευσή της με άλλη συνεταιριστική. Πέραν αυτού, η Τράπεζα της Ελλάδος ήταν πολύ καλά πληροφορημένη για τα όσα συνέβαιναν σε κάθε συνεταιριστική τράπεζα. Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ισοτιμία» μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Αναφέρεται (σ.σ. η Τράπεζα της Ελλάδος στην επιστολή της) λεπτομερώς στην κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνεταιριστικές τράπεζες, πολλές από τις οποίες είναι εκτροφεία σκανδάλων. Υπάρχουν καταγγελίες για θαλασσοδάνεια σε πρόσωπα που βρίσκονται σε σχέση διαπλοκής με τις διοικήσεις τους.» Οι φάσεις αυτές φέρεται πως φωτογραφίζουν την περίπτωση της Συνεταιριστικής Λέσβου - Λήμνου."



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για την κατάσταση στην τράπεζα κάποιοι φέρουν μεγάλες ευθύνες. Κατάφεραν κάποιοι κομματικοί και εκλεγμένοι, να πάρουν μεγάλα δάνεια, κάτι για 280.000.000 ευρώ ακούγεται , και αφού τα πήραν τώρα κάνουν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν και το παίζουν και τσαμπουκάδες. Προσωπικά ως μέλος της τράπεζας περιμένω να μου κοινοποιήσουν τα προβλεπόμενα ενημερωτικά έντυπα και αναλόγως θα πράξουμε. Όποιος π…… όμως έχει πάρει δάνειο να ξέρει ότι ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ όπως πληρώνει όλος ο κόσμος και όχι να νομίζει ότι εάν βολευτεί στην ΒΟΛΗ θα μας την κάνει. Να προσέξει ο κόσμος και να ενημερωθεί. Να μάθουμε ότι για ΟΛΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Γκρέμισαν την τράπεζα , λήστεψαν τον ιδρώτα του κόσμου και δεν αισχύνονται. Θέλουν να διεκδικήσουν την ψήφο μας γιατί; Πόσο στοίχισε σήμερα η παρέλαση? Και γιατί να μην συμμετέχει ελευθέρα ο κόσμος? Αν ζούσαν σήμερα αυτοί που έδωσαν στον αγώνα για την απελευθέρωση όλα τα υπάρχοντα και την ζωή τους τι θα τους έλεγαν? Τα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης .ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ. Όλοι αυτοί που σήμερα θέλουν να μας εκπροσωπούν είναι φαρισαίοι , υποκριτές και επικίνδυνοι. Είναι πλαστογράφοι της ιστορίας και των οσίων του ελληνικού λαού. Ας κοιτάξουν στα μάτια ένα παιδί που δεν έχει να φάει, έναν νέο άνεργο, έναν άρρωστο που δεν έχει να πάρει τα φάρμακα του , έναν οικογενειάρχη που είναι σε απόγνωση , άξιζε τριάντα χρόνια ψευτιάς και καταλήστευσης του κόσμου? ΓΙΑΤΙ?????????????????????????????????

Ανώνυμος είπε...

Ο Κολοκοτρώνης είπε φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους , για να απελευθέρωση την Ελλάδα. Οι ΝΕΝΕΚΟΙ στην φυλακή τώρα .

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση προς την Διοίκηση της συνεταιριστικής τράπεζας Λέσβου -Λήμνου και όλα τα στελέχη της:
α. Ποιος είναι ο νομάρχης που πήρε 1.200.000 ευρώ δάνειο και δεν το έχει επιστρέψει αλλά είναι και από τα λιμνάζοντα δάνεια των πολλών εκατομμυρίων;
β. Ποια είναι τα κομματικά στελέχη που έχουν πάρει δάνεια τα οποία δεν τα εξυπηρετούσαν; Και για τι ποσά μιλάμε;
γ. Γιατί η διοίκηση της τράπεζας δεν διασφάλισε την ορθή λειτουργία της τράπεζας έναντι αυτών των τρωκτικών;
Είμαι ένας από τα μελή της τράπεζας που σαν μ……. πλήρωνα και πίστευα. Θέλω τις απαντήσεις , περιμένω τα ενημερωτικά και δεν θα χαρίσω ούτε ένα ευρώ σε κανένα κέρατα.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.