Εκλογές Ιατρικού συλλόγου Λήμνου

Ο έλληνας ιατρός λοιδορήθηκε και κατηγορήθηκε, εντός και εκτός Ελλάδας, τόσο από αυτούς που ψήφισε για να υπερασπιστούν και να υπηρετήσουν υποτίθεται τα συμφέροντά του όσο και από τους ευρωπαίους “φίλους” μας ως κλέφτης, διεφθαρμένος, τεμπέλης και ανίκανος.

Η πολιτική ανικανότητα, η φαυλότητα και ο αμοραλισμός των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας σε συνδυασμό με την λειτουργία διεθνώς ενός οικονομικοπολιτικού συστήματος που ανάγει ως ύψιστη αξία τον πλουτισμό και την κατανάλωση επέτρεψαν να διολισθήσει σιγά σιγά  το λειτούργημα του ιατρού στα μάτια της Ελληνικής κοινωνίας με σαφέστατη προσπάθεια να μας μετατρέψει σε κολίγους.


Δεν έχει ίσως νόημα να επισημάνουμε για μια ακόμα φορά ότι το ΕΣΥ ακρωτηριάζεται μεθοδικά με την σταδιακή εφαρμογή των επιταγών του μνημονίου και της τρόικας που προφανώς προτιμά η Ελλάδα να δαπανά περισσότερα για την εξυπηρέτηση του χρέους της παρά για την υγεία, την παιδεία ή τις συντάξεις.

Η συνταγή που εφαρμόζεται για την διάλυση του ΕΣΥ έχει ως βασικά συστατικά τις συγχωνεύσεις(βλέπε περιορισμό κλινών κατά 10.000,κλείσιμο τμημάτων και νοσοκομείων) και την ιδιωτικοποίηση με σκοπό την μετατροπή των πενιχρών δημόσιων δαπανών υγείας σε ιδιωτικές δηλ. από την τσέπη του πολίτη( βλ. εισιτήριο 5 ευρώ ακόμα και στα επείγοντα, ολοήμερη λειτουργία, εκχώρησ η 20% των “καλών” κλινών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και η τελευταία πρόταση του «λογιστή» υπουργού μας για άδεια ιδιωτικού ιατρείου
και στους γιατρούς του ΕΣΥ).

Σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν είναι καιρός για συντεχνιακές διεκδικήσεις ούτε για μεμψιμοιρίες και ηττοπάθεια.

Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή πρέπει να αρχίσουμε άμεσα να περνάμε από την απαισιοδοξία της ανάλυσης και των διαπιστώσεων στην αισιοδοξία της συλλογικής δράσης ,από την δίκαιη αγανάκτηση στον αγώνα για  ανάκτηση του μέλλοντός μας που υποθηκεύσανε στο όνομα ενός τοκογλυφικού χρέους.


Όλοι πρέπει να στοιχηθούμε πέρα από ιδεολογικές αγκυλώσεις και ξεπερασμένες νοοτροπίες στην πρόταξη του αιτήματος για μια κοινωνία όπου ο πλούτος δεν θα είναι προνόμιο των ολίγων, μια κοινωνία πραγματικής ισότητας, αξιοκρατίας, δικαιοσύνης ,αλληλεγγύης αν θέλουμε να ξανακερδίσουμε το δικαίωμα στο όνειρο για μια καλύτερη ζωή.


Επιλέξτε τους άριστους όχι τους αρεστούς

Μόλλη Μαχαιρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.