Ελλάδα χώρα του παραλογισμού και της αυτοκαταστροφής

Ζούμε σε μια περίοδο που ο ιστορικός του μέλλοντος θα την αναφέρει ως περίοδο προς αποφυγή. Η Ελληνική ιστορία έχει και άλλες τέτοιες περίοδος να επιδείξει αλλά η σημερινή είναι κάτι το ξεχωριστό. Βλέπουμε να γίνονται αλλεπάλληλες προσπάθειες χωρίς επιτυχία για να μας βγάλουν από την κρίση χωρίς αποτέλεσμα. Θα επιτύχουμε η θα μας διαλύσουν ?. Θα είμαι συνοπτικός λόγο περιορισμών.

1. Κόμματα. Στην Ελλάδα τα κόμματα είναι οικογενειακή υπόθεση. Από την εποχή του Κολοκοτρώνη και την δολοφονία του Καποδίστρια τα ίδια ονόματα οι ίδιες οικογένειες εκτός μικρών εξαιρέσεων ,έστησαν ένα σύστημα για να τους υπηρετεί. Μετά την επάρατο δικτατορία


εκμεταλλεύτηκαν τις προσδοκίες του ελληνικού λαού για να πλουτίσουν τα ντόπια και ξένα συμφέροντα εις βάρος μας. Ήρθε η ώρα της πληρωμής και τα ρίχνουν στο κόσμο. Οι πολιτικοί της Ελλάδος απέτυχαν ,μας κορόιδεψαν μας χρησιμοποίησαν. Όφειλαν όλοι να γνωρίζουν και να ενημερώνουν τον κόσμο, αλλά και να παραιτούνται. Εκτός ελαχίστων που έκαναν το καθήκον τους.

2. Δικαιοσύνη. Επιλεκτική ανύπαρκτη πλήρως υποταγμένη στην εξουσία. Βλέπουμε την ατιμωρησία και αγανακτούμε. Ίσως κάποιους τους ξενίσει, αλλά εάν υπήρχε δικαιοσύνη ο καθηγητής της νομικής Μπέης και ο συνταγματολόγος Κασιματης έπρεπε να είναι φυλακή επειδή ευθέως κατηγόρησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για κατάφορη παραβίαση του συντάγματος ,εκτός και εάν έχουν δίκιο. Τον κατηγόρησαν ευθέως για κατάφορη παραβίαση του συντάγματος και δεν έγινε τίποτε, και όχι μονό. Υπουργοί, βουλευτές και οι πέριξ αυτών δεν τους ακουμπά κανένας..

3. Δημόσια Διοίκηση. Πλήρως κομματικοποιημένη υπηρετεί την εξουσία και τα συμφέροντα της. Είσαι της κλαδικής κάνε ότι θέλεις κλέψε, πήγαινε στη δουλεία όποτε θέλεις αρκεί να δουλεύεις για εμάς. Εκτός συνταγματικής αποστολής από υπηρέτες του λαού έγιναν δυνάστες και ορισμένοι σατράπες. Αρκετές υπηρεσίες λειτουργούν ως εκλογικά κέντρα. Ως πότε? Μόνον ο Στρατός αξιολογείτε?, όλοι οι άλλοι υπάλληλοι είναι στο απυρόβλητο τις κομματικής ομπρέλας.

4. Δημόσιο Χρήμα και πλούτος. Έχουμε ένα σπάταλο αδηφάγο κράτος που δεν σέβεται τίποτε, κανένας έλεγχος, ο καθένας ξοδεύει κατά το δοκούν αρκεί να έχει το δικαίωμα της εγκρίσεως κονδυλίων. Έχουμε ένα κράτος το όποιο προσπαθεί να κλέψει τους πολίτες και από την άλλη τον κόσμο που προσπαθεί να κλέψει από το κράτος ότι μπορεί. Δυο αντίρροπες δυνάμεις οι οποίες θα μας οδηγήσουν στη καταστροφή. Την πλήρη ευθύνη φέρει η εξουσία με την ιδία να πρωτοστάτη στην διαφθορά και στην διαπλοκή. Από τους πρωθυπουργούς μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο να κατηγορούνται, αλλά ελάχιστοι μικροί να συλλαμβάνονται. Πλήρη ατιμωρησία. Σου δίνουν την αίσθηση του αυτοκράτορα με την συμπεριφορά τους και τον αδικαιολόγητο πλουτισμό τους.

5. Τύπος-ΜΜΕ. Κίτρινος τύπος υποταγμένος στην κομματική εξουσία με το αζημίωτο , γραπτώς και ηλεκτρονικός ,με πολλά εκατομμύρια ευρώ κάτω από το τραπέζι. Στόχος η παραπλάνηση του λαού με την μίση αλήθεια και την παραπληροφόρηση να γίνεται κανόνας. Η προπαγάνδα του Κεμπελς ωχριά μπροστά στην ελληνική. Και όμως τους πιστεύαμε.

6. Στρατός - Σώματα ασφάλειας. Μετά την επάρατο δικτατορία το σύστημα κατάφερε να κάνει όλους τους ένστολους εν δυνάμει δικτάτορες, τον κόσμο να το πιστέψει ,ώστε να επιλέγουν τις δικες τους ηγεσίες οι οποίες τους υπηρέτησαν αδιαμαρτύρητα. Μετά την παραίτηση του ΣΑΓΕ το 1993 έφυγαν και οι τελευταίοι αξιωματικοί που έβαζαν την πατρίδα πάνω από τα αστέρια τους ,αλλά και την πλήρη επικράτηση της διεφθαρμένης και ληστρικής κλεπτοκτρατιας. Τσοχατζόπουλοι ,Παπαντωνίου κλπ διέπρεψαν με την υποταγμένη ηγεσία να σιωπά ως ανεύθυνη και να συνυπογράφει τις προμήθειες.

7 Τράπεζες . Από την τράπεζα της Ελλάδος μέχρι την τράπεζα Κρήτης (Κοσκωτας) έκαναν ένα σύστημα για να κλέβουν τον κόσμο με τέχνη. Να είναι η κλοπή νόμιμη. Εδώ πουλήθηκε ο χρυσός της χωράς και δεν έγινε ΤΙΠΟΤΕ, ο Σημίτης κάνει διακοπές και ο Γκαρκανας δεν λέει τίποτε. . ΨΕΥΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.!!!! Και η θρασύτητα σε καθημερινή βάση χωρίς ντροπή κάποιοι να βγαίνουν και να κατηγορούν όλους τους άλλους εκτός από εμάς, (οι κακοί Γερμανοί, Ολλανδοί, Σουηδοί , ΚΛΠ).Τα τσογλανια τα δικά μας φέρουν την πλήρη ευθύνη και κανένας άλλος. Εμείς δανειζόμασταν και τα έτρωγαν οι κλέφτες και ανίκανοι της σάπιας πολίτικης ελίτ της χωράς. Νομίζουν κάποιοι ότι οι ξένοι θα αισθανθούν ένοχοι εάν πτωχεύσουμε?

8. Πνευματικός κόσμος. Υπηρέτες της άρχουσας τάξης βολεμένοι .Ξέχασαν τους ιστορικούς αγώνες και βολευτήκαν με το σάπιο σύστημα .Ξαφνικά κάποιοι συνταξιούχοι ξύπνησαν αλλά και πάλι υποκρίνονται. Λένε ψέματα διότι από πρυτάνεις πανεπιστημίων έγιναν υπουργοί ,βουλευτές ποιον κοροϊδεύουν? Αφού καταπάτησαν τις πανανθρώπινες αξίες (τιμιότητα , ειλικρίνεια, ανδροπρέπεια, ευθύτητα, παρρησία κλπ ) προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα έγιναν εν αγνοία τους .ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

9. Συνδικαλιστές αλλά ελληνικά. Από αγωνιστές των εργαζομένων υπουργοί και βουλευτές. Και όμως ο κόσμος τους πιστεύει ,πλήρως υπηρέτες της εξουσίας αλλά και βολεμένοι, πλουτίζουν με φανταστικά νούμερα. Ένα σύστημα εργατοπατέρων που καταρρέει αλλά αγωνίζεται να κρατήσει όσα προνόμια μπορεί.

10 Κόσμος.(ΕΛΛΗΝΕΣ?) Παγιδευμένοι στο έξυπνο σύστημα είδαν τα όνειρα τους να γκρεμίζονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να τους φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια. ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ? Συνέργησαν στην διαφθορά με τις ανοχές που έδειξαν και δεν αντέδρασαν ενωρίτερα, αλλά μας είχαν παγιδέψει με την ψευτιά και την υποκρισία. Μας χρησιμοποίησαν ασύστολα και τους ανεχόμαστε.

Κάποιος θα μου πει και τώρα τι γίνεται ήρθε το τέλος ?ΟΧΙ. Υπάρχει λύση? ΝΑΙ. Άμεσα νέο σύνταγμα που να είναι πραγματικά Δημοκρατικό, με ισότητα στους πολίτες απέναντι στο νόμο, το έχουν ζητήσει πολλοί.. Ας μελετήσουν τον χρυσού αιώνα του Περικλέους και να εφαρμόσουν για όλους όσους εμπλέκονται στα κοινά τις πρόνοιες της περιόδου εκείνης.. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ . Τα λάθη πληρώνονται ΕΙΝΑΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ ΝΟΜΟΣ. Έλεγχος του κάθε ευρώ που ξοδεύεται από τον οποιοδήποτε στο δημόσιο. ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ. Μέχρι τώρα ζούσαμε στο ψέμα αλλά Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και είναι η ώρα που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε όσο σκληρή και εάν είναι, με οποιανδήποτε τρόπο.

Γράφει ο Παρατηρητής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.