Φούμαρα με μεταξωτές κορδέλες το σήριαλ Νταβούτογλου

Την τελευταία εβδομάδα εχει αρχίσει  το νέο Τουρκικό σήριαλ με ήρωα τον Υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας  κ. Νταβούτογλου. Είμαι σίγουρη ότι το έχετε δεί όλοι και όλες.  Διακαναλική η παρουσία του, με γεωγραφικές παραμβάσεις στο  αν η Μεγίστη (Καστελόριζο) είναι στο Αιγαίο ή στη Μεσόγειο κ.λ.π.

Αυτά όμως αγαπητοί μου φίλοι είναι ''φούμαρα με μεταξωτές κορδέλες '' που λέει ο λαός μας. Αλλού είναι το πρόβλημα και το κρύβουν έντεχνα. Το συζήτησαν και οι αρχηγοί των κομμάτων αλλά δεν βγήκε καμία ανακοίνωση.
Η κυβέρνηση των υπέβαλε προσφυγή  στις 13 Νοεμβρίου 2008  κατά της χώρας μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για «κατάφωρη παραβίαση» της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 που έχει συναφθεί μεταξύ των δύο μερών και συγκεκριμένα κατηγορεί τη χώρα μας γιατί  άσκησε το δικαίωμα της αρνησικυρίας  ( veto ) στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου του ΝΑΤΟ διότι έθεσε ως βασική προϋπόθεση για την ένταξή των Σκοπίων στη Συμμαχία την προηγούμενη επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, ενώ η ίδια εφαρμόζει την Ε.Σ. έχοντας υποβάλλει την αίτησή της ως ΠΓΔΜ.  

Με την αίτηση τους τα Σκόπια ζητούν από το Δικαστήριο να προστατεύσει τα δίκαια τους που απορρέουν από την Ενδιάμεση Συμφωνία (ΕΣ)   και να διασφαλίσει την δυνατότητα τους να ασκούν τα δικαιώματα τους ως ανεξάρτητο Κράτος  σύμφωνα  με το Διεθνές Δίκαιο , συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ένταξης τους στους διεθνείς Οργανισμούς. Ζητούν επίσης, να διαταχθεί η χώρα μας να λάβει αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το άρθρο 11 παρ.1 της Ε.Σ. και να παύσει να αντιδρά ,άμεσα ή έμμεσα ,στο αίτημα  τους  να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ  και οιουδήποτε άλλου διεθνούς ,πολυμερούς η περιφερειακού Οργανισμού στον οποίον η χώρα μας είναι ήδη μέλος.

 Μετά την υποβολή των μνημονίων από τις δύο μεριές, το Διεθνές Δικαστήριο όρισε την περίοδο από Δευτέρα 21 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 για την ακροαματική δημόσια διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης αυτής,  η οποία διαιρείται ως ακολούθως  σε δύο φάσεις.

Η  πρώτη αρχίζει  την  21-22  Μαρτίου όπου θα ακουστούν οι προφορικές απόψεις των Σκοπίων και 24-25 Μαρτίου της χώρας μας. Η ακροαματική διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τον  δεύτερο γύρο,   στις 28 Μαρτίου για τα Σκόπια και στις 30 Μαρτίου  για την χώρα μας.

Τα  κείμενα που υποβλήθηκαν από  τα δύο Κράτη παραμένουν αδημοσίευτα  μέχρι τις 21 Μαρτίου 2011.

Η απόφαση δεσμεύει και τις δύο πλευρές. Φανταστείτε τι σημαίνει καταδίκη της χώρας μας. Ήδη στα Σκόπια υπάρχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα.Το θέμα του ονόματος  των Σκοπίων είναι αυτό που προβληματίζει και προσπαθεί να υποβαθμίσει η κυβέρνηση με προβολή του σήριαλ Νταβούτογλου.


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.