Οργάνωση Δήμου Λήμνου


Από  τον Παρατηρητή 

Έγινε η οργάνωση του νέου Δήμου Λήμνου και ανατέθηκαν οι νέες αρμοδιότητες. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά τα οποία θα πρέπει κάποια στιγμή να απαντηθούν από αυτούς που έκαναν την οργάνωση για το πως την σκέφτηκαν.
Εκείνο που προξένησε μεγάλη αίσθηση είναι ότι ορίστηκε ένας αντιδήμαρχος στο ανατολικό τμήμα του νησιού για 25 χωριά. Αντίθετα ορίστηκαν αντιδήμαρχοι με διάφορες αρμοδιότητες στη Μύρινα για τις οποίες αυτοί που το έκαναν κάποια στιγμή θα μας πουν τον λόγο. Αλλά ένας αντιδήμαρχος για 25 χωριά που ακούστηκε;

Μήπως υπάρχει κάποιος που πιστεύει  ότι θα μπορέσει ο αντιδήμαρχος να συντονίσει το έργο που πρέπει να γίνει σε όλα τα χωριά?  Αποκλείεται!!! Εκτός αν δεν πρόκειται να κάνει έργο και είναι μόνο για τις γιορτές τα πανηγύρια και καταθέσεις στεφάνου.  Όσοι  έχουν εργαστεί πολλά χρόνια στο δημόσιο και γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας του, μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι  είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να αποδώσει έργο αυτό το σχήμα. Αυτό το οποίο οραματίζεται Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ δεν μπορεί να υλοποιηθεί με την νυν οργάνωση. Ένας άνθρωπος όσο ικανός και εάν είναι, δεν μπορεί να λύσει τα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων με τα πενιχρά μέσα που του διατίθενται , λαμβάνοντας υπόψη ότι, οι παλαιοί Δήμοι έχουν αποψιλωθεί.

‘’ Μα  ο δήμαρχος θα συνδράμει το έργο του αντιδημάρχου! ‘’ Θα απαντούσε κάποιος. Ας μη γελιόμαστε.  Ο δήμαρχος που πραγματικά ενδιαφέρεται για την πρόοδο του νησιού σίγουρα δεν θα έκανε αυτή την επιλογή   για να περιμένει να  διαπιστώσει o ίδιος σε επίσκεψη του στο Μούδρο ότι κάτι δεν πάει καλά. Εξάλλου για ποιά αποκέντρωση μιλάμε;

Αραγε ποιοι είναι οι ιθύνοντες που σκεφτήκαν αυτή την οργάνωση και για ποιους λόγους έγινε;  

 Λοιπόν κύριε Δήμαρχε με την ιδιότητα του πολίτη του δήμου Λήμνου στους εμπνευστές αυτού του σχήματος  και ιδιαίτερα σε σας θα ήθελα να σας θέτω τα παρακάτω ερωτήματα.

α. Γιατί δεν ορίστηκαν τέσσερεις αντιδήμαρχοι οι όποιοι θα ήταν στις έδρες των παλαιών δήμων, οι οποίοι θα είχαν σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα?

β. Ποιοι ήταν οι λόγοι οι οποίοι επέβαλλαν αυτή την οργάνωση και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν, διότι κάτι ξέρουν αυτοί που το έκαναν?????

γ. Οι παλαιοί δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με τον νυν συνδυασμό αυτό το γνωρίζουν, εάν δεν το ήθελαν γιατί το επέτρεψαν? Εκτός και εάν οι ίδιοι το επέβαλαν για προσωπικούς λόγους.

δ. Όταν η αποτυχία θα επιβεβαιωθεί τότε θα φταίει ο άχρηστος ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ `η αυτοί που τα οργάνωσαν?

ε. Ο χρόνος όμως που θα χαθεί από αυτή την ενεργεία νομίζει κανένας ότι θα αναπληρωθεί? Όχι φυσικά, θα είναι μια χαμένη περίοδο η οποία θα έχει αντίκτυπο σε όλο το νησί ,αλλά και στην περαιτέρω υποβάθμιση του.

Υπάρχουν πολλά ακόμη ερωτήματα αλλά φοβάμαι ότι ‘στου κουφού τη πόρτα πάρ’  την πόρτα και φύγε’ .  Αναφέρομαι σε αυτή την  φράση  απαξιωτικά διότι  σήμερα η επικρατούσα κατάσταση στο σύστημα του Δήμου είναι “ εμείς κάνουμε την δουλειά μας. Και αυτό που έγινε, είναι πολύ καλά οργανωμένο από αυτούς που το έκαναν με πλήρη γνώση και βάσει σχεδίου’’.

Μερικώς θα συμφωνήσω με αυτή σας τη φράση διότι όλοι σας  σκέπτεστε την επόμενη εκλογή και αδιαφείτε για την πρόοδο του νησιού.

Όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι (που γνωρίζουμε) έκτισαν ένα σύστημα για να ελέγχουν, ώστε να είναι στο γκουβέρνο, διότι αυτή είναι η δουλειά τους, το επάγγελμα τους. Γνωρίζουν τι κάνουν, γνωρίζουν πώς να το κάνουν. Οι κάτοικοι όμως του νησιού θα πρέπει να γνωρίζουν πλέον καθημερινά τι πράττουν οι εκλεγμένοι , διότι στο τέλος να δείτε που κάποιοι θα είναι τιμητές των πάντων, όπως συμβαίνει με όλα αυτά που γίνονται στη Λήμνο αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Το φιλότιμο και η παρρησία είναι άγνωστες λέξεις .Και κάποιος εάν θέλει να τους κρίνει καλόπιστα δεν μπορεί επειδή το αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Εμείς θα είμαστε εδώ να ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ τα τεκταινόμενα αλλά πάντοτε με εποικοδομητική κριτική, με προτάσεις, για το καλύτερο του νησιού, ώστε να σταματήσει αυτή η εκμετάλλευση.

ΤΥΧΑΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ?

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.