Κάντε το χόμπι σας επάγγελμα


Εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι καινοτόμες και πρακτικές ιδέες αρχίζουν να δίνουν λύσεις στα αδιέξοδα του Έλληνα, που έχασε το εισόδημά του, τη δουλειά του, τον ύπνο του και το κέφι του.
Τώρα, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, έχετε όσο χρόνο χρειάζεστε για να σκεφτείτε τι είναι αυτό που αγαπάτε να κάνετε, αλλά και όση εμπειρία απαιτείται για να πετύχετε σε αυτό. Πάρτε ιδέες από τις ασχολίες που ακολουθούν, αποκτήστε έξτρα εισόδημα και αποδείξτε ότι η εργασία… δεν είναι ντροπή και χρόνια δεν κοιτά.
Αξιοποιήστε τις ικανότητές σε αυτό που αγαπάτε. Σκεφτείτε τι είναι αυτό στο οποίο προτιμάτε να αφιερώνετε τον ελεύθερο χρόνο σας και δοκιμάστε να το μετατρέψετε σε δημιουργική απασχόληση. Οι παρακάτω  ενδεικτικές ιδέες μπορούν  να σας… βάλουν στο κλίμα.
*Κηπουρική Όλοι έχουν να λένε για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας, για τα όμορφα λουλούδια και για τις κηπουρικές σας ικανότητες. Γιατί να μην μετατρέψετε το μεράκι σας σε επάγγελμα; Μπορείτε, μέσω των γνωστών σας, να βρείτε ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια στην περιποίηση του κήπου τους και να αναλάβετε χρέη κηπουρού. Επιπλέον, αν έχετε τον δικό σας χώρο, όπου μπορείτε να φυτέψετε λαχανικά, δεν είναι άσχημη ιδέα να αρχίσετε να παράγετε την δική σας σοδειά, που θα γίνει ανάρπαστη στον κύκλο σας.
* Catering Αν οι μαγειρικές σας ικανότητες συνδυάζονται με όρεξη για ώρες δημιουργίας μέσα στην κουζίνα, θα μπορούσατε άνετα να αναλάβετε το catering σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, πάρτι κλπ. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μία αγγελία ή να διαδώσετε τα νέα μέσω των γνωστών σας και η αγάπη σας για την μαγειρική θα σας αποφέρει επιτέλους καρπούς. 
*Blogging Είχατε πάντα ταλέντο στο γράψιμο ή είχατε πολλά να πείτε στον κόσμο, αλλά δεν σας δόθηκε η ευκαιρία. Η μαγεία του blogging και της κοινότητας χρηστών και αναγνωστών θα σας πείσει ότι το γράψιμο μπορεί να προσφέρει περισσότερη ηθική και συναισθηματική ικανοποίηση από όση πιστεύατε. Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός στην νέα τεχνολογία για να μπείτε στον κόσμο του blogging. Βέβαια, μην περιμένετε οι προσπάθειές σας να ανταμειφθούν άμεσα με μερίδιο… διαφημιστικής πίτας. Χρειάζεται πολλή υπομονή, καλή «πένα» και χτίσιμο αναγνωστικού κοινού για να αρχίσετε να έχετε κάποια έσοδα από αυτή την ασχολία.
*Χειροποίητη… τέχνη Όμορφα κοσμήματα, έργα κεραμικής, χειροτεχνίες από κάθε είδους υλικό, πίνακες ζωγραφικής, διακοσμητικά αντικείμενα, ακόμη και πλεκτά εργόχειρα για τις φαν του βελονιού, μπορούν να γίνουν από απλό χόμπι για να περνάτε τα απογεύματα, έξτρα εισόδημα που θα καλύψει αρκετές από τις ανάγκες σας. Αν πιάνουν τα χέρια σας στο ράψιμο, μπορείτε επιπλέον να αναλάβετε και επιδιορθώσεις ρούχων, να επιδοθείτε στην μοδιστρική και να γίνετε το… χρυσό ψαλίδι της περιοχής σας. Η καλή δουλειά γρήγορα περνάει από στόμα σε στόμα και η πελατεία αυξάνεται αναλόγως.
 *Αγροτουρισμός Για όσους έχουν την δυνατότητα να κάνουν μια επένδυση που μπορεί να αποδειχθεί κερδοφόρα, το σπίτι ή το κτήμα στο γραφικό χωριό τους, που απλά μένει εγκαταλειμμένο ίσως είναι η λύση: Η μετατροπή του σπιτιού σας σε παραδοσιακό ξενώνα με δύο-τρία δωμάτια, πέρα από την ευκαιρία να αποδείξετε τις αρετές σας στην φιλοξενία, επιδοτείται και από επίσημα προγράμματα στήριξης του αγροτουρισμού. Ενημερωθείτε για τα σχετικά προγράμματα στο site του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και μάθετε τα πάντα για την έναρξη μιας νέας επιχείρησης μέσα από το StartUpGreece, το νέο κίνημα που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. 
Μπορεί από πρώτη μία πρώτη ανάγνωση αυτό που διαβάσατε να δείχνει αδιάφορο ή ανέφικτο. Ξανασκεφθείτε το. Aν πραγματικά είστε καλοί σε αυτό που κάνετε τότε ο στίβος είναι μπροστά σας. Τολμήστε το.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.