Λήμνος και Πανεπιστήμιο

Γράφει ο Ηφαιστος

Η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο μιας επίθεσης χωρίς προηγούμενο. Το «επικαιροποιημένο» Μνημόνιο προσπαθεί να αποδιαρθρώσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, να διαλύσει τις συλλογικές συμβάσεις, να απελευθερώσει πλήρως τις απολύσεις.   Νέες περικοπές εξαγγέλλονται σε Παιδεία και Υγεία, με συγχωνεύσεις σχολείων και καθιέρωση εισιτηρίου για την πρόσβαση στα Δημόσια Νοσοκομεία. Τα εισιτήρια των συγκοινωνιών και τα διόδια των εργολάβων αυξάνονται κατακόρυφα και η κυβέρνηση προχωρά στην ποινικοποίηση της ανυπακοής. Η ανεργία, φτάνει σε ύψη ρεκόρ και οι αυξήσεις στα είδη πρώτα ανάγκης γονατίζουν τους οικογενειακούς προγραμματισμούς.

Στην κρισιμότητα της εποχής η  πανεπιστημιακή  κοινότητα μας διαβεβαιώνει  την κοινωνία ότι αγωνίζεται για τη συνέχιση και τη βελτίωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε όλα τα νησιά μας, και θέτει στην υπηρεσία των φορέων, των οργανισμών, του τύπου και των ΜΜΕ   όλες τις πνευματικές και επιστημονικές  δυνάμεις που διαθέτει.

Καλά τα λέτε κύριοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά στη Λήμνο τα πράγματα δεν είναι έτσι. Το αντίθετο γίνεται. Το νησί αγωνίζεται για τη συνέχιση και τη βελτίωση της Πανεπιστημιακής Μονάδας Λήμνου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν κάνει τίποτα.

"Την ώρα που ο χώρος της εκπαίδευσης υφίσταται τα αποτελέσματα μιας πρωτοφανούς λιτότητας και περικοπών στα στοιχειώδη,  είναι πρόκληση και σκάνδαλο να σπαταλούνται χρήματα σε άχρηστες δράσεις, συμβούλους, ταξίδια, ημερίδες χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, ιδιωτικές εταιρίες κ.λπ."

Στην απεργία που κάνατε είπατε ότι   η οικονομική ασφυξία που έχει προκαλέσει στα Πανεπιστήμια η πολιτική της λιτότητας, καθιστά αδύνατη την κάλυψη των πραγματικών αναγκών τους σε ό,τι αφορά τη σίτιση του αυξανόμενου αριθμού των οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών.

Γιατί κύριοι δεν αντιληφθήκατε ότι τα πράγματα άλλαξαν; Η σίτιση εντάσσεται στην κοινωνική διάσταση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων, οπότε θα έπρεπε να την είχατε προτεραιοποιήσει στις ανάγκες σας. Δεν το κάνατε. Όπως κάθε χρονιά περιμένατε τη χρυσή αγελάδα, αλλά φέτος δεν ήρθε. Γιατί   αφήνετε τα παιδιά χωρίς σίτιση, ενώ το δικαιούνται;

Γιατί ανησυχήσατε όταν οι φοιτητές έβγαλαν ανακοίνωση και φανέρωσαν τα προβλήματα στη Λήμνο; Σας πείραξε που είχαν κομματική ταυτότητα;   Ε και; Είπαν ψέματα; Δεν χαίρεστε που οι νέοι άνθρωποι κάνουν αυτό που εμείς δεν κάνουμε, ενεργοποιούνται και διεκδικούν το δίκιο τους.  Πού είναι ο υπεύθυνος της τοπικής πανεπιστημιακής μονάδος; 

Ο Δήμαρχος άκουσε τα παιδιά και προσπαθεί να τα βοηθήσει για το θέμα του συσσιτίου και της διαμονής. Δώσαμε κτήρια δωρεάν και δεν πληρώνει ενοίκιο το Πανεπιστήμιο αυτό δεν λαμβάνεται υπ΄’οψιν;  Εσείς κύριε υπεύθυνε σαν Πανεπιστήμιο Αιγαίου τι κάνετε; Κάντε επιτέλους κάτι με την περιβόητη ομάδα επιχειρηματιών Λήμνου.

Βοηθήστε τα παιδιά και προστατεύστε τα από μικροκομματικές μικροψυχίες ορισμένων!

Βοηθήστε να σωθεί η πανεπιστημιακή Μονάδα  στη Λήμνο!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.