Οργάνωση και Διοίκηση

Γράφει ο Παρατηρητής

Για την επιτυχία οποιασδήποτε εργασίας βασική προϋπόθεση είναι η σωστή οργάνωση. Εάν σε οποιαδήποτε ομάδα ακόμη και σε μια οικογένεια δεν υπάρχει σωστή οργάνωση και έλεγχος τότε δεν υπάρχει επιτυχία. Πολύ δε περισσότερο εάν θα πρέπει να οργανώσουμε ένα σύστημα με πολλούς ανθρώπους και πολλές δραστηριότητες.

Κατά την άποψη μου αυτή είναι η βασική αδυναμία του σημερινού κομματικού και μπάχαλου κράτους που κατάφεραν να οργανώσουν οι εκάστοτε κυβερνώντες. Κατάφεραν δηλαδή με τις ενέργειες τους να διαλύσουν την Διοίκηση από την ποιο ακριτική περιοχή της Ελλάδας μέχρι και την Κεντρική Διοίκηση.
Αυτό εξάλλου μπορούμε να το δούμε και στην Λήμνο. Υπάλληλοι που σχεδόν δουλεύουν, υπηρεσίες διαλυμένες ,κανένας υπεύθυνος κανείς δεν δίνει λόγο. Εάν βγεις στην αγορά στις 11.30 βλέπεις την κατάσταση που επικρατεί. Οι μισοί έχουν βγει για ψώνια και οι άλλοι ετοιμάζονται.

Για να επιτύχουμε θα πρέπει να καταλάβουν κατ’ αρχήν οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι κανένας δεν τους κρατά με το ζόρι. Όποιος δεν μπορεί να εργασθεί υποβάλλει την παραίτηση του. Σχεδόν όλοι κατέβαλαν προσπάθεια για να μπουν στο Δημόσιο και αρκετοί χρησιμοποίησαν πλάγια μέσα για να διορισθούν.

Οι πολίτες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι πλέον ο καιρός να απαιτούν από τους υπάλληλους να κάνουν την δουλειά τους άμεσα. Όταν κάποιος φθάνει σε κάποια δημόσια υπηρεσία να εξυπηρετείται αμέσως.

Πέρασε ο καιρός του οχαδερφισμού και έφτασε η ώρα της ευθύνης. Θα πρέπει άμεσα να καταλάβουν όλοι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συναλλαγών, αλλά εφαρμογή νόμων και υποχρεώσεων σε όλη την κλίμακα της Διοίκησης.Όσο ποιο γρήγορα το αντιληφθούμε τόσο γρηγορότερα θα δούμε την διαφορά. Η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συλλογική από όλους και όχι με υστεροβουλία όπως μέχρι τώρα.

 Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι για όλα τα προβλήματα υπάρχει λύση, αλλά την λύση θα την δώσουμε εμείς και όχι κάποιος άλλος. Για την ανάπτυξη της Λήμνου εμείς θα δώσουμε τις λύσεις με όραμα, με αγώνα και διεκδίκηση. “Πέσε πίτα να σε φάω” δεν υπάρχει. Από τον πρώτο της Λήμνου Περιφερειάρχη-Δήμαρχο μέχρι τον τελευταίο ο κάθε ένας θα πρέπει πλέον να εργασθεί με ευθύνη, με όραμα για να επιτύχουμε. Οι πολίτες θα πρέπει να απαιτούν και να μην χαρίζονται πλέον σε κανένα. Θα πρέπει όλοι να κρίνονται καθημερινά και όχι στο τέλος της 4ετίας.

Τα ΜΜΕ της Λήμνου θα πρέπει να ενημερώνουν τον κόσμο και όχι να γλύφουν την Διοίκηση, όπως κάνουν μέχρι σήμερα, εάν βέβαια μπορούν να το κάνουν, διότι όπως γνωρίζουμε τα κανάλια όλα είναι κομματικά.

Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στην ψευτιά και όλοι να προσπαθήσουμε να ΔΩΣΟΥΜΕ ένα όραμα στα παιδία μας. Η γενιά του πολυτεχνείου όπως είπε και η ΜΙΜΗ!!!!!! έσπασε τα μούτρα της, διότι επεκράτησε η αναξιοκρατία και Η ΚΛΟΠΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.