Δώστε μας ένα όραμα, μία ώθηση, μία ελπίδα

Ζούμε σε εποχές όπου τα λόγια έχασαν την αξία τους. Ζούμε σε εποχές όπου παραινέσεις «ενότητας και στήριξης» που μένουν απλά στα λόγια δεν αγγίζουν τον μέσο Έλληνα πολίτη. Γιατί ο τελευταίος έχει ανάγκη να βλέπει και να μπορεί να ακολουθεί πράξεις ουσίας από τους πολιτικούς του. Από πράξεις που θα δώσουν ζωή και πάλι σε έννοιες όπως η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, το όραμα και ο αγώνας.

Γιατί ο μέσος Έλληνας, ιδίως μέσα στις συνθήκες που ζούμε και καταπιεζόμαστε όλοι μας, έχει ανάγκη από το όραμα την ελπίδα για  «Οικοδόμηση ενός νέου  Ελληνικού πολιτισμού», που γι αυτόν δεν θέλει είναι μια απλή στάμπα σε μπλούζα, αλλά  και τρόπος ζωής. Ο μέσος Έλληνας μπορεί να πάρει  ώθηση μόνον όταν του δώσεις ΟΡΑΜΑ, μόνο όταν του δώσεις χειροπιαστές ΕΛΠΙΔΕΣ για να μπορεί να στηριχτεί και να πολεμήσει.

Αυτήν την στιγμή,  δεν χρειάζεται ούτε αναθεματισμούς, ούτε ισοπέδωση των πάντων, αλλά ούτε να συνεχιστεί αυτή η αυτοκτονική εσωστρέφεια που μας κατατρέχει. Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάμε, απαιτείται να δοθεί η αφορμή και η αιτία να ξαναβρούμε τα ψυχικά μας αποθέματα, την φλόγα που έχει ο μέσος Έλληνας  Πρέπει που δεν του επιβάλλουν ψεύτικοι και χάρτινοι επικοινωνισμοί, αλλά η αγνή και ανιδιοτελής αγάπη για τη πατρίδα. Αγάπη για τον τόπο που ξεπερνά τα πρόσωπα, τους εγωισμούς και την ψυχική διάθεση της στιγμής, ειδικά σε δύσκολη περίοδο όπως η σημερινή.
 
Πλάνο που δεν φτιάχνεται ούτε με κατεβασμένα κεφάλια επειδή χάθηκε ένας στόχος λες και τελειώνει εκεί η ζωή, ούτε με το καθεστώς άγχους ή παραίτησης που κακώς επιτρέπεται και περνάει στον κόσμο. Αλλά πλάνο, που χτίζεται από μεγάλες προσωπικότητες, από ανθρώπους που θα είναι στήριγμα και όχι ένα ακόμη πρόβλημα  Πλάνο που χτίζεται πάνω σε μακροπρόθεσμη βάση και όχι από το αποτέλεσμα μίας εκλογικής αναμέτρησης, που θα καθορίζουν τις κινήσεις και τις διαθέσεις ενός μεγάλου κόμματος.

Οι μεγάλοι αρχηγοί δεν σχηματίζονται μόνο μέσα από αγωνιστικές επιτυχίες ή και εφήμερες χαρές, αλλά και μέσα από την οχύρωσή τους. Και η θωράκιση για τα μεγάλα κόμματα  δεν είναι τα τείχη, αλλά οι ισχυρές προσωπικότητες. Γιατί μόνος, όσο τίμιος και να είσαι μέσα στο καθεστώς της ηθικής και αξιακής σαπίλας που επικρατεί, κάποτε θα ξεμείνει από δυνάμεις. Γιατί χωρίς την συνδρομή από ισχυρούς ανθρώπους στον περίγυρό σου δεν μπορείς να φτάσεις εκεί που ονειρεύεσαι, όσα όνειρα και να κάνεις.
 
Εξάλλου, τα  κόμματα χωρίς ηγέτες κάνουν απλώς κινήσεις, οι ηγέτες κάνουν τις ανατροπές. Αυτοί θα δώσουν το όραμα, την ώθηση και την ελπίδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.