Νέος ειδικός φόρος για τα απορρίματα

Νέο ειδικό τέλος ταφής για τα μη επεξεργασμένα απορρίμματα, τα οποία οδηγούνται σε χώρους υγειονομικής ταφής θα ισχύσει από τις αρχές του 2014, αυξάνοντας κατά πολύ το κόστος της διαχείρισης, το οποίο καλούνται να καταβάλλουν οι δήμοι και κατ’ επέκταση οι δημότες μέσα από τα δημοτικά τέλη.

Το νέο ειδικό τέλος θα επιβληθεί από το 2014, θα ξεκινήσει με 35 ευρώ ο τόνος, θα αυξάνεται σε ετήσια βάση κατά 5 ευρώ ο τόνος μέχρι να φτάσει τα 60 ευρώ για κάθε τόνο και θα είναι επιπρόσθετος στο ποσό που καταβάλλεται ήδη σε κάθε περιοχή γι α η λειτουργία των ΧΥΤΑ.

Αυτό ανακοίνωσε η πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Κ. Λαζαρίδου μιλώντας σε ημερίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας με θέμα την ανακύκλωση συσκευασιών .
Η κ. Λαζαρίδου σημείωσε ότι τα ποσά που θα εισπράττονται από το παραπάνω τέλος θα καταλήγουν στο «πράσινο» ταμείο για περιβαλλοντικά έργα.

Σε ό,τι αφορά στην ανακύκλωση, επεσήμανε ότι ο σχετικός στόχος προβλέπει την ανάκτηση του 60% του συνόλου των αποβλήτων στην Ελλάδα και την ανακύκλωση απορριμμάτων σε ποσοστό από 55 έως 80%.
Όπως είναι γνωστό ο ΧΥΤΑ Λήμνου βρίσκεται στη περιοχή «Κορδομάτι» του Δήμου Λήμνου. σε γήπεδο έκτασης 95 στρεμμάτων, ΒΔ από τον οικισμό Σαρδές και απέχει από αυτόν 4,5 km. Σύμφωνα με την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Λήμνου, είναι κατηγορίας μη επικινδύνων στερεών αποβλήτων. Τα απόβλητα που γίνονται αποδεκτά στο χώρο είναι μη επικίνδυνα οικιακά και προσομοιάζονται προς αυτά στερεά απόβλητα, όπως αυτά καταγράφονται στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Αποβλήτων (ΕΚΑ κεφ. 20.000, Απόφαση 94/3/ΕΚ και τροποποιήσεις). Δεν γίνονται αποδεκτά απόβλητα που εμπίπτουν στην ΚΥΑ 19396/1546/1997  όπως αυτά του Νοσοκομείου Λήμνου....
localit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.