Η Λέσβος δέχεται επίθεση. Η Λέσβος ισλαμοποιείται. Η Λέσβος πεθαίνει.


Το 2016 είναι μια χρονιά σταθμός για όλη τη περιοχή μας  αλλά ιδιαίτερα για την  Τουρκία. Πρώτη φορά μετά τη πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Τουρκία επιδεικνύει τόσο μεγάλη επεκτατική διάθεση προς τα Βαλκάνια, τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή. Ο Ερντογάν, αποδυνάμωσε τον ρόλο των στρατιωτικών  και έχει προσδώσει στη χώρα μία νέο-οθωμανική εικόνα, προσπαθώντας να την καθιερώσει ως περιφερειακή δύναμη με την  ‘διπλωματία των κανονιοφόρων’ και τον «αήττητο στρατό του».

Σε εμάς στη Λέσβο, δεν στέλνει τα καράβια του και το στρατό του. Εφαρμόζει άλλη τακτική. Έχει ενεργοποιήσει τη σχέση μεγίστου οφέλουςΑρχικά με το σχέδιο ‘Yeni Lirasi’, τη δημιουργία Ελληνοτουρκικής φιλίας με τις ευλογίες των προεστών του νησιού, που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, η Άγκυρα έχει προχωρήσει σταθερά και με μεθοδικότητα στη δημιουργία φιλοτουρκικής κάστας στο νησί, με σταδιακή τουρκοποίηση της τοπικής αγοράς με την επιδίωξη ένταξη της, στη δυναμική που δημιουργεί η Τουρκική οικονομία.

 Η Λέσβος  έχει ήδη αποκτήσει  άμεση οικονομική εξάρτηση από τη γείτονα χώρα, η οποία με αιχμή του δόρατος το λιμάνι της Σμύρνης και τα τουριστικά θέρετρα της Αλικαρνασσού και Μαρμαρά θα “συντηρεί” κατ΄ουσίαν τους εναπομείναντες κατοίκους της Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσων. Ήδη οι τοπικές κοινωνίες στα νησιά του Αν. Αιγαίου στρέφουν τις ελπίδες τους στη Μικρασιατική Ακτή. Τούρκοι επιχειρηματίες έχουν εξαγοράσει προβληματικές επιχειρήσεις δημιουργώντας σταδιακά ένα ενιαίο οικονομικό χώρο γύρω από το Αιγαιο με κέντρο αποφάσεων την Κωνσταντινούπολη. Αυτή τη φορά δε οι “Νέοι Φαναριώτες” θα είναι η μεσαία συντηρητική μουσουλμανική τάξη της Τουρκία. Η γνώση της τουρκικής γλώσσας θα θεωρείται σε λίγα χρόνια απαραίτητο προσόν για επαγγελματική σταδιοδρομία στα νησιά μας. Αυτό είναι και το σχέδιο  Γιενί Λίρα για τη Μυτιλήνη.  Για όσους αμφισβητούν αυτά που γράφω μακάρι να έχω άδικο .

‘Πατήσαμε τη μπανανόφλουδα’’ κατά το κοινώς λεγόμενο, για κάποιες εκατοντάδες τουρίστες στο Βόρειο Αιγαίο που στην ουσία χρηματοδοτούν λίγες οικογένειες με συγκεκριμένα συμφέροντα. Στο κόλπο ‘groso’, κάποια ΜΜΕ με  τουρκικά σήριαλ και κλισέ δημοσιογράφων στη Τουρκική γλώσσα.  Η τοπική αυτοδιοίκηση της Λέσβου και η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι ασφαλείς παρατηρητές  και   ενισχύουν  εν αγνοία τους με τη παθητική στάση τους, φιλοτουρκικά συμφέροντα χωρίς ενόραση και εθνική σκέψη. Αν αυτό δεν είναι παρτίδα τάβλι με το διάβολο τότε τι είναι;

Η Τουρκία ήδη κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ειρηνική συμβίωση στα νησιά υποστηρίζοντας ότι αδυνατεί να σταματήσει λαθρέμπορους όπλων, ναρκωτικών και λαθρομεταναστών στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.  Όταν θα τοποθετηθούν βόμβες στη Σμύρνη στη Ίμβρο στα πλοιάρια που μεταφέρουν τουρίστες στην Ελλάδα, ποιός θα κατηγορηθεί; (Αυτό δεν περιλάμβανε το σχέδιο Βαικόζ;)

Όταν θα δούμε   ξανά, απειλητικά συνθήματα γραμμένα στους τοίχους δήθεν από παιδιά, μειονότητα στη Λήμνο και στη Λέσβο, τζαμιά να ξεφυτρώνουν στο βωμό της πολυπολιτισμικότητας και καλής γειτονίας, τότε θα είναι αργά. Θα δούμε να προτείνεται μία ειδική οικονομική ζώνη στα νησιά μας και πολύ σύντομα οι Τούρκοι θα κτίσουν μία κρεμαστή γέφυρα να συνδέει τo Μόλυβο με τα μικρασιατικά παράλια. Αυτός είναι η τελικός του στόχος πριν την προσάρτηση του νησιού στη Τουρκία.

Και τώρα το σχέδιο στην παρούσα του φάση έχει  μετανάστες. Κατευθυνόμενη ροή από τους τρομοκράτες Τούρκους. Στη Μυτιλήνη μόνο, 135 χιλιάδες τον Οκτώβριο και 103 χιλιάδες τον Νοέμβριο. Πλήρης ισλαμοποίηση.  Επίθεση στο νησί και αλλοίωση του πληθυσμού. Κατ΄άλλα κάποιοι είναι ευχαριστημένοι που νοικιάζουν τα σπίτια τους σε υπαλλήλους των ΜΚΟ με τρελά ενοίκια.

Ξεχάσαμε εμείς οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου αυτά που μας θύμισε κάποτε ο Πάγκαλος, δηλαδή ότι υπάρχει σχέδιο χειρισμού του τοπικού πληθυσμού της Μυτιλήνης για να στραφεί υπέρ των συμφερόντων της Τουρκίας. Το Τουρκικό σχέδιο ‘Γάντι ‘. Το ξεχάσαμε;

Αλλά τι περιμένεις, πολιτικά ανίκανοι άνθρωποι, προσπαθούν με τη συσσωρευμένη εμπειρία κακής γειτονίας να αντιμετωπίσουν τη κατάσταση. Δυστυχώς οι ενέργειές τους είναι παρωχημένες, όλο λόγια, “ψευτο-τσαμπουκάδες” και ουσία μηδέν. Παρακολουθούν τις εξελίξεις και χαράζουν πολιτική στο γόνατο ακολουθώντας  τις μεθόδους του Κολοκοτρώνη στη μάχη εναντίον του Δράμαλη, συνδυάζοντας ανεφάρμοστες φιλοσοφίες φιλικά προσκείμενων διεθνολόγων που μόνο αγωνιούν για τη πρωτοκαθεδρία στα δημόσια fora και τους τίτλους τους.

Δεν υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο Έλληνες. Υπάρχουν αφελείς, ευκολόπιστοι και αγνώμονες στους νεκρούς ήρωες τους, Έλληνες. Ανιστόρητοι και κοντόφθαλμοι που είναι χαρακτηριστικό δείγμα ότι ο πολιτισμός μας παρήκμασε..

Η Λέσβος ισλαμοποιείται! Η Λέσβος πεθαίνει!
Προσεχώς θα  δούμε ποια είναι τα τεράστια λάθη που απαξίωσαν ένα τόσο σημαντικό από οικονομικής και εθνικής πλευράς νησί.

Μόλλη Μαχαίρα
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

3 σχόλια:

Άλκης Πασπάτης είπε...

Η Τουρκική κατοχή των 400 χρόνων όχι μόνο δεν κατάφερε να Ισλαμοποιήσει την Ελλάδα αλλά αντίθετα ισχυροποίησε το Εθνικό και θρησκευτικό φρόνημα των σκλαβωμένων Ελλήνων. Για ρίξτε μια ματιά στην οικονομική κατάσταση της Λέσβου πριν την απελευθέρωση και μετά, και τότε θα δείτε ότι οι σκλαβωμένοι Μυτιληνιοί ζούσαν καλύτερα επί Τουρκοκρατίας. Κι αυτό γιατί η μητέρα Ελλάδα την απελευθέρωσε τελευταία και φρόντισε να την κάνει αποδιοπομπαίο τράγο. Τι σας κάνει να πιστεύετε πως οι Μυτιληνιοί δεν πρέπει να στραφούν προς την Τουρκία όταν και πάλι η μητέρα Ελλάδα τους συμπεριφέρεται ως εχθρούς κι ακόμα χειρότερα; Τι καλύτερο έχει να προσφέρει το Ελληνικό η Ευρωπαϊκό σχέδιο από εκείνο του Ερντογάν; Τι σας κάνει να πιστεύετε πως ένας ανασφάλιστος ασθενής δεν θα πάει στην Τουρκία για τη θεραπεία του αφού οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι απείρως καλύτερες και μάλιστα στο 1/3 της τιμής; Τι σας κάνει να πιστεύετε πως ο Μυτιληνιός δεν θα εμπιστευθεί τις οικονομίες του σε Τούρκικη Τράπεζα παρά σε Ελληνική; Γιατί να μάθει ένα Λέσβιο παιδί γερμανικά κι όχι τούρκικα αφού με αυτά μπορεί να σταδιοδρομήσει; Για ποια Ισλαμοποίηση μιλάμε όταν ο αθεϊσμός στην πατρίδα μας έχει ξεσαλώσει και ζητά απίθανα πράγματα; Όταν στον δυτικό μας κόσμο νομιμοποιείται κώμα παιδεραστών, γάμος ομοφυλοφίλων, γάμος με ζώα, και πρόσφατα δύο νέα ρεύματα όπως αυτό των νεοανδριστών διακηρύττουν πως η γυναίκα δεν έχει το δικαίωμα να αρνείται στον άνδρα το σεξ και ένα άλλο (δεν θυμάμαι τον τίτλο του) όπου ζητούν αποποινικοποίηση της παιδεραστίας γιατί το παιδί έχει λέει το δικαίωμα στη χαρά του έρωτα... Να θυμίσω πως το δουλεμπόριο γινόταν από Χριστιανούς; Το ίδιο και οι Σταυροφορίες, η ιερά εξέταση, ο Πρώτος και δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, οι βόμβες του Ναγκασάκι και της Χιροσίμα; Όλα τούτα θα τα φορτώσουμε στην Χριστιανική θρησκεία; Τι από αυτά που κάνουν Ισλαμιστές ή Ισλαμικά κράτη τα διδάσκει η θρησκεία του Ισλάμ; Τέλος όπως πολύ σωστά είχαν πει οι Βυζαντινοί, καλύτερα Τούρκικο φέσι παρά παπική τιάρα. Και το φλέγον ερώτημα... Τι θα προτιμούσατε να προκόψει και να ευτυχίσει το παιδί σας ως Τούρκος πολίτης με Ελληνικό φρόνημα και Θρησκεία ή να τρώει τις σάρκες του από την Ελληνική έριδα που ολοένα και περισσότερο το σκλαβώνει στους Έλληνες (όπως αποδείχτηκε)πολιτικούς κατακτητές όλων μα όλων ανεξαιρέτως των κωμάτων;

Άλκης Πασπάτης είπε...

Α... ξέχασα να ρωτήσω... μήπως θα πρέπει και οι Τούρκοι να απαγορεύσουν την Χριστιανική Θρησκεία στη Χώρα τους; Να γκρέμιζαν μήπως τους Χριστιανικούς ναούς που βρίσκονται και λειτουργούν σε όλη την επικράτειά τους ανεξαρτήτως ύπαρξης μειονότητας Ελληνικής η όχι; Μήπως κακώς αναστηλώνουν Χριστιανικούς ναούς όπως αυτόν του Αγίου Χαραλάμπους στον Τσεσμέ του Ταξιάρχη και του Αγ. Γεωργίου στο Αϊβαλί στην Προύσα κλπ. Μήπως κακώς έδωσαν και δίνουν άδεια λειτουργίας σε ολοένα και περισσότερους Χριστιανικούς ναούς όπως αυτόν της Αγίας Φωτεινής που φέτος για πρώτη χρονιά μετά την καταστροφή του 22 τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και ο Αγιασμός των υδάτων στην παραλία της Σμύρνης; Μήπως δεν πρέπει να επιτρέπουν την ύπαρξη της Αγίας Σοφίας στην Πόλη ή μήπως να συνηγορήσουμε κι εμείς να μην ξανανοίξει η Χάλκη για να μην τους έχουμε υποχρέωση και μας ζητούν Τζαμιά; Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δηλώνω Χριστιανός Ορθόδοξος και γόνος Μικρασιατών προσφύγων του Βουρλά της Σμύρνης που αντιμετώπισαν όπως και σήμερα το μένος, το φθόνο και τη μισαλλοδοξία των Ελλήνων της μητέρας Ελλάδας όντες Τούρκοι πολίτες με Ελληνικό φρόνημα, γλώσσα και Χριστιανοί Ορθόδοξοι... Παρεμπιπτόντως κανένας τους δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα σαν Πρόσφυγας ζήτουλας, ενώ ζούσε σαν άρχοντας στην Τουρκία. (Μικρά Ασία για να μην παρεξηγηθώ) Και πάλι με συμφωνίες και υπογραφές που έβαλαν οι πολιτικοί της εποχής χωρίς φυσικά να τους ρωτήσουν... Αφήστε λοιπόν τους Λέσβιους να πράξουν ότι νομίζει ο καθένας τους πως είναι συμφερότερο γι αυτόν την Πατρίδα και την οικογένειά του και κρατήστε τα συμπεράσματα τις απόψεις και τις διδασκαλίες σας για σας και το βόθρο της Βουλής...

George Lagios είπε...

Έχουμε έλλειψη ηγετών, οράματος και κατ'επέκταση μέλλοντος. Λυπάμαι τα παιδιά μας που μάλλον θα αναγκαστούν να φύγουν για άλλες πιο "ήσυχες" πολιτείες, με καλύτερη διοίκηση και πιο "πολιτισμένη" καθημερινότητα.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.