Εγώ σας τά είπα κύριε Δήμαρχε.

Έχουμε γράψει κατ'επανάληψη για το θέμα της απευθείας παραχώρησης της απλής χρήσης του αιγιαλού στους δήμους για τη φετινή χρονιά και αντιδράσαμε για την άνευ λόγου βιασύνη του Δημάρχου για την έκδοση του κανονισμού παραχώρησης απλής χρήσης προς τους ιδιώτες.Είχαμε επισημάνει το πρόβλημα έντονα και ίσως επιθετικά προς το Δήμο αλλά τώρα καταλάβαμε για ποιό λόγο προτιμήθηκε η παλαια ΚΥΑ και γιατί βιαζόταν ο Δήμαρχος.

Η ενημέρωσή μας έγινε με βάση τη σχετική ανάρτηση στον ιστοχώρο του υπουργείου Οικονομικών, όπου αναφέρεται ότι υπεγράφη η σχετική ΚΥΑ, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιηθεί


μέχρι σήμερα το ακριβές περιεχόμενό της. Το θέμα έχει γίνει πολύ περίπλοκο γιαυτό  εκτιμάται ότι θα πρέπει να συζητηθεί εκτενώς σε  συνεδρίαση του Δ.Σ. καθόσον βάσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπό έκδοση ΚΥΑ δεν έχει σχέση με την προηγούμενη αφενός, ενώ ορίζεται ότι καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των διαδικασιών των διαγωνισμών για την εκμετάλλευση κοινόχρηστων χώρων είναι η 31η  Μαΐου. Αν δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία οι διαδικασίες τότε ανακαλείται η  παραχώρηση.

Τονίστηκε επίσης ότι οι ημερομηνίες είναι ασφυκτικές, καθώς ακόμη δεν έχει εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ και ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να μην προλάβουν οι δήμοι να ολοκληρώσουν τους διαγωνισμούς. Επισημάνθηκε επίσης ότι εγείρεται και θέμα ποινικών ευθυνών για τις δημοτικές αρχές, αν δεν έχουν προλάβει να βρουν ναυαγοσώστες. Αλήθεια το έχουμε προβλέψει στο προυπολογισμό του δήμου μας;


Ενημερωθήκαμε επίσης ότι Η ΚΕΔΕ ζητά την ανάκληση της υπό έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης που αφορά στην απευθείας παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού στους δήμους για τη φετινή χρονιά – καθώς οι προβλεπόμενες προθεσμίες δεν επιτρέπουν να εφαρμοστεί – την παράταση ισχύος της προηγούμενης αντίστοιχης απόφασης μέχρι 31 Δεκεμβρίου και την άμεση έναρξη διαβούλευσης με συμμετοχή της ΚΕΔΕ για την έκδοση νέας ΚΥΑ.Επίσης σε ότι αφορά την ολοκλήρωση των διαδικασιών να μην υπάρχει χρονικός περιορισμός για ανάκληση της παραχώρησης του αιγιαλού. Ο χρόνος παραχώρησης να οριστεί τουλάχιστον στη διετία και να πιστοποιούνται τα έσοδα με βάση αντικειμενικά στοιχεία.

Αντε να δουμε που θα καταλήξουμε................ 

Κατά τα άλλα ο δήμος μας φίλοι μου δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. 

Κάθε λεπτομέρεια προβλέπεται και προετοιμάζεται με έναν τρόπο που αναδεικνύει ότι η διοίκηση του δήμου - σε συνεργασία με πρόθυμες δυνάμεις της αντιπολιτεύσεως που συμπαραστέκονται στο θεάρεστο έργο της - λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένη μηχανή παραγωγής έργου.
Έργου θεάρεστου και ευαγούς.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.