Σχέδιο Πόλης Μύρινας

Από τον Παρατηρητή

Μια αμαρτία που έγινε στο παρελθόν και συνεχίζεται μέχρι σήμερα για να οδήγηση την Λήμνο στον μαρασμό. Πιστεύει κανένας ότι υπάρχει προοπτική ανάπτυξης χωρίς την δυνατότητα κατασκευής οικισμών και την αύξηση του πληθυσμού στο νησί? Όσοι είχαμε την τύχη να ζήσουμε εκτός του νησιού γνωρίζουμε ότι η ανάπτυξη δεν είναι μια αφηρημένη έννοια αλλά έχει συγκεκριμένες δράσεις, από τις οποίες μια από τις σημαντικότερες είναι η ανοικοδόμηση και η αύξηση του πληθυσμού της περιοχής που θέλουμε να αναπτύξουμε. Εδω στην Μυρινα τι έγινε και δεν εφαρμόστηκε ένα τέτοιο αναπτυξιακό εργαλείο? Σίγουρα κάτι έφταιξε και δεν έγινε ένα τέτοιο σχέδιο. Γνωρίζω ότι δόθηκαν 

αρκετά χρήματα αλλά το αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Κανένας από τους μέχρι σήμερα Δημάρχους δεν μπήκε στον κόπο να μας ενημέρωση ,γιατί αλώστε έχουν καμία υποχρέωση? Απ’ ότι τελευταία κυκλοφόρησε ο φάκελος με όλο το σχέδιο επέστρεψε στον Δήμο και δεν έχει προοπτική εφαρμογής διότι σήμερα δεν υπάρχει χρήμα. Άρα ΠΛΗΡΗ αποτυχία. Άλλαξε κάτι?

Δεν θα ασχοληθώ σε αυτή την φάση ποιος φταίει και γιατί, διότι δεν είναι αυτός ο στόχος μου. Σίγουρα κάποιοι δεν έκαναν την δουλειά τους. Το αποτέλεσμα μετρά, κοινώς το γκολ, και όχι η ατελέσφορη προσπάθεια.

Φαντασθείτε να υπήρχε ένα σχέδιο πόλεως πόσα οικόπεδα θα υπήρχαν και πόσο θα είχε αυξηθεί η οικοδομική δραστηριότητα προς όφελος ολόκληρου του νησιού. Το κόστος της γης θα ήταν ποιο προσιτό με περισσότερες επιλογές απ’ ότι είναι σήμερα. Οι νέοι θα είχαν την δυνατότητα να μπορούν να κάνουν το σπίτι τους με λιγότερα χρήματα απ’ ότι σήμερα απαιτείται. Η αύξηση του πληθυσμού θα έδινε περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης. Ο δήμος θα είχε περισσότερα έσοδα από τα ανταποδοτικά που θα εισέπραττε.

Η νέα Δημοτική αρχή θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα και να το προωθήσει ως άμεσο για την ανάπτυξη του νησιού με παρεμβάσεις απ’ όλους τους ενδιαφερομένους και απ’ αυτούς που έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν θετικά. Το υπάρχον σχέδιο είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστεί επειδή οι πρόνοιες του σχεδίου έχουν αλλάξει σε μεγάλη έκταση λόγο των σπιτιών που έχουν κατασκευαστεί στο ευρύτερο χώρο. Μια αναλυτική ενημέρωση από τους αρμοδίους είναι αναγκαία αλλά και υποχρέωση τους. Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι όσοι ασχολούνται με τα κοινά και τους εκλέγουμε δίνουν λόγο καθημερινά και όχι στο τέλος της θητείας τους.

Μέχρι σήμερα δεν είδα κανένα από τους αρμοδίους να παίρνει θέση η να έχει την ανάγκη να πει κάτι για τα θέματα που μας απασχολούν. Ας μην θεωρούν όμως ότι όλα τελειώνουν με την σιωπή, διότι το κάθε πρόβλημα που αναφερόμαστε είναι υπαρκτό και εάν δεν λυθεί είναι εκεί και περιμένει.

Ο δήμαρχος στην συνέντευξη που έδωσε στο FM 100 προεκλογικά ήταν υπερήφανος για τις μελέτες που έκανε "με το αζημίωτο "για την ανάπτυξη του νησιού .Να δούμε στο τέλος της θητείας του ΠΟΣΕΣ θα έχει πραγματοποίηση. Εγώ θα είμαι μαζί του εάν μπόρεση να τις κάνει πράξη , θα τον συγχαρώ και θα είναι άξιος να διεκδικήσει την επόμενη εκλογή εάν κάνει πράξη το Σχέδιο Πόλεως της Μυρινας. Η εφαρμογή ενός τέτοιου αναπτυξιακού εργαλείου θα δώσει άλλες δυνατότητες ανάπτυξης .

Αλήθεια στο πρόγραμμα που κυκλοφόρησε προεκλογικά αναφέρονταν στην καταπολέμηση των αγριοκούνελων αλλά δεν ακούω τίποτε το ξέχασαν? Οι αγρότες όμως το ζουν περιμένουν λύση? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ?




















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.