Τι θέλει σήμερα ο Έλληνας ψηφοφόρος από ένα βουλευτή;

Είναι επιτακτική η ανάγκη πραγματοποίησης βαθιών τομών στο περιεχόμενο και τη λειτουργία της πολιτικής του σήμερα.

Για να δηλώσει ο   ψηφοφόρος και ο νέος παρών στην πολιτική ζωή θα πρέπει να αντιληφθούν την ύπαρξη ηθικής και αξιών. Θα πρέπει να βιώσουν ένα κράτος δικαίου, στο οποίο μπορούν να υπάρξουν και να σταθούν ισότιμα και με ασφάλεια. Οι πολιτικοί είναι εκείνοι που πρέπει να προτείνουν και να υιοθετήσουν ουσιαστικές πολιτικές και μέτρα που να επιτρέπουν πραγματικά στους νέους να συμμετάσχουν στη λήψη αποφάσεων και στην εφαρμογή τους.

Δεν είναι τυχαίο που σε όλες τις μετρήσεις εκείνο το οποίο ζητά ο Έλληνας από τον βουλευτή του είναι πρώτα από όλα η αξιοπιστία, να νοιάζεται για τους πολίτες, να είναι ειλικρινής, να είναι καλός πολιτικός και δυναμικός. Να έχει τη δυνατότητα να πείσει ότι το διεφθαρμένο και σπάταλο κράτος είναι παρελθόν. 

Να πείθει τους ανθρώπους να σταματήσουν να αυτοενοχοποιούνται για τη διαφθορά της κοινωνίας. Να πείθει τον απρόθυμο ψηφοφόρο της αποχής να συμμετάσχει στη πολιτική ζωή του τόπου. Ναι ο πολιτικός πρέπει να είναι τίμιος και με ηθικές αξίες. Στη πράξη και όχι στα λόγια.   
Να σταματήσει να μιλάει ξύλινα. Είναι χαρακτηριστικό ανέκδοτο πλέον η τέχνη του πολιτικού λόγου. Το μόνο που χρησιμοποιούν είναι ο παρακάτω πίνακας. Αποτελείται απο 4 στήλες και 18 σειρές.  Κάθε φορά συνδυάζει 4 φράσεις, επιλέγοντας μία τυχαία απο κάθε στήλη. Έχει μια πλήρη πρόταση, όπου δεν θα λέει απολύτως τίποτα.  Τους μάθαμε πιά


Η Ελλάδα πάει μπροστά. Ο Έλληνας ξύπνησε. Οι κοτζαμπάσηδες τελειώσανε. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.