Αποθείωση στον ΑΣΠτης ΔΕΗ στη Λήμνο


Από τον Παρατηρητή 21/5/11

Σε παλαιότερο άρθρο είχα επισημάνει το κίνδυνο που διατρέχει το νησί μας από τυχόν λειτουργία του συστήματος αποθείωσης στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Αυλώνα. Το θέμα είναι τόσο σοβαρό ώστε μέχρι σήμερα έχουν γίνει τρεις επερωτήσεις στην βουλή από αντίστοιχους βουλευτές προς τους αρμόδιους υπουργούς με τελευταία και πολύ εμπεριστατωμένη του κυρίου Γαληνού. Είναι πολύ θετικό που τοποθετούνται οι Βουλευτές στη Βουλή για το θέμα, αλλά δεν είναι αρκετό, διότι η δικαιοσύνη αργεί να ασχοληθεί , αλλά και ο έλεγχος που κάνει ο κύριος Ρακιτζής δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί. Όσο για τον Δήμο, την Περιφέρεια δεν τους απασχολεί το θέμα γιατί άλλωστε είναι περίοδο εκλογών? ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΥΡΑΓΟΙ, ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και τίποτε δεν είναι όπως χθες . 

Απο την εμπειρία που έχω μέχρι τώρα χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω την ενεργεία των βουλευτών εάν εμείς δεν παρακολουθούμε το θέμα, στο τέλος θα μας ξαφνιάσουν. Βέβαια εάν γίνει τώρα την ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ο κύριος Σηφουνάκης ως αρμόδιος Υπουργός, διότι ως βουλευτής αντιπολιτεύσεως είχε υποβάλει σχετική επερώτηση για την ακαταλληλότητα της κατασκευής.

Βλέπουμε ότι και σε καιρό κρίσης οι επιτήδειοι κυριαρχούν. Πιστεύω ότι η απελευθέρωση της ενέργειας και για τα μη ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ νησιά θα λύσει το πρόβλημα. Αλλά η παρούσα κυβέρνηση θυμάται τον παλιό καλό εαυτό της και είναι δέσμια της διαπλοκής. Διαφορετικά ποιος ο λόγος που δεν επιτρέπουν την ΠΡΑΣΙΝΗ ενεργεία σε ένα νησί που θα έλυνε το πρόβλημα του στην παράγωγη ρεύματος, αλλά και θα έδινε ένα εισόδημα στον κόσμο? Βέβαια τους λόγους τους ξέρουμε γιατί δεν δίνετε η παράγωγη αλλά μέχρι πότε? Μήπως θα περιμένουμε την ένωση με την Ηπειρωτική Ελλάδα όπως ξεκίνησε στην Κρήτη για καθαρά εκλογικούς λόγους? Όσο για τους τοπικούς άρχοντες με το να σιωπούν είναι εις βάρος τους διότι το πρόβλημα είναι εάν το αναφερόμενο γεγονός είναι αληθές και όχι ποιος το γράφει και με ποιο τίτλο. Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ στο ανώνυμο δεν απαντώ δείχνει αδυναμία και αγνοία της ηλεκτρονικής εποχής , και το ερώτημα είναι απλό ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ?

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.