Γιατί ο Σαμαράς δεν κερδίζει τον λαό;

Γράφει ο Ιωσήφ

Γιατί ο Σαμαράς δεν μπορεί να κερδίσει το λαό; Γιατί ενώ η χώρα καταστρέφεται και το ΠΑΣΟΚ καταρρέει με πάταγο εντούτοις ο ίδιος δεν επωφελείται, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις; Γιατί ενώ 800.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας επένδυσαν πολλές ελπίδες στην εκλογή του, τελικά πολλοί ακόμα και από αυτούς έχουν απογοητευτεί;


Ο Σαμαράς δεν κερδίζει την κοινωνία επειδή δεν πείθει τη μεγάλη πλειοψηφία ότι όντως θέλει να ρίξει τον Παπανδρέου και να ακολουθήσει μια ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ διαφορετική πολιτική.
Στην κατάσταση που έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ, ένα φύσημα αρκεί για να πέσει εδώ και πολύν καιρό, δεν είναι δυνατόν να μην το ξέρει ή να μην το βλέπει η ηγεσία της ΝΔ. Πολύς κόσμος, πέραν της γενικής απαξίωσης της πολιτικής, υποπτεύεται ότι το παιχνίδι είναι στημένο.

Δεν μιλάω για τους προσωπικούς και κομματικούς οπαδούς του Σαμαρά, οι οποίοι και εδώ μέσα επιμένουν στη ρομαντική άποψη ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ ισορροπεί τώρα για να πάρει την εξουσία και θα δείξει το πραγματικό πατριωτικό του πρόσωπο όταν γίνει Πρωθυπουργός. Μακάρι (ΜΑΚΑΡΙ!) να κάνω λάθος, αλλά συνήθως το αντίθετο συμβαίνει, δηλαδή όταν πια αναλάβεις την εξουσία να δείχνεις το χειρότερο και όχι το καλύτερο πρόσωπό σου. Πάντα η εξουσία θα είναι εξουσία. Και τους αγαναχτισμένους να τους δίναν εξουσία το ίδιο θα έκαναν.

Καμμία σημασία δεν έχει από τη μία να λες “είμαι εναντίον του Μνημονίου” και από την άλλη να κάνεις όλα όσα προβλέπει το Μνημόνιο, με τη δικαιολογία ότι σέβεσαι τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

 Αλλά, ακριβώς επειδή οι κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού είναι συγκεκριμένοι, ο Σαμαράς δεν έχει παρά να περιμένει τη σειρά του για να γίνει Πρωθυπουργός. Ανεξαρτήτως από το πόσο καλός ή μη είναι και από το πόσο κερδίζει ή όχι την κοινωνία.

Τι μας είπε ο κ Σαμαράς στην τελευταία ομιλία του; Ότι ζήτησε από τον Γιώργο να τα βρούνε μεταξύ τους και μετά να ζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.   Όπως πολύ ωραία επισημαίνει κάποιος, πρέπει να παίξουν το ‘καλός - κακός μπάτσος’. Κάποιοι εδώ μέσα το είδαν σαν κατόρθωμα αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα πρέπει να έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.

Θα συμβουλεύαμε λοιπόν τον Πρόεδρο της ΝΔ να ακούσει λίγο τι λένε οι πολίτες στη βάση της κοινωνίας, τι λένε οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα (αν και πλανεμένοι), πως βλέπει η κοινωνία τους πολιτικούς. Αν συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει ίσως ακόμα προλαβαίνει το τρένο των αλλαγών που έρχονται. Εκείνο που αποτελεί πλέον το κόκκινο πανί για την κοινωνία είναι το  σάπιο πολιτικό σύστημα, που για την εκλογική μας περιφέρεια  έχει όνομα και  είναι η κλίκα του Γιανέλη, Βογιατζή, Γόμου και Σάραγκα Αυτό το θεατρικό πολιτικό σύστημα μιας κλειστής ομάδας επαγγελματιών πολιτικών, που καμία σχέση δεν έχει ούτε με δημοκρατία, ούτε με τα αιτήματα της σημερινής πραγματικότητας, αυτό ακριβώς  που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει πλέον να αλλάξει.

Σε αντίθεση με όλα αυτά, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται στα μάτια των πολιτών ως απόλυτα νομιμόφρων προς αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα που καταδυναστεύει την κοινωνία και μάλιστα δίνει την εντύπωση του εγγυητή για τη συνέχιση της λειτουργίας του.  Εξάλλου οι κινήσεις μέσα στο ίδιο του το κόμμα έδειξαν στην κοινωνία ότι υπολογίζει πολύ στην κατεστημένη νοοτροπία, στις συμβιβαστικές λύσεις κ.λ.π., δηλαδή όλα αυτά που δημιουργούν απέχθεια στον κόσμο..

Όσο όμως ο Αντώνης Σαμαράς  δεν θα προτάσσει την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, τόσο θα παρασύρεται από την πτώση του. Θα ήθελα τέλος να επισημάνω ότι  η πολιτική του ώριμου φρούτου είναι καλή κύριε Σαμαρά αλλά μόνο όταν  υπάρχει μηλιά…………………………..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.