Το σχόλιο του Σαββάτου


Γραφει ο Σχολιαστής
Οι εκλογές τελείωσαν τουλάχιστον για το μήνα Μάιο, αλλά κυβέρνηση δεν είδαμε. Τα τύμπανα δεν σταμάτησαν ακόμα. Είδαμε όμως εδώ στο νομο Λέσβου να υπάρχουν δημοσιεύματα και καταγγελίες στο χώρο της Ν.Δ. που άρχισαν πριν τις εκλογές με την βίαια απομάκρυνση του κ. Γιαννέλη και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Έχουν γραφτεί πολλά και έχουν ακουστεί πολλά  περισσότερα και φοβάμαι ότι "θα βγουν μαχαίρια σε λίγο". 

Διαβάζω κάποια περίεργα άρθρα σε εφημερίδες της Μυτιλήνης και μου δημιουργούν περίεργα συναισθήματα. Τρελαίνομαι. Μάλλον βλάκες μας θεωρούν.  Διαπιστώνω ότι σημαντικά γεγονότα  αποσιωπώνται. Αυτό μου θυμίζει  τους σύγχρονους ενοίκους διαμερισμάτων που δεν γνωρίζουν ούτε τον ... ένοικο της διπλανής του πόρτας...........


Είδαν τα αποτελέσματα στη Λήμνο; Τι ψήφισε ο κόσμος στη Λήμνο; Κόμματα; Όχι βέβαια. Θα ήταν κουτό εκ μέρους μου που γνωρίζω τα Λημνιακά, να θεωρήσω ότι οι συμπατριώτες μου ψήφισαν με βάση τον κομματικό τους προσανατολισμό. Όχι τουλάχιστον σύμφωνα με αυτόν που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Ψήφισαν Λήμνο. Ψήφισαν  τους υποψήφιους από το νησί μας.

Εσείς κύριοι αναλυτές γιατί πιστεύετε ότι η ΝΔ πήρε παραπάνω 3% στη Λήμνο; Ποία Λημνιά βγήκε πρώτη από όλους σε ψήφους στο νησί; Ποια πέρασε σε ψήφους και τον κ. Σηφουνάκη και τον κ. Βογιατζή σε όλη τη Λήμνο; Όλοι το ξέρουν αλλά όλοι το αποσιωπούν εκεί στη Μυτιλήνη. Ξέρετε γιατί. Γιατί η Λήμνος δεν βγάζει βουλευτή. Δεν τους ενδιαφέρει. Είναι αριθμητικό το πρόβλημα. Κατοικούμε προφανώς σε λάθος νησί. Αν στο καινούργιο εκλογικό νόμο η Λήμνος ήταν μονοεδρική θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Θα είχαμε νοσοκομείο Λήμνου και καράβια και αντιπεριφερειάρχη.

Όταν θέλουν να πείσουν κάποιον για κάτι, οι επίδοξοι μηχανικοί της ψήφου δεν λένε ψέματα, αλλά πολλές φορές αποσιωπούν κάποια κομμάτια των πραγματικών γεγονότων. Έτσι καταφέρνουν ουσιαστικά να παρουσιάσουν τα γεγονότα όπως τους συμφέρουν, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει ως ψεύτες.

Σήμερα, πραγματική ανάγκη επιβίωσης  των Μ.Μ.Ε. στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, οι πληροφορίες και οι ειδήσεις «φιλτράρονται» και πολλές αλήθειες, που θα μπορούσαν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο, δεν βγαίνουν ποτέ στο φως. Επίσης, ακολουθώντας την ίδια λογική, ένας διαμορφωτής της κοινής γνώμης δεν απαντά ποτέ απευθείας σε μια ερώτηση που δεν τον συμφέρει. Απαντά κάτι άσχετο ή αδιαφορεί τελείως.

Αν κυκλοφορήσει στο Internet μια πληροφορία σχετικά με μια πραγματική «φαγωμάρα» υποψηφίων βουλευτών, τότε διάφορα κέντρα «εμπλουτίζουν» αυτήν την πληροφορία με λανθασμένες πληροφορίες, που είναι εύκολο να διαπιστώσει κάποιος ως ψεύτικες. Αν μια πραγματική ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων  καταλήξει σε ένα σημαντικό συμπέρασμα, τότε «κατασκευάζεται» μια δεύτερη ανάλυση, σχεδόν όμοια με την αρχική, η οποία όμως βγάζει προφανώς λανθασμένα ή προσβλητικά για το «κοινό αίσθημα» συμπεράσματα. Το πλήθος δεν μπορεί να ξεχωρίσει λεπτές οι διαφορές, αλλά προτιμά να απορρίπτει ολόκληρα τα ζητήματα, αν αυτά «μειωθούν».   

Μη μασάτε. Αυτό είναι το μήνυμα των εκλογών που πέρασαν και αν ξαναγίνουν  ψηφίστε Λήμνο.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΛΗΜΝΙΟΙ ( ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ) ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΟΥΝ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ!!!!!!!!!!!!! ΚΥΡΙΕ(Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΑ.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.