Προτάσεις για το συγκοινωνιακό

Γράφει ο Ακρίτας

το άρθρο για την ίδρυση υδατοδρομιων σε διάφορα Νησιά με κέντρισε να καταθέσω τις άποψης μου στους κατοίκους της Λήμνου για την γραμμή
ΚΥΜΗΣ- ΛΗΜΝΟΥ-ΚΑΒΑΛΑΣ .

ΔΥΣΤΥΧΩΣ από κακούς χειρισμούς διαφόρων φορέων της Λήμνου θυμάστε την επιτροπή αγώνα τον τότε έπαρχο τους λαλίστατους δημάρχους και πόλους άλλους που αγωνιούσαν για την ανάπτυξη της Λήμνου και σήμερα έχουν εξαφανιστεί όλοι.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ η γραμμή αυτή, και έχουν αποκλειστικά την ευθύνη για αυτή την κατάληξη. Θέλω να πιστεύω ότι έκαμαν από άγνοια αυτά τα λάθη και όχι κινούμενοι από σκοπιμότητες .
Όλοι γνωρίζετε τις προσπάθειες που έγιναν εκείνη την περίοδο ώστε να ανοιχτή η γραμμή αυτή με δυο δρομολόγια την εβδομάδα και με μελλοντικό στόχο την καθημερινή σύνδεση της γραμμής αυτής δηλαδή ΚΥΜΗ –ΛΗΜΝΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ

Πολλοί κάτοικοι συμμετείχαν και στις εκδηλώσεις που έγιναν τότε στην Κύμη.
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτής της γραμμής για την Λήμνο και πως θα συμβάλει στην οικονομική ΑΝΑΠΤΥΞΗ του νησιού μας ;

Σας τα αναλύω παρακάτω .
* ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ- 35% από την σημερινές τιμές
Σε οχήματα και επιβάτες
* ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
* ΕΞΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΑΠΑΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι επισκέπτες στο Νησί είναι από την βόρεια Ελλάδα παρά του ότι έχει πολύ αξιόλογα θέρετρα σε όλη την ακτογραμμή της .
Αναρωτήθηκε λοιπόν κάποιος από την Λήμνο γιατί δεν είναι έτσι και από την νότια και κεντρική Ελλάδα;

Ας κάνουν τον κόπο κάποιοι ανεγκέφαλοι παντογνώστες να μελετήσουν τα Νησιά που έχουν κοντινές ακτές να δουν τα αποτελέσματα των επισκεπτών σε διήμερα και τριήμερα .π.χ Σποράδες.
Είναι δυνατόν να ταξιδεύεις 22 ώρες και με αυτό το κόστος που έχουμε εμείς σήμερα για να επισκεφτείς έναν τόπο που θα παραμείνεις 48 ώρες ;

Καλώ πρώτα τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια τους εμπόρους και τους μεταφορείς να κατανοήσουν ότι προέχει η ανάπτυξη της Λήμνου και η αύξηση των επισκεπτών στο Νησί, αν το πετύχουμε αυτό τότε μόνο θα αυξηθεί και το δικό τους έργο και θα έχουμε την πολυπόθητη τουριστική ανάπτυξη .

Κύριο λιμάνι της Λήμνου πρέπει να γίνει η Κύμη να καταργηθεί το Λαύριο αν θέλουμε να δούμε αύξηση των επισκεπτών και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

ΗΡΘΕ ΜΑΡΤΙΟΣ ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ;

Μήπως φταίνε οι κακοί Μυτιληνοί ;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.