Η μαρίνα της Μυτιλήνης και σε τουρκικά χέρια...

Αγγελίες για την πώληση μικρών αλλά και παροτρύνσεις για την αγορά από Τούρκους μεγάλων εκτάσεων που διατίθενται στη χώρα μας προς «αξιοποίηση» από το αρμόδιο Ταμείο του Δημοσίου, έχουν τώρα τελευταία πλημμυρίσει τον τουρκικό Τύπο. Στο στόχαστρο, δεν έχουν μπει μόνο εκτάσεις και βραχονησίδες στο Αιγαίο, αλλά και στο Ιόνιο και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα! Μάλιστα, ο τουρκικός Τύπος έχει φτάσει στο σημείο να ενημερώνει για τις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σε μια προσπάθειά του να πείσει Τούρκους επιχειρηματίες να «επενδύσουν» στην ελληνική επικράτεια.

Η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, ειδικά υπό την παρούσα κυβέρνηση. Μόνο πλέον κριτήριο για την πώληση δημόσιας γης, αποτελεί το ύψος του τιμήματος (για να μην πάει το μυαλό μας αλλού). Το ότι ένα συγκεκριμένο κομμάτι γης, βρίσκεται σε εθνικά ευαίσθητη περιοχή και το ότι η παραχώρηση της εκμετάλλευσής του, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο μέλλον, δεν είναι κάτι που φαίνεται να απασχολεί τους αρμόδιους. Όλα λοιπόν στο βωμό του χρήματος, ώστε να ικανοποιηθούν οι εξωφρενικές απαιτήσεις της τρόικας αλλά και όλων όσων επιθυμούν να κλιμακωθεί η νεοφιλελεύθερη φρενίτιδα, ώστε να οι κονομήσουν από το πλιάτσικο.

Είναι σαφές ότι τα δημοσιεύματα και τις αγγελίες στον τουρκικό Τύπο, κάποιος τις κανονίζει από εδώ. Στο θέμα αυτό, θα επανέλθουμε. Τέλος, όπως έγινε γνωστό, στην ελληνοτουρκική κοινοπραξία Follie Follie Group και Setur Service Turistik AS, πέρασε η διαχείριση του τουριστικού λιμένα Μυτιλήνης, καθώς ανακηρύχθηκε ανάδοχος μετά τον σχετικό Διεθνή Ανοικτό Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό, ο οποίος ολοκληρώθηκε... Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υφυπουργός Τουρισμού Π. Αλιβιζάτος και το τίμημα θα ανέλθει στα 250.000 ετησίως. Και κάπως έτσι, οι Τούρκοι έβαλαν πόδι σε μια από τις καλύτερες μαρίνες του Αιγαίου...

Και η κατρακύλα, συνεχίζεται...


ΠΑΡΑΤΉΡΗΣΗ

Εμείς έγκαιρα είχαμε ενημερώσει για το θέμα σε προηγούμενη ανάρτησή μας που δυστυχώς έτυχε ''αρνητικών σχολίων''. Εμείς απλώς αποδεικνύουμε το θέμα, δεν θέλουμε να δικαιωνόμαστε!!!. Το κρίμα ας το πάρουν μερικοί ''χαρισματικοί υποψήφιοι''  που ήταν πρωτεργάτες του όλου εγχειρήματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.