Το σχόλιο του Σαββάτου


Αγαπητοί  μου φίλοι

Tο καλοκαίρι τελείωσε. Το βλέπουμε εξάλλου και στις παραλίες μας που έχουν αδειάσει. Ένα συναίσθημα μελαγχολίας και μοναξιάς μας κυριεύει. Η φωτογραφία που βλέπετε  είναι χαρακτηριστική. Άδειες ξαπλώστρες άδειες τέντες άδεια παραλία. Το βράδυ στο ρωμέϊκο  τα φώτα αρχίζουν να λιγοστεύουν και  φυσικά ο κόσμος   αρχίζει να κλείνεται. Ο καιρός ζεστός και ακόμα καλοκαίρι.  Όσο για τα λοιπά, para yok.

Η άλλη πραγματικότητα λέει ότι ξαναρχίσαμε να βρίσκουμε τους κανονικούς μας ρυθμούς. ..............


Ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Λήμνου με Χατζιδάκη αντί για παραδοσιακούς  Λημνιακούς χορούς όπως θα ήταν φυσικό, ενώ παράλληλα χαιρόμαστε τα καλά αλλά και τα άσχημα του τόπου μας. Ναι έχουμε καλά εδώ στη Λήμνο. Δεν νιώθουμε την ένταση της οικονομικής κρίσης όσο την αισθάνονται στην Αθήνα. Βέβαια βλέπω και πολλούς που περπατάνε ή τρέχουν για να ξεχνάνε όπως λένε, αλλά ευτυχώς είναι λίγοι.   

Τώρα για τα άσχημα θα ρωτήσω τι γίνεται με το δήμο Λήμνου και τη περιφέρεια. Τίποτα. Τι θέλετε να γίνει.  No money no honey “ λέει ένας φίλος και δεν έχει άδικο. Αλλά για να λέμε του στραβού το δίκιο υπάρχουν πολλά για να γίνουν. Τα σκουπίδια στο ρωμέικο για παράδειγμα.  Ας μη τα βλέπουμε καλύτερα. Eίδα μία φωτογραφία αδιάψευστη που βγάζει μάτια. Είμαι σίγουρος 'ομως ότι ο «αόρατος» δήμαρχός μας, αν περπατούσε στη πόλη και τα έβλεπε  , θα διορθωνόταν η κατάσταση.

 Δεν είναι θέατρο σκιών η ζωή στη Λήμνο κύριε Δήμαρχε  στη Λήμνο ούτε μελέτες και έρευνες. Θέλει δουλειά  κέφι και περπάτημα. Διαβάστε  εδώ τη πρωτοβουλία του δήμου Λαγκαδά  πριν αρχίσουν οι αγρότες του να σπέρνουν. Σας τα γράφω για να παίρνετε   ιδέες μια και δεν υπάρχει χρήμα. Εσείς τι κάνετε;    

Έχετε μιλήσει πρόσφατα με τους κτηνοτρόφους; Μικρούς και μεγάλους. Κλέβουν συνεχώς από τα κοπάδια τους, κοτόπουλα, γουρουνοπούλες αλλά και φασόλια. Ναι φασόλια. Κάποιος συμπατριώτης μας μάζεψε φασόλια στα τσουβάλια από το κτήμα του και έφυγε για τα ζωντανά. Όταν γύρισε πίσω άφαντα τα τσουβάλια. Οι μελιτζάνες δεν προλαβαίνουν να ωριμάσουν και τις κόβουν επιτήδειοι. Κάτι άλλαξε λοιπόν στη Λήμνο. Παλιά τα είχαμε όλα ανοικτά και δεν φοβόμαστε τίποτα. Βλέπω πάλι να έχουμε τα «αποσπάσματα της χωροφυλακής» να κυνηγούν τους ζωοκλέφτες  . Αστυνόμε ξέρω ότι προσπαθείς πολύ αλλά χωρίς ‘δίκτυο’ και δύναμη  δεν γίνεται τίποτα. Άλλωστε έτσι που σας πληρώνουν............... μόνο το φιλότιμό σας υπάρχει.

Τέλος ας μη τα βάζω μόνο με το δήμαρχο φταίμε και εμείς. Υπάρχει η νοοτροπία «όλοι στην ίδια σκάφη πλένουμε τα ρούχα μας» Προσπαθούμε  να διατηρήσουμε  όλο το σύστημα που δημιούργησε η μεταπολιτευτική παράγκα. Είμαστε όλοι στη βρόμικη γυάλα της «καλής κοινωνίας». Να μη στεναχωρήσουμε το τάδε ή να θίξουμε τον κύριο Χ. Εμείς όμως πληρώνουμε πάντα τον λογαριασμό, εμείς ψηφίζουμε και   εμείς δεν εγκαταλείπουμε τον μπροστάρη μας ότι και αν είναι, σε αντίθεση με τους μεγαλομετόχους της μεταπολιτευτικής παράγκας,   που πουλάνε και τη μάνα τους στην πρώτη στροφή και οι οποίοι στο κάτω - κάτω, όλοι μαζί, δεν γεμίζουν ούτε 3 λεωφορεία, μαζί με σόγια, βαφτιστήρια, γκόμενες/ους και παρατρεχάμενους.

Ας αλλάξουμε νοοτροπία φίλοι μου. Ας δούμε το συμφέρον μας. 

Σχολιαστής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.