Η ΝΔ αντιμέτωπη με το κακό της εαυτό και το σύνδρομο της αρνητικής ψήφουΌλοι βλέπουν πλέον το 2018 ως έτος βουλευτικών εκλογών και προετοιμάζονται ανάλογα. Ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνοδοιπόρους του, ιδεοληπτικούς και τυχάρπαστους επιβήτορες της εξουσίας που πρέπει να εκδιωχθούν το ταχύτερο δυνατόν. Θα δώσουν όμως τη σκυτάλη διαδοχής στη ΝΔ;

Η ΝΔ προσπαθεί να προσελκύσει τους οπαδούς της κίνησης Αντι-Τσίπρα με κάθε δυνατό τρόπο.  Εφελκύει την διογκούμενη αυτή κατηγορία ψηφοφόρων στην οποία είναι κυρίαρχο το σύνδρομο της αρνητικής ψήφου και επιδοκιμάζει την αγανάκτησή τους. Οι ψηφοφόροι αυτοί έχουν επίγνωση πως και μία κυβέρνηση Μητσοτάκη θα ακολουθήσει το ίδιο μνημονιακό μονοπάτι, αλλά πολιτικά και ψυχολογικά η στάση τους καθορίζεται από την επιθυμία τους να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Από την άλλη πλευρά, στο μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν  ότι ο νεοφιλελευθερισμός του Μητσοτάκη χαράζει μία διαχωριστική ιδεολογικοπολιτική γραμμή, την οποία δεν μπορούν να υπερβούν όχι μόνο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλοι κεντροαριστεροί ψηφοφόροι. Αυτό, όμως, ισχύει εν μέρει και σε πολλές περιπτώσεις υποχωρεί ως κριτήριο κάτω από το βάρος του συνδρόμου της αρνητικής ψήφου.

Θα κερδίσει η ΝΔ αυτούς τους ψηφοφόρους;

Ο  Κυριάκος είναι στην αντιπολίτευση και του επιτρέπει να κινείται πιο ελεύθερα στα θολά νερά της τόσο δύσκολης εποχής μας. Παρακάμπτει τα πραγματικά διλήμματα που προκύπτουν από την πραγματικότητα και από τις μνημονιακές δεσμεύσεις με  έξυπνο τρόπο.  Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι θα πάρει την πρωτιά στις εκλογές και ενδεχομένως  την αυτοδυναμία, ή τουλάχιστον να τον φέρει πολύ κοντά σ’ αυτήν.

Η πολυπόθητη νίκη του κόμματος  εμπεριέχει δυστυχώς και την άγνωστη σε πολλούς «θεωρία του μαύρου κύκνου». Δηλαδή «υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορείς να τα προβλέψεις και πρέπει να είσαι αρκετά δυνατός για να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες από τις λάθος προβλέψεις. » Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι θα η νίκη στις επόμενες εκλογές θα  εξαρτηθεί αποκλειστικά από δύο παράγοντες.  Από την σωστή επιλογή των προσώπων που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της φιλελεύθερης παράταξης και την  ικανότητα των στελεχών να κατευνάσουν και να αποτρέψουν πιθανή κοινωνική αναταραχή από τα επερχόμενα σκληρά μέτρα που θα αντιμετωπίσουμε το 2019. Δηλαδή χρειάζεται υποψηφίους αγαπητούς και  πολύ κοντά στο δοκιμαζόμενο πολίτη.

Δυστυχώς η ΝΔ έχει δώσει στο παρελθόν ανεπιτυχώς εξετάσεις στους δύο αυτούς τομείς και  από ότι φαίνεται θα ξανακάνει τα ίδια λάθη. Αυτό θα έχει  ανεπιθύμητα αποτέλεσματα  και οι ψηφοφόροι είτε δεν θα πάνε να ψηφίσουν ως αγανάκτηση για το κόμμα που δεν άλλαξε, είτε θα δώσουν τη ψήφο τους στα μικρά κόμματα. Φοβάμαι ότι δεν έχει φθάσει αυτό το μήνυμα στην Πειραιώς και κάποιοι "σύμβουλοι" κοντά στο πρόεδρο, ειδικά για τη Λέσβο, θολώνουν τα νερά επίτηδες ..με σκοπό την προώθηση προσωπικών επιδιώξεων.

 Ο νυν βουλευτής του νησιού κ. Αθανασίου συγκεντρώνει όλη την αγάπη του κόσμου με πολύ ταπεινό προφίλ και πλούσιο έργο που έχει κερδίσει δίκαια την αναγνώριση και αγάπη του Λεσβιακού και Λημνιακού λαού. Παρών σε όλα τα προβλήματα και αγωνιστής για την πολύπαθη Λέσβο. Δυστυχώς όμως  το πρόβλημα που μαστίζει χρόνια το  κόμμα της ΝΔ στη Λέσβο και όχι μόνο, δεν έχει λυθεί. Εμφυλιακές προκλήσεις υποκινούμενες από γνωστές αυτοδιοικητικές φατρίες συνεχίζουν την προσωπική τους στρατηγική και προσπαθούν να αποδομήσουν το έργο του. Προετοιμάζονται υποψήφιοι που δεν έχουν λαϊκό προφίλ. Κλασσικοί κοτζαμπάσηδες. Υποψήφιοι  με προφίλ εκατό καρδιναλίων ή αυλικών τύπου Ρισελιέ.

Πολύ φοβάμαι και το λέω με πολύ λύπη,  η ΝΔ θα έχει αντίπαλο τον κακό της εαυτό.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.