10+1 ερωτήσεις προς το δήμαρχο Λήμνου


-->
Κύριε Δήμαρχε

Διανύσατε τα δύο πρώτα χρόνια στο τιμόνι του Δήμου Λήμνου, ως η πρώτη δημοτική αρχή του «Καλλικρατικού» Δήμου και η Δημοτική Αρχή λειτουργεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με στόχο την εξυπηρέτηση του δημότη μας και την βελτίωση της εικόνας και των υποδομών του νησιού μας. Υπάρχουν βέβαια σοβαρά ερωτήματα ως προς την αποτελεσματικότητα της, αλλά κατά την άποψή μου για τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα της ουδεμία αμφισβήτηση.

Γνωρίζω ότι δεν αποζητείτε και ούτε χρειάζεστε δικαιολογίες ή μετάθεση ευθυνών για το λόγο αυτό θα ήθελα να απευθυνθώ ευθέως σε εσάς και να σας θυμίσω ότι ο «Καλλικράτης» ουσιαστικά ενοποίησε διοικητικά όλο το νησί το οποίο χαρακτηρίζεται από κοινά οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Το γεγονός αυτό σας έδωσε και σας δίνει τη δυνατότητα ολοκληρωμένης αναπτυξιακής στρατηγικής σε τομείς όπως για παράδειγμα:
• αγροτική ανάπτυξη,
• δευτερογενής παραγωγή,
• ενεργειακή πολιτική και
• εναλλακτικός τουρισμός..........
Στο πλαίσιο αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε τις δυνατότητες που σας παρέχονται για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, που δεν αποτελεί αναπτυξιακό κλάδο ή τομέα, αλλά την προϋπόθεση για την ομαλή αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.

Εσείς όμως τι κάνατε;
Αναγνωρίζω ότι από οικονομικής άποψης τα 2 αυτά χρόνια ήταν το Βατερλώ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς έχει στερήσει από τον πιο προνομιακό χώρο της δημόσιας διοίκησης πόρους που θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την επιχειρησιακή του δυνατότητα.

Αναγνωρίζω ότι οι επιτελικές σας ικανότητες και οι σπουδές σας σας επιτρέπουν να ελέγχετε τα θέματα του δήμου εξ αποστάσεως και να στηρίζεστε στους συνεργάτες σας παρόλα αυτά η απουσία σας είναι αισθητή από το σύνολο των δημοτικών δράσεων ως “ αόρατος δήμαρχος”. Όσο για τους τομείς που προανέφερα, όπως τους παρακαλουθώ από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και τη διαύγεια, έχετε να παρουσιάσετε κατά την άποψη μου περιορισμένο έργο και εννοώ αποτελέσματα και όχι προθέσεις  μεγαλοστομίες ευχολόγια , μελέτες και επιτροπές.

Ειλικρινά, θα ήθελα να σας μεταφέρω το προβληματισμό μου και την ανησυχία μου για την στρατηγικής σας .Αν υπάρχει! Υπάρχει πρόγραμμα δράσεων εγκεκριμένο από το δημοτικό συμβούλιο ή είναι μόνο σπασμωδικές ενέργειες αντίδρασης σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται; Πιστέψτε με ρωτάω ως η απλή πολίτης  με την προσέγγιση του “άρχεσθαι μαθών” του Σόλωνα κύριε Χατζηδιαμαντή, που με ανησυχεί η ενδεχόμενη συστημική, δημοτική και σε ατομικό πεδίο έλλειψη της στρατηγικής σας ανάλυσής . Δεν αντιμάχομαι τα κέντρα συμπεριφοράς ούτε τους συσχετισμούς που υφίστανται στα διάφορα κέντρα ισχύος. Δεν θέτω σε καμία περίπτωση θέματα δικαίου και ηθικής αντίθετα θα ήθελα να σας θέσω τους προβληματισμούς μου υπό μορφή ερωτήσεων για να αντιληφθείτε την ανησυχία μου.Είναι πολύ εγωιστικό να ζητήσω να μου απαντήσετε αλλά είμαι σίγουρη ότι πολλοί συμπολίτες μας θα ήθελαν να ακούσουν τις απαντήσεις σας. Εξάλλου αν κάποιες από αυτές σας δώσουν κάποιες ιδέες για δράση, τότε θα νιώθω ότι έκανα το σωστό.

Έχετε αξιολογήσει Ποιά είναι Η εν γένει στάση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου απέναντι στην εξαθλίωση; Δεν αναφέρομαι στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού αλλά στις κατευθύνσεις και τους πόρους που έχετε δώσει.

Τι τελικά κάνατε για την επίλυση του θέματος μεταφοράς των μαθητών;

Υπάρχουν προοπτικές για την αστική ανάπλαση του δήμου; Πόσο συμφωνείτε μεταξύ σας οι παρατάξεις αλλά και τα πρόσωπα;

Είναι αλήθεια ότι από τα 240 εκατ. που έδωσε η κυβέρνηση για τους δήμους, η Λήμνος πήρε μόνο 100.χιλιάδες ευρώ;

Είναι αλήθεια ότι χάθηκαν τα χρήματα του ΕΣΠΑ?

Πόσα χρήματα επενδύσαμε για την προβολή των θεμάτων που βασανίζουν τη Λήμνο (ακτοπλοϊκό -νοσοκομείο- παιδεία – αναδιάρθρωση δημοσίων υπηρεσιών) σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες και τηλεοπτικά ΜΜΕ;

Έχετε προσεγγίσει κοινωνικά και οικονομικά επιφανείς Λημνιούς για συστράτευση τους στον κοινό Αγώνα και τα προβλήματα που το τελευταίο καιρό λιμνάζουν;

Γιατί η περιφέρεια δεν στήριξε το αίτημα του νησιού για ανεξαρτητοποίηση του νοσοκομείου και πρότεινε την υπαγωγή του σε νοσοκομείο των Αθηνών; Ρωτήσατε πως αντέδρασαν οι Λήμνιοι περιφεριακοί σύμβουλοι σε αυτή την απαράδεκτη θέση του περιφεριάρχη;. Τους καλέσατε για να τους ενημερώσετε για τις προθέσεις σας και τις ενέργειές σας για τον κοινό αγώνα?

Έχετε αξιοποιήσει την κινητικότητα και την πρωτοβουλία των Λημνιών εν δράσει που πραγματικά ασχολούνται σοβαρά με τα προβλήματα του νησιού και αγωνίζονται για τον κοινό σκοπό; Έχετε διαθέσει κάποιο χώρο για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες;

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αν. Μανιτάκης επιβεβαίωσε την μετακίνηση δημοσίων υπαλλήλων μέσω διαθεσιμότητας εντός του 2013, εφόσον οι αιτήσεις φτάνουν έγκαιρα από τις υπηρεσίες και μέσω αξιολόγησης! Θα καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις, θα διορθωθούν οι δυσλειτουργίες;

Συμφωνείτε για τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. εντεταλμένου σύμβουλου μας για τα κουνέλια;

Αποφάσισα να σας δημοσιοποιήσω τις σκέψεις μου γιατί ανησυχώ κύριε Χατζηδιαμαντή και ο χρόνος περνάει. Όταν μείνουμε από πλοία νοσοκομείο και δημόσιες υπηρεσίες θα ερημωθεί το νησί και θα είναι αργά.
Είναι πεποίθησή μου ότι “ ο ισχυρός επιβάλει ότι επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύνατος υποχωρεί όσο του επιβάλει ή αδυναμία του” και εμείς οι Λημνιοί είμαστε ισχυροί αλλα θέλουμε μία ισχυρή φωνή που θα προβάλει τα δίκαια αιτήματά μας. 

Μόλλη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.