ΑΣΠ Λήμνου - Αυλώνας, Ο αργός θάνατος της Μύρινας

Γράφει ο Παρατηρητής

Από το 2007 και ενωρίτερα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ έχουν παιχτεί εις βάρος του Λημνιακού λαού τρομερά παιχνίδια της εξουσίας, ενδεχόμενα διαπλοκής, αλλά και  ΣΙΩΠΗΣ κάποιων που θέλουν να ισχυρίζονται ότι ενημερώνουν τον κόσμο. Έχω στα χεριά μου κάποια άρθρα και ενημερωτικά τα οποία είναι τρομακτικά για το νησί ακόμα και εάν αληθεύουν τα μισά. Και ρωτώ τους αρμοδίους ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ που μπορεί να μας πει τι ακριβώς συμβαίνει;

Από τα κείμενα  που έχω προς το παρόν, προκύπτει ότι γίναμε πειραματόζωα της εταιρείας Kittiwake Hellas, της τεχνολογίας Krystallon (η οποία πιλοτικά θα εφαρμοζόταν για την αποθείωση των καυσαερίων), του Μιχ. Χριστοφορακου (Siemens)και της  τοτε εξουσίας, η οποία υλοποιήθηκε με την υπογραφή «εκ παραδρομής» του τότε  Νομάρχη  Λέσβου. Οι ''υποκριτές'' της ντόπιας εξουσίας εξέδωσαν ψήφισμα για να ξηλωθεί το σύστημα αλλά ο επενδυτής και η ΔΕΗ τους «αγνόησαν»!!!!!!

Και αυτοί το κατάπιαν? Οι αγωνιστές για το περιβάλλον, για την ανάπτυξη του νησιού οι τότε και ΝΥΝ δήμαρχοι , ο τότε Έπαρχος , γιατί το αποδεχτήκαν ?

Η διαφθορά φίλοι μου δεν είναι μόνον στη κλοπή δημοσίου χρήματος αλλά είναι πιο επικίνδυνη όταν υπάρχει στο διαχωρισμό της Εξουσίας όπου εκεί οι αρχομανείς ΔΕΝ διστάζουν μπροστά σε τίποτε ΑΡΚΕΙ να έχουν την καρέκλα. Και το έχουν απόδειξει με τα έργα τους με δήθεν ανώνυμες η επώνυμες καταγγελίες. Αλλά έφτασε η ώρα της αλήθειας.

Από τα λίγα που γνωρίζω τα κατάλοιπα που προκύπτουν μετά την απόπλυση είναι «επικίνδυνα απόβλητα» , τα οποία έχουν άλλη διαδικασία χρήσεως από την συμβατική. Αυτό επιβεβαιώνεται από την απόφαση του Βογιάτζη συμφώνα με καταγγελία του Α. Λεβέντη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή να απαγόρευσει την κολύμβηση , και την αλιεία οστρακοειδών σε απόσταση 200 μέτρων από την ακτή , για να μην βρεθεί ακάλυπτος. Εάν όντως είναι ακίνδυνα τότε γιατί το έκανε? Ο δε κ. Σηφουνακης τότε έκανε καταγγελία, σήμερα ΠΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΥΡΟΓΑΛΑΣ το επαναφέρει το θέμα τι θα κάνει?

Η έρευνα το κυρίου Λ Ρακιτζή πρέπει να τελειώσει γρήγορα και οι παρανομούντες να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη το ταχύτερο δυνατό όποιοι και όπου έχουν παρανομήσει. Από πληροφορίες που έχω ο Βασίλης Τυρογαλας προσπαθεί να επαναφέρει το θέμα μέσω της περιφέρειας διότι το χρήμα είναι πολύ «1.352.0000» . 

Ας είμαστε σε ετοιμότητα διότι αυτοί δεν σταματούν. Το σύστημα ΚΡΥΣΤΑΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ εάν θέλουμε να προστατέψουμε την υγεία μας ,τα παιδιά μας και το περιβάλλον.

Όσοι ζήσαμε στη περιοχή ΚΟΖΑΝΗΣ-ΠΤΟΛΕΜΑ’Ι’ΔΑΣ-ΚΑΡΔΙΑΣ ξέρουμε τις συνέπειες του θειου στους κατοίκους τις περιοχής. Και εκεί τα συμφέροντα οδηγούν ανθρώπους;  Ας μην επιτρέψουμε αυτό να γίνει στη Μυρίνα .Η ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ να χρησιμοποιούν ΚΑΘΑΡΟ καύσιμο όπως και τώρα.H δε κυβέρνηση να επιτρέψει επιτέλους την ανάπτυξη των αιολικών πάρκων και των φολτοβολταικων και να σταματήσει να υποκρίνεται για τα μη ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ τον κορεσμό του δικτύου. Η πραγματικότητα είναι ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να επιτρέψουν στους ιδιώτες να συμμετάσχουν στη παράγωγη ρεύματος διότι κάποιοι φοβούνται μην χάσουν την ΜΙΖΑ;

Όσο για τα σκαθάρια της διαπλοκής θα αρχίσουν να βγαίνουν όλα τα στοιχεία μόλις οπλισθεί η φαρέτρα και υπάρχει όλο το υλικό για να δει ο κόσμος τι γίνεται και στο νησί μας, το όποιο το έχουν αλώσει κάποιοι ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ, οι όποιοι δυστυχώς για αυτούς θεωρούσαν τα πάντα δεδομένα. ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ.
Παρατηρητής

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, η καμινάδα στο εργοστάσιο έχει φτιαχθεί; Γιατί έχει κολήσει άδεια;
Τα παλιά λάδια ποιός τα παίρνει; Μήπως η θάλασσα;
Μήπως πρέπει να γίνουν κάποιες μετρήσεις στη θάλασσα κύριε Δήμαρχε;

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.