Απλές συμβουλές ενός γέροντα για τη κρίση

Είναι εξαιρετικά δύσκολες οι στιγμές που ζούμε σήμερα. Ανεργία ακρίβεια και κρίση. Ειδικά εάν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ή εργάτης σε κλάδο που έχει κτυπήσει η ανεργία. Τι πρέπει να κάνω. Είμαι οικοδόμος. Τι πρέπει να κάνω για να συντηρήσω την οικογένειά μου.

Αυτά τα λόγια είπα στον γέροντα μου όταν πήγα να τον δω για να ζητήσω την ευλογία  και την πνευματική καθοδήγηση του. Σας γράφω τα λόγια του  γιατί για μένα ήταν πραγματικά βάλσαμο. Ένα μήνυμα αγάπης που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.

«Δεν πρέπει σε οποιεσδήποτε περιπτώσεις και περιστάσεις να χάνεις το θάρρος σου ή να απελπίζεσαι. Η απελπισία φονεύει την ενέργεια που χρειάζεται για να λάβεις στην καρδιά σου το Άγιο Πνεύμα. Ο απελπισμένος χάνει την προσευχή και νεκρώνεται για τον πνευματικό αγώνα.

Να ξέρεις ότι τη στιγμή της αποθαρρύνσεως και της απελπισίας δεν σε αφήνει ο Κύριος, αλλά εσύ αφήνεις  τον Κύριο. Οτιδήποτε θλιβερό κι αν σου συμβαίνει, κάλεσε νοερά τον Κύριο Ιησού Χριστό που ζει μέσα στην καρδιά σου.

Εκείνος περιμένει την πρόσκλησή σου. Μην απογοητεύεσαι και μη νιώθεις στενοχώρια για τη ζωή σου. Η ζωή είναι ανυπόφορη μόνο για τους δυσσεβείς, αλλά όποιος πιστεύει στον Ιησού Χριστό και ελπίζει σ' Αυτόν, πρέπει να χαίρεται και να εκτιμά τη ζωή.

Η επίγεια ζωή μας είναι απαραίτητη σαν προετοιμασία για την αιώνια ζωή: για να δοξάσουμε εδώ τον Θεό, να ευεργετήσουμε τον πλησίον και να επιτύχουμε την Αιώνια Βασιλεία δια της στενής οδού που προτάσσει το Ευαγγέλιο. Η ζωή δεν μας δόθηκε για επίγειες απολαύσεις. «Μακάριοι οι κλαίοντες νυν», όχι οι γελώντες.

Η απελπισία, η νωθρότητα και η αμέλεια είναι οι τρεις γίγαντες με τους οποίους είναι δεμένο όλο το ανθρώπινο γένος. Δώσε τον αγώνα σου και θα τους νικήσεις.

Θυμήσου τι έκανε ο Θεός όταν ο λαός του Ισραήλ ήταν στην έρημο. Έριχνε το μάνα και τους έστελνε ορτύκια να φάνε. Νερό ανάβλυζε μέσα από την πέτρα. Και υπόψη πως ο λαός του Ισραήλ ήταν δύο εκατομμύρια κόσμος μαζί με τα ζώα τους.

Πέθανε κανείς; Όχι. 
Ο Προφήτης Ηλίας   όταν έμεινε μόνος τον τάιζε ένας κόρακας. 
Με πέντε άρτους και δυο ψάρια τάισε πέντε χιλιάδες κόσμο ο Χριστός. 
Και άλλα πολλά.

Τώρα θα μου πεις γιατί σου τα λέω όλα αυτά. Μα για να σου αιτιολογήσω πως ο Θεός ποτέ δεν μας άφησε και δεν θα μας αφήσει μόνους μας. Έχει τον τρόπο Του και κάνει τις επεμβάσεις του όταν Του ζητηθεί.

Ετοίμασε την ψυχή σου για ότι θα επακολουθήσει. 
Όλα για την ψυχή μας γίνονται. 
Ο Θεός μας δίνει μόνο αυτήν την ευκαιρία σε αυτήν την ζωή.
 Στην άλλη ζωή δεν υπάρχει μετάνοια. 
Εύχομαι να είσαι καλά. 
Να μην φοβάσαι αλλά και να φυλάγεσαι. 
Θα δούμε πράγματα που ούτε μας πάν στο μυαλό και ούτε τα έχουμε διαβάσει πουθενά. 
Σε έχω στην προσευχή μου. 
Θα σε έχω στην προσευχή μου. 

Να προσεύχεσαι.

Ιωσήφ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.