Γιατί παραιτήθηκα

Την 21 Μαρ 2011, υπέβαλα τη παραίτησή μου από τη θέση της πρόεδρου της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Λήμνου. Τις παραιτήσεις τους επίσης υπέβαλαν  το προεδρείο και αρκετά  μέλη της ΝΟΔΕ συμπαραστεκόμενοι στην απόφασή μου.

Όπως είπα και στον προϊστάμενο του Οργανωτικού ήταν μία απόφαση που έλαβα μετά από πολύ σκέψη και σύνεση καθόσον η παραίτησή μου οφείλεται αποκλειστικά στις αντιθεσμικές κομματικές παρεμβάσεις  αναρμόδιων  στη λειτουργία της ΝΟΔΕ, με σκοπό  τη καλλιέργεια διχαστικών αντιλήψεων. Επειδή εγώ είχα την ευθύνη για την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία της οργάνωσης  απέναντι στο κόμμα της ΝΔ στη Λήμνο, στα στελέχη και στους ανθρώπους που με ψήφισαν, η παραίτησή μου ήταν πλέον ο μόνος δρόμος.

Η παραίτησή μου είναι μια συμβολική πράξη απέναντι σε μια συμμετοχή σε ένα θεσμό, που κάποιοι τον θέλουν  να είναι εικονικός.

Στο νησί υπάρχει μία υποβόσκουσα αρνητική νοοτροπία που έχει τις ρίζες της στο παρελθόν. Από τον καιρό που η Ν.Δ. ήταν στην κυβέρνηση, και είχε επιλεγεί  ένας  στενός κύκλος αρεστών, με μικρές ομάδες με αρχηγίσκους που παρήγαγαν διασπαστικό έργο και χώριζαν σε κατηγόριες τους οπαδούς του κόμματος. Αυτά τα σημεία σήψης κανένας δεν ενδιαφέρθηκε διαχρονικά να τα θεραπεύσει γιατί  εξυπηρετούσαν τον υπερτροφικό εγωισμό που είχαν και  θεωρούσαν την εκλογή τους στην αυτοδιοίκηση ή την κομματική τους θέση ως Αυτοκρατορική επιτυχία με μόνο τους όπλο το ‘ρουσφέτι’.  

Παρόλα αυτά, για τη τοπική κομματική οργάνωση, o αγώνας δόθηκε σύμφωνα με τις αρχές και το ιδεόγραμμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού, με στόχο τη μεγάλη ανατροπή που απελευθέρωνε το δυναμισμό, τη δημιουργικότητα και το δαιμόνιο των κατοίκων της Λήμνου, για τις αλήθειες, που θα πρέπει χτιστεί το αύριο του τόπου μας, για τη ‘φανέλα’ και με την έμπνευση μιας νέας Ελπίδας, χειροπιαστής και ρεαλιστικής, που είχε μόνο όπλο την αλήθεια.

Πιστέψαμε ότι η εξουσία δεν διεκδικείται με ενδοπαραταξιακές αντιπαλότητες και κυρίως με προσωπικές αντιπαλότητες και μικρό συνωμοσίες. Προσπαθήσαμε για να αποκτήσει η τοπική οργάνωση   πολιτική κομματική ταυτότητα   που θα σχεδιάζει και θα ενδυναμώνει το πολιτικό λόγο θα υλοποιεί του προγραμματισμού της παράταξης, και θα  είναι ειλικρινής και κοντά στους  πολίτες της Λήμνου.

Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα κομματικό περιβάλλον ελπίδας που πραγματικά θα βασίζεται στη σεμνότητα τη μετριοπάθεια τη σοβαρότητα και τη ταπεινότητα Δεν καταφέραμε όμως να  απομονώσουμε αυτούς που εθελοτυφλούν με τη μεγαλομανία και τον υπερτροφικό εγωισμό τους και νομίζουν ότι η παράταξη τους ανήκει. Σε αυτό το σημείο δυστυχώς αποτύχαμε αφού  δεν τους μάθαμε το αυτονόητο δηλαδή, ότι αυτοί δεν κάνουν μεγάλη την παράταξη της ΝΔ αλλά τα εκατομμύρια των πολιτών που πιστεύουν σε αυτήν και τη στηρίζουν.

Στόχος μου δεν ήταν ούτε είναι  να απομακρυνθώ από  τη Ν.Δ.  Θέλω να δώσω την άποψή μου για τον τρόπο με τον οποίο θα ανακάμψει το πολιτικό σύστημα, να δείξω ότι υπάρχουν άνθρωποι με ευθιξία και ευθεία λογική.Η απόφαση μου όμως  συνοδεύεται από εσωκομματική πικρία για λόγους έλλειψης αλληλεγγύης και ηθικής υποστήριξης του κόμματος στα στελέχη του. Το ισχύον Καταστατικό της ΝΟΔΕ είναι σαφές και δεν αφορά πρόσωπα αλλά τη λειτουργία της οργάνωσης και τα όργανα που ασκούν την διοίκηση.

Κατά το διάστημα της  θητείας μου ως πρόεδρος ΝΟΔΕ εργάστηκα με ζήλο και επαγγελματισμό και πάντα σε αγαστή συνεργασία με το κομματικό οργανισμό και τους συνεργάτες μου. Ήταν για μένα μια πολύτιμη εμπειρία. Αποδείξαμε μαζί ότι με ομαδική δουλειά, χρηστή επικοινωνία και επαγγελματισμό, ακόμα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, είναι δυνατόν να παραχθεί χειροπιαστό έργο.

Οφείλω ένα ευχαριστώ σε όλους εκείνους που με εμπιστεύθηκαν και ήμασταν μαζί όλο αυτό το διάστημα, δηλώνοντας τη συμμετοχή και τη στήριξή τους στο κόμμα της ΝΔ. Ευελπιστώ ότι οι σοβαρές και ψύχραιμες λογικές και οι δημοκρατικές δυνάμεις θα επικρατήσουν για την ενότητα και την καλύτερη οργάνωση της νέας ΝΟΔΕ, για την ανάπτυξη του τόπου μας, για το καλό όλων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.